Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 10-03-2002, 06:54   #1 (permalink)
Registered User

Angry Problema curioasa (placa video ???)

Problema curioasa (placa video ???)
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
De aproximativ 2 saptamini mi-a aparut o problema curioasa: dupa bootare normala (in orice Windows), aproape de intrarea in Windows (GUI) imi apare pe monitor culoarea albastra cu citeva dungi late, colorate diferit, in partea stinga, si apoi se aude semnalul de start al Windows-ului, deci sistemul de operare functioneaza normal.
Acum vreo trei zile, am scos din autoexec.bat comenzile pt. codul de tara:

Quote:
* mode con codepage prepare=((852) C:\W98\COMMAND\ega.cpi)
* mode con codepage select=852
si dupa bootare si-a revenit la normal. Care ar putea fi problema, pt. ca n-am mai intilnit-o niciodata ?
Acum am instalat Windows Millenium, insa aici nu pot scoate automat din autoexec.bat comenzile pt. codul de tara (trebuie sa ii dau "step by step" din meniul de boot ca sa le dezactivez), altfel am doar un ecran albastru in fata, fara a putea lucra nimic.
Stie cineva vreo comanda (cred ca trebuie umblat in registrii Windows-ului) cu care sa pot anula codul de tara, macar pina descopar de unde e problema asta enervanta ?

rune is offline    Reply With Quote
Old 10-03-2002, 13:31   #2 (permalink)
Registered User

Slider's Avatar

Bine ca ai scos liniile alea. Acum scoate si Me-ul si pune la loc 98-ul...
Antec SX 1040BII system enclosure; Intel Pentium III 550E @ 645MHz; MSI 6163 BXMaster; 1.0GB SDRAM PC133; Quantum Fireball CX13.0A+Western Digital Caviar WD800JB+Western Digital Caviar WD400JB; Plextor PX-W4824A+Plextor PX-716A+Toshiba DVD-Rom SD-M1612; Genius SP-G16+Tesla Sound System on Sound Blaster Live! Player 1024; Philips Brilliance 107P20 on Gigabyte Ati Radeon 7000E 32MB DDR; Microsoft Wireless Laser Desktop 6000.

Slider is offline    Reply With Quote
Old 11-03-2002, 19:04   #3 (permalink)
Registered User

...sau 2000 sau XP - o sa vezi albastru mult mai rar

Ogry is offline    Reply With Quote
Old 11-03-2002, 22:26   #4 (permalink)
PET
Infectious Grooves

PET's Avatar

Win 3.0 rulez !

PET is offline    Reply With Quote
Old 12-03-2002, 12:36   #5 (permalink)
Master Browser

[mx]n0b0dy's Avatar

O sugestie

Atunci cand instalezi Win 98 (cred ca si in Me e la fel) te intreaba mai multe chestii de genul Regional Settings, Keyboard type & Layout, Establish your location... Ideea sa lasi la toate cum e default (English - United States) si sa pui Romania numai aproape de sfarsit cand iti zice sa setezi Time & Date - recunosti dupa ceasul care apare in dreapata (de fapt aici pui GMT+2 - Bucharest).
Eu asa fac mereu si niciodata nu imi apar prin autoexec prostii de genul country code... (daca ai nevoie de limba romana mai tarziu - ex. pt Office - poti sa o instalezi apoi din Control Panel - Keyboard, dar numai dupa ce ai terminat de instalat si te-ai uitat in autoexec sa vezi daca totul e ok)
Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy.

[mx]n0b0dy is offline    Reply With Quote
Old 13-03-2002, 04:45   #6 (permalink)
Registered User

Angry

Am scos din Control Panel - Keyboard, am sters aproape de peste tot unde am intilnit codul de tara, tot nu merge. Eu cred ca poate fi cumva de la placa video, dar ce legatura are cu codul de tara? Trebuie sa recunosc faptul ca unele jocuri mai noi care-i cer accelerare grafica nu mai merg (cind sa intre in joc se blocheaza PC-ul, cu un ecran de culoare gri, fiind nevoit sa resetez de la buton).
In Win '98 SE puteam rezolva cit de cit problema (nu mai eram nevoit sa bootez ''Step By Step''), dar tot nu era rezolvata problema jocurilor noi.
Eu am nevoie, pina vad ce e cu placa video, de vreo comanda, o modificare de cheie din registri (mai ales pt. programatori e apelul ...) pt. a intra in Windows ME in mod normal !

Old 15-03-2002, 00:54   #7 (permalink)
Registered User

Angry

Am incercat aproape tot ce e posibil, am reinstalat WIN ME, alegindu-i " ENGLISH ", dar tot nimic. Sa fie cumva de aici ? (vezi snapshot-urile + textul de mai jos).
Attached Files
File Type: zip system summary remy (ms info 32 - win me).zip (87.1 KB, 10 views)

Old 15-03-2002, 13:48   #8 (permalink)
Master Browser

[mx]n0b0dy's Avatar

Ce apare la Conflicts/Sharing e OK - de fapt e vorba numai de Sharing.
Chestia cu forced hardware nu e normala.
Vezi ca la Locale: Romania - tot nu e bine.
Ti-am spus: trebuia sa lasi Locale: United States la Establish your location.
Poate ai tu o tastatura mai ciudata, si nu merge daca ii schimbi cod page-ul (desi nu normal).
Apropo, ar fi util sa te uiti daca mai sunt liniile alea cu cod page-ul in autoexec.
Daca zici tu ca in 98 le-ai scos si mergea, si Me iti arata probleme la tastatura cred ca aici nu e ceva in regula.
Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy.

Old 16-03-2002, 03:56   #9 (permalink)
Registered User

Angry Problema curioasa (placa video ???)

Forced hardware = rezolvata, dar nici o schimbare
Locale: United States = incercata, dar nerezolvata (aceeasi problema !)
Tastatura = n-aveam probleme si nici nu cred ca e de aici
Autoexec.bat = dezactivat total, dar tot nimic

Azi sau miine voi testa GeForce-ul 2MX 100/200 pe alt PC si poate voi afla daca de aici este problema (repet, nu mai merg unele jocuri noi, cred ca la accelerarea 3D, sau poate s-o fi stricat AGP-ul ?)

Old 16-03-2002, 15:20   #10 (permalink)
Registered User

stargate's Avatar

este clar - nu este o problema hardware. din nu stiu ce motiv a simtit winme ca tu ai tastatura naspa, poate chiar monitor naspa (mai tineti minte monitoarele EGA, ahh ce vremuri!). daca aveai 98 nu aveai probleme pentru ca poti sa editezi si sa SALVEZI setarile pe care le faci in autoexec.bat. winme, chiar daca stergi alea, le pune la loc ca e el smecher. intra in winme (cum poti) si cauta prin control panel (poate add-remove programs) si incearca sa editezi "legal" autoexec.bat si sa stergi liniile alea.
in orice caz winme are kernelul mai rapid decat win98 (eu am 5 fpsuri in plus in q3 pe winme fata de win98). iti da ecrane albastre daca nu ai hardware bine configurat sau memorii naspa. daca vrei un so rapid si stabil in acelasi timp incearca winxp.
bafta

stargate is offline    Reply With Quote
Old 17-03-2002, 12:55   #11 (permalink)
Registered User

Angry

Am rezolvat problema cu codul de tara, reinstalind (in mod plug & play, nu cele gasite in kit-ul de Win ME) driverul pt. monitor SAMPO Tech. KM-718 on NVIDIA GeForce2 MX 100/200. Nu am rezolvat insa problema cu jocurile cu accelerare 3D (mai ales F1 2001 si Medal Of Honor).

Old 17-03-2002, 13:18   #12 (permalink)
Master Browser

[mx]n0b0dy's Avatar

Unde ai gasit driveri de monitor Sampo KM?
Ca de un an caut si nu am dat peste nici unul.

Old 17-03-2002, 22:28   #13 (permalink)
Registered User

Angry

Driverul pt. monitorul meu SAMPO l-am reinstalat din nou dupa rebootare, lasindu-l sa se instaleze automat (metoda plug & play), eu instalind inainte de problema pe care am avut-o, de pe kit-ul de Win ME (cred ca nu corespundea cu placa video).
Pe mine ma ingrijoreaza acum ca nu prea imi mai merg jocurile in accelerare 3D.

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules