![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2006 Location: Constanta | Conectare UPS Vmark (serial) la PC (USB)
Intreb pentru ca e prima data cand am aceasta problema. Am cuplat un UPS VMark de 1000VA la PC printr-un cablu USB to RS232 Converter de la Konig (Cable 146/2). Dupa instalarea driverului, PC-ul vede Converterul pe USB la pozitia Ports (COM&LPT) sub denumirea "Prolific USB to serial Comm Port (COM3)" dar ma anunta ca nu s-a instalat corect. La "Properties" pe device scrie "This device cannot start. (Code 10)", ceea ce am inteles ca e un cod destul de vag. Aceeasi problema apare si pe laptop. E din drivere sau e converterul busit? Last edited by Danmarc; 30-10-2009 at 20:25.. | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Treaba nu merge prin convertor. De fapt corect ar fi ca treaba nu merge prin portul ala COM emulat. Am avut problema asta acum un milion de ani cu un modem de telefonie externa. E o problema software, te afli intr-un scenariu tehnic neacoperit de producatorul softului de monitorizare.
| |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2006 Location: Constanta |
Nu am cum sa te contrazic pt ca nu ma pricep. Tot ce vreau sa completez este faptul ca balamucul incepe fara ca eu sa fi cuplat macar UPS-ul. Practic el nu vrea sa vada convertorul si face urat la simpla introducere a cablului USB, fara UPS. La cuplarea UPS-ului nici nu am ajuns ca sa mai pot vorbi de monitorizare. Last edited by Danmarc; 30-10-2009 at 22:22.. | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2006 Location: Constanta |
Cu un driver gasit pe net am reusit sa-l fac sa vada controller-ul dar atat. Din nefericire (pt. mine) Johnny a avut dreptate: UPS-ul nu nu se leaga la calculator. Asta e, am bagat cablul la loc in cutie si-l tin pt "la o adica" Cei care se pricep: exista sanse de rezolvare a unei astfel de probleme in viitor (driveri, adaptoare, etc)? Personal eu am dubii, pentru ca am vazut ca noile VMark vin default cu USB-USB. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |