Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 26-10-2009, 18:36   #1 (permalink)
Registered User

Duculetu's Avatar

Antivirus Free

As dori daca-mi puteti recomanda un antivirus free bun, defapt l-as dori pe cel mai bun. Pana azi am folosit AVG varianta free de cateva luni si imi gaseste probleme dar nu le face nimic. Curand as dori sa formatez si sa incerc cel mai bun. Tin sa precizez ca inca nu-mi permit a cumpara cu licenta, asa ca merg pe cele free gen AVG/AVIRA/etc Astept pareri
Q6600 G0 3.6Ghz|Thermalright Ultra 120 Extreme|MSI P35 Platinum|Mushkin 2x2GB DRR2 1100|Sapphire HD4890 1Gb |Thermaltake 600W|WD 640Gb AAKS + Raid 0 Samsung F3 |Cooler Master Centurion 590 black|Dell 24" 248WFP | Exactmat + G9 |

Duculetu is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2009, 18:40   #2 (permalink)
din ceruri

mnezo's Avatar

Recomand Avast. E simplu si nu se baga in tot ce faci cu 1000 de popups. Insa orice AV e degaba combinat cu un user neantrenat. Ce probleme gaseste AVG?

mnezo is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2009, 18:51   #3 (permalink)
Nick anterior: adynechita

sirAdrian's Avatar

Eu recomand Avira. M-a scapat de multi virusi. Este adevarat ca o sa ai parte de popup-uri, dar le poti dezactiva.

Ofer invitatii pe Lockerz.COM. Dati-mi PM cu adresa de mail.
Vand PowerBall 250Hz Pro SIGILAT | Cumpar card SD | VAND Samsung E2120 + card 1 GB + cartela SIM cu nr. 4E - SIGILATE,FACTURA,GARANTIE

sirAdrian is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2009, 19:40   #4 (permalink)
Registered User

Jonny Quest's Avatar

Si eu am fost multumit de Avira, l-am folosit vreo 6 luni.

Jonny Quest is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2009, 20:08   #5 (permalink)
Registered User

-=Hit-Man=-'s Avatar

Comodo Free antivirus & firewall mi se pare super ok avand in vedere ca ofera ceva mai mult decat cele mai sus mentionate.

-=Hit-Man=- is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2009, 20:10   #6 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Antivirusul Comodo este o gluma...

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2009, 20:14   #7 (permalink)
Registered User

-=Hit-Man=-'s Avatar

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
Antivirusul Comodo este o gluma...
Ce nu-ti convine la el ?

Old 26-10-2009, 20:15   #8 (permalink)
Registered User

Lord Doom's Avatar

Avira sau Avast. Ambele au atat modul de Antivirus, cat si Anti-spyware. Avira are o detectie mai buna, dar Avast e un produs mai complet, cu multe module suplimentare. Incearca ambele, si vezi care ti se potriveste mai bine.

-Dar nu uita ca ai nevoie neaparat si de un Firewall. Doar Antivirusul nu e destul sa fereasca calculatorul de probleme! Activeaza macar Firewall-ul de Windows (XP, Vista si 7 au integrat un asemenea modul). Dar exista solutii gratuite, mult mai formidabile decat modulul din Windows!

*De asemenea, pentru depistarea virusilor noi, care inca nu sunt trecuti in bazele de date, poti folosi un HIPS sau un Behavior blocker. Astfel esti protejat si de problemele necunoscute inca!

>>> Exista produse gratuite, care combina atat un Firewall, cat si elemente de HIPS si behavior blocking, pentru a completa Antivirusul si a oferi o protectie aproape toatala impotriva tuturor pericolelor.

Uite o adresa, unde gasesti un clasament al acestor produse (alcatuit pe baza de teste) :

Results and comments - www.matousec.com

Poti remarca faptul ca in topul produselor testate, 2 produse din 3, sunt gratuite!

Succes!

Lord Doom is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2009, 20:19   #9 (permalink)
Registered User

-=Hit-Man=-'s Avatar

Este interesant ca sugestia mea, considerata de Dl. PigBrother o gluma este pe primul loc

Old 26-10-2009, 20:55   #10 (permalink)
The Thinker

XSamSung's Avatar

Avira AV + Comdo FW.

XSamSung is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2009, 20:57   #11 (permalink)
Registered User

Lord Doom's Avatar

Quote:
Originally Posted by -=Hit-Man=- View Post
Este interesant ca sugestia mea, considerata de Dl. PigBrother o gluma este pe primul loc
Pai cred ca ambii aveti dreptatea voastra!

Testul prezentat in postul meu anterior, nu se refera la modulul de antivirus prezent in CIS.
Comodo Internet Security, este un produs formidabil, privit din perspectiva modulelor de HIPS si Firewall. Dar modulul de Antivirus este inca deocamdata prea nou. Detectia si rata de pozitive false nu a ajuns din urma produsele traditionale de Antivirus (dar incepe sa se apropie cu pasi mari). Antivirusul Comodo nici nu a participat inca in mod oficial la testele riguroase la care sunt supuse softurile de acest gen.

In curand va apare CIS 4.0 -unde pe langa multe alte noutati si inbunatatiri, se aude ca modulul de antivirus e refacut, si va participa la testele oficiale, pentru ca acum cei de la Comodo cred ca va ocupa pozitii fruntase in competitia produselor de Antivirus.

Deocamdata, este recomandabil sa se foloseasca un alt antivirus alaturi de CIS (desi daca e folosit corespunzator, modulul HIPS de la Comodo poate bloca si singur 99% din virusi).

Eu, pe laptop-ul meu, folosesc Comodo Internet Security (cu modulul Antivirus dezactivat) + Avira Antivir (varianta gratuita cu nag screen-ul dezactivat). De aproape 2 ani, adica de la cumparare, laptopul nu a avut nici o problema legata de malware

La PC insa, folosesc o solutie de UTM-hardware.

Lord Doom is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 03:49   #12 (permalink)
Registered User

Duculetu's Avatar

Multumesc frumos de sfaturi, zilele astea am sa formatez si am sa reintru pe forum sa urmez pasii dumneavoastra. Lord Doom apreciez toate detaliile, dar m-am cam pierdut putin la partea cu HIPS si CIS dar daca am inteles bine Comodo Internet Security + Avira = GG

Inca o intrebare. Nu am un PC foarte performant (unde voi dori sa reinstalez si sa folosesc ce mi-ati sugerat anterior) , consuma resurse multe Comodo Internet Security ? Ca Avira l-am avut si e ok
Q6600 G0 3.6Ghz|Thermalright Ultra 120 Extreme|MSI P35 Platinum|Mushkin 2x2GB DRR2 1100|Sapphire HD4890 1Gb |Thermaltake 600W|WD 640Gb AAKS + Raid 0 Samsung F3 |Cooler Master Centurion 590 black|Dell 24" 248WFP | Exactmat + G9 |

Duculetu is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 10:43   #13 (permalink)
smart and funky...

Kaiapo's Avatar

question: am luat de curand un virus pasiv care imi blocheaza accesul la siteurile de antivirusi si cele micro$oft (l-am mai avut in trecut si am reusit sa scap de el cu clean install)
care ati mai patit si cum ati scapat de el fara reinstall si cu ce antivirus/removal tool?
am incercat cu avast (free) si n-a gasit nimic.

ps: am verificat fisierul hosts totul pare ok
alte idei?

Bill Hicks

Kaiapo is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 11:18   #14 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by -=Hit-Man=- View Post
In general, cand deschid gura, stiu ce zic. Mai are mult de munca pana sa ajunga un AV competitiv. Iar cand exista Avast, Avira sau AVG, de ce ti-ai bate capul cu un AV care nu a intrat in nici un test serios?

In plus, increderea mea in Comodo este egala cu zero.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 11:49   #15 (permalink)
Manic Miner

burebista's Avatar

Ai dreptate in mare PB. Din punctul meu de vedere la Comodo AV buba e pleiada de FP-uri dar integrat cu FW si D+ brusc devine interesant (daca reusesti sa domolesti FP-urile ).
Chestia e ca AV-ul n-a fost gindit standalone (cel putin deocamdata) ci in conjunctie cu restul suitei.
In principiu Melih ala nu vrea teste statice ci numai dinamice AMTSO compliant. Plus de asta se pare ca CIS ver. 4 va fi destul de schimbata din cap pina-n picioare.
Cit despre chestia aia cu certificatele stii ca si ceilati vendori o dau in bara, Comodo nu e singurul. Sunt discutii interminabile si pe wilders si pe Comodo forum si pe aiurea. Personal ma lasa rece atita vreme cit imi place cum presteaza produsul lor moka. Am ciriit si la optiunile incluse de adware cu ASK Toolbar da' i-a durut la basca. Asta e.

Ca sa revin on-topic unul din cei trei A cred ca o sa-si faca treaba OK pentru un home-user obisnuit.

Last edited by burebista; 27-10-2009 at 12:54.. Reason: typo

burebista is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 12:48   #16 (permalink)
smart and funky...

Kaiapo's Avatar

Voi va certati in stanga si-n dreapta iar antivirusii free tot muci raman.
Avast si avira n-au gasit nimic!!
De dragul lumii o sa incerc si nod dupa care simantec.

Totusi, raman de parere ca antivirusii sunt praf in ochi, cu reinstall windows cred ca ma scoteam mult mai iefitn si mai rapid.

Bill Hicks

Kaiapo is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 12:57   #17 (permalink)
Manic Miner

burebista's Avatar

Neah, de obiceii userii sunt muci.
Incearca si ceva antispyware, MBAM/SaS.

burebista is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 13:26   #18 (permalink)
Clubbed To Death

TimmY's Avatar

Ye, ala de ai tu nu'i chiar virus de aia nu ti'a detectat nimic.

Instaleaza'ti Spybot S&D, fa update la zi si da'i scan cu el.

TimmY is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 14:43   #19 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
In plus, increderea mea in Comodo este egala cu zero.
Interesant, nu stiam ca s-au apucat si astia de magarii. Trebuie sa incep sa caut un nou FW.

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 15:01   #20 (permalink)
Registered User

In primul rand free e un cuvant periculos, majoritatea sunt free doar pentru "acasa", comodo e daca nu ma insel free si pt comercial.

Am folosit comodo mai bine de jumate de an, am instalat la mai multi amici si eram f fericit, pana la un moment dat cand unul a prins un virus mai nou, la 5 zile dupa prima aparitie comodo nu il detecta, in schimb ceilalti antivirusi, avg, avira, nod etc il gaseau chiar la 1-2 zile dupa apritie (AVG). De atunci nu mai folosesc comodo, intre timp am mai trecut pe la amici la care am pus acest antivirusi si calculatorul era infectat cu diversi virusi, pe care comodo nu ii stia. Bineinteles am raportat virusul am trimis fiserele infectate si dupa 3 zile inca nu stia sa il gaseasca, de atunci nici nu m-am mai uitat la comodo. Asta a fost acum mai bine de jumate de an.

In rest stiu ca la un moment dat am avut ceva probleme cu avast si de atunci nu il mai folosesc.

Cand gasesc cate un virus mai ciudat obisnuiesc sa testez nod,avira,avg si kaspersky sa vad cum il rezolva si pot spune ca intre acestia 4 nu exista diferente, toti gasesc virusu, difera doar la usurinta in utilizare.

Cat despre www.matousec.com nu imi inspira deloc incredere daca iese comodo pe primul loc . In fond e un test cu cativa virusi nu e f relevant.

AVG, manca multe resurse, daca nu conectezi calc la net un timp apare cu bulina rosie si nu stie sa isi faca singur update, mici buguri nervante, mentionez ca il folosesc de peste 2 ani si am renuntat la el in dauna avira.

Avira, daca ai deja un calculator virusat cand prinde un virus desi poti alege sa isi aminteasca solutia, pur si simplu la fiecare fiser te intreaba ce sa faci e foarte enervant. De asemenea cand termina de facut update iti tranteste o fereastra comerciala de care scapi dand OK. In rest numai de bine consuma f putine resurse si e recomandat pt calculatoarele nu foarte puternice.

Last edited by telebog; 27-10-2009 at 15:14..

telebog is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules