![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Windows 2k/9x e svaiter...
Se pare ca arhitectura Windows este o mare pacaleala, cu o gaura imensa de securitate ce nu poate fi reparata in viitorul apropiat. http://security.tombom.co.uk/shatter.html
__________________ The Power of Dreams - Honda. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Ehh spanac.....de parca nu-mi ajunge sa vad peste tot ultimele "bomb news" ales luuzrilor de la Register. Doar aici mai lipsea.... Citeva rectificari: 1. Asta e avalabila pt orice OS care are message windowing system. Deci, ca sa spui *doar* "Windows e svaiter", trebuie sa fii......impartial. (ca sa nu spun altfel). Generalizeaza. 2. O mare parte din mesajele WM_xxxx ajung in queque si pot fi "discarded". ( si, ca chestie, in Win 2K SP1, daca nu ma insel, a fost fixuita chestia cu WM_GETTEXT trimis unui text box care avea styleul EM_PASSWORD) Asta e "stire" veche. Ce urmeaza sa ne spuna "meseriasii" de la Register ? Ca Win3.1 nu avea address space separat pt processes ?
__________________ put a stake thru my heart and drag me into sunlight | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
yeah sure....valabila pentru orice sistem cu message queuing, dar orice sistem MS.Mai da tu un exemplu de sistem in care se poate face ce au zis aia. stirea nu e veche, e mai curenta (mailurile alea sunt de pe 5 aug), si nici nu e de pe The Register.Citeste mai intai articolul atent (sau citeste-l ), dupa aia comenteaza on-topic.Faza este de acu 2-3 zile.
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Curat paranoia...
__________________ a.k.a. windmaster... Antec SX 1040BII system enclosure; Intel Pentium III 550E @ 645MHz; MSI 6163 BXMaster; 1.0GB SDRAM PC133; Quantum Fireball CX13.0A+Western Digital Caviar WD800JB+Western Digital Caviar WD400JB; Plextor PX-W4824A+Plextor PX-716A+Toshiba DVD-Rom SD-M1612; Genius SP-G16+Tesla Sound System on Sound Blaster Live! Player 1024; Philips Brilliance 107P20 on Gigabyte Ati Radeon 7000E 32MB DDR; Microsoft Wireless Laser Desktop 6000. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
Mdea...daca spui asta inseamna ca n-ai inteles nici macar in ce consta "gaura de securitate". Daca o sa ma apuc sa invat vreodata APIurile beOS, osx etc o sa-ti demonstrez. Intre timp incearca tu sa demonstrezi ca nu se poate ![]() PS : Prima oara a aparut la Register, apoi a fost preluat de zdnet, osnews, neowin etc. Eu l-am citit pe 7 linked de la osnwes (citeste - http://www.osnews.com/comment.php?news_id=1502)
__________________ put a stake thru my heart and drag me into sunlight | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
eu am inteles ce inseamna gaura de securitate...cred ca tu nu prea intelegi ce inseamna un virus.Un virus are nevoie exact de asta, sa isi creasca privilegiile pe computerul gazda. ![]() imi place ca spui de beos, un mare si raspandit sistem de operare.Problema este intre unix/windows...si cum X-ul nu este afectat, modul linie de comanda nici atat, rezulta ca windows este cel cu gaura.
|
| | #11 (permalink) | ||
|
brigada, daca citeai articolul baiatul iti spune cum sa faci sa treci de pe "guest" pe local sistem pe un sistem w2k.Ba iti mai da si surse/tutorial.Nu cred ca mai ai prea mult de asteptat pana sa apara si primul exploit "malware".
|
| | #12 (permalink) | ||
|
asa cum am mai spus: yet another "bug". Exploit-urile locale nu mai sperie pe nimeni zilele astea. Tocmai am discutat pe un forum problema "recuperarii" parolei unui account de pe o masina windows NT based si crede-ma, procedura este cu mult mai simpla decat cea prezentata in articolul cu pricina. Besides, tot articolul este daramat de un set de setari in Group Policy.
| |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
aLeXb here: In momentul in care ai acces pe o masina securitatea acesteia e compromisa. Intotdeauna exista buguri. Lucrul este valabil pentru orice OS, inclusiv linux. Guest user. Bleah.
__________________ Ho ho Hooo,merry X-mas..and kids remember what Santa says " don't spend money,don't do drugs and don't have sex!" leave those things to me!..Ho ho hooo | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Dar nu e nevoie de acces fizic, treaba merge si prin terminal services.Asta e mai nasol....si oricum, acces fizic la un comp cu linux nu inseamna automat ca poti sa iei rootul, pe cand la win da... Si totusi...nici macar acces fizic nu e nevoie, ajunge un trojan sau un backdoor.
|
| | #17 (permalink) | ||
|
deci nu e nevoie de prezenta fizica pe masina, asta e ideea.Ca asta a fost marea scuza a MS: "nu e bug/exploit/flaw (whatever), pentru ca ai nevoie de acces fizic pe masina ca sa-l pui in aplicare".La care eu as zice - nu e bug, dar exista?
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Tu te prefaci ca nu intelegi ce am scris eu acolo ? Nu conteaza ce spune MS, nu asta e ideea. Este universal acceptat faptul ca in momentul in care ai acces pe o masina (nu fizic, damn it, poti sa ai acces la o cutie care ruleaza W2K, fara cont NU faci nimic) s-a terminat cu pretentiile de securitate. Fiecare OS cu problemele lui. Oricum, Windows este tehnologie depasita. .NET iz da future.
__________________ | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
bine ma, compara tu cat de greu e sa spargi un w2k (acum exista si tutorial pe net) si cat de greu e sa spargi un nix.Universal acceptat my ass....exista tone de servere de unix care ofera shell-uri si nu vad ca pica zilnic.Tu te prefaci ca nu intelegi ca windows e varza. Si referitor la ultima afirmatie, da, sunt de acord ca windows e depasit.A fost de cand a aparut. .NET trebuie sa confirme mai intai, ca asa cu gargara ne tin MS de 7-8 ani si tot nimic.
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |