Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 18-08-2002, 14:59   #1 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

SBlive&Audigy drivers

ce parere aveti de driverele kx project ...sunt mai bune decat originalele de la Creative ...eu as zice ca da in multe privinte ...

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 18-08-2002, 15:15   #2 (permalink)
Moderator

Yep, sunt ok, si mai recomand si pluginurile de resampling pentru winamp, calitatatea resamplingului 44.1->48 facuta de placile Creative nu e deloc stralucita.

Driverele nu suporta eax/ds3d, asta fiind o problema pentru majoritatea celor ce au astfel de placi.

mike is offline    Reply With Quote
Old 18-08-2002, 16:48   #3 (permalink)
Registered User

d3st3pt's Avatar

In ce sens sunt...mai bune?
Eu am Creative Sb Live! 4.1 +Altec Lansing Acs 56 , iar driverele sunt cele care le instaleza Windows Xp
Cu celelate drivere se aud mai bine sau care sunt avantajele?
Chembro Gaming Bomb(350W,PFC) | AMD Barton 2500+@3200+(11x200) | 512DDR Kingmax PC3200 | Asus A7N8X-E Deluxe | Seagate Barracuda SATA 7200.7 | Thermaltake Vulcano 9 | Gainward 6600 GT | Samsung SyncMaster 915N | Creative Audigy2 | Altec Lansing ATP5|Cd-Rw LG 24x/10x/40x | Asus Dvd-Rom 16x/48x

d3st3pt is offline    Reply With Quote
Old 18-08-2002, 17:26   #4 (permalink)
Registered User

stelistu's Avatar

Quote:
eu as zice ca da in multe privinte ...
Detaliaza te rog.

stelistu is offline    Reply With Quote
Old 18-08-2002, 18:27   #5 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

Q. Why should I use the kX driver and not the drivers that came with my soundcard?

A. The kX driver may or may not suit your own particular needs, although you have little to lose by giving it a try. The kX driver is part of an independent development project, and already offers most if not all of the same features included in the original manufacturers' drivers. In fact, the kX driver set is continually being updated and improved, with frequent driver and supporting application releases.

Old 18-08-2002, 23:28   #6 (permalink)
Registered User

Aceste drivere aduc in primul rand as zice EGALIZARE PE 10 BENZI - realizatat dupa toate aparentele HARDWARE de Emu10K1 /2; o calitate mult mai buna la basi/inalte + efecte de Chorus si Reverb... In fine din propria experienta pot spune ca un sitem de boxe care suna "spart" la volume mari poate fi facut sa sune "impresionant" cu aceste drivere. Din pacate nu au suport pt EAX decat emulat, deci cine utilieaza gamesuri cu pozitionare sa mai astepte..

Corbus is offline    Reply With Quote
Old 19-08-2002, 01:50   #7 (permalink)
Registered User

stelistu's Avatar

Le-am instalat si imi plac. Nu prea stiu eu multe de pe acolo cu ce se mananca dar se poate invata, nu!!!

Solutie: pentru jocuri se instaleaza driverele de la Creative pe 98SE iar pe cealalta partitie(XP sau 2000) instalezi KX pentru dvd,playback,tvtuner,etc.

Old 19-08-2002, 19:05   #8 (permalink)
LS
GIS/CAD

LS's Avatar

stelistu, mai da detalii pls.
mie sincer nu mi-a mers downloadul, nu stiu de ce. o sa mai incerc poate zilele astea. dar vreau sa stiu daca merita sa le pun. am creative live! 5.1 cu EMU10K.

LS is offline    Reply With Quote
Old 20-08-2002, 00:56   #9 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

LiquidSky ... nu sunt perfecte dar rusi lucreaza la ele si promit versiuni noi . Oricum o incercare merita placa suna un pic altfel ... toti cei care si-au instalat acest driver la sugestia mea au fost foarte incantati ...de cum suna noua lor placa ...
cam asa arata mixer-ul ...
Attached Images
File Type: jpg kx.jpg (20.0 KB, 78 views)

Old 20-08-2002, 02:27   #10 (permalink)
Registered User

stargate's Avatar

pe boxele mele rear - kashtan se aude mult mai naspa. pe subwoofer nu am observat nici o diferenta... prefer sa raman cu ultimele drivere de la creative cu full support la eax, ac3 decoding and so on...

sunteti siguri ca nu este un efect placebo sau este the real thing cu calitatea audio? ma rog pe systemul meu audio these drivers are not suitable.

stargate is offline    Reply With Quote
Old 20-08-2002, 10:01   #11 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

daca folosesc numai cashti pentru a asculta muzica (niste Technics RP-F300) si am un SbLive 5.1, merita mishcarea? mai e cineva in situatia mea?

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 20-08-2002, 22:39   #12 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

cum am zis nu sunt perfecte dar pot consitutui o alternativa foarte buna la cele originale ... oricum am ramas impresionat de cat de comoda e lumea pe aici erau 3MB de down si un install destul de simplu ... cui ii place bine cui nu nu ...

Old 20-08-2002, 23:14   #13 (permalink)
Registered User

4 Lou

Pentru muzica la casti nu se merita caci ai egalizare in winamp sau ce mai folosesti... Dar pentru boxe active legate DIRECT la placa (fara alt amplif de unde ai mai putea regla ceva) e binevenit KX driver.

Corbus is offline    Reply With Quote
Old 22-08-2002, 02:25   #14 (permalink)
Registered User

stargate's Avatar

da, intr-adevar aceste drivere constituie o alternative celor orginale, desi dupa parerea mea mult inferioara si cam anevoioasa - daca nu iti plac e cam naspa de pus pe cele vechi la loc. eu am reinstalat windowsul (de fapt ghost-it)

Old 30-08-2002, 18:35   #15 (permalink)

bah , dar exista mai multe tipuri de SbLive ? Ma refer la versinea player...Adica sunt si 4.1 si 5.1 ?

86C415 is offline    Reply With Quote
Old 31-08-2002, 02:30   #16 (permalink)
Registered User

stargate's Avatar

da ma, sblive value si sblive 5.1 sunt cele mai raspandite. diferenta la sblive 5.1 e ca poate sa scaota sunetul prin mufe analogice 5.1 si are decodare ac3 hardware. cica cu un mic update de firmware value devine 5.1

Old 31-08-2002, 09:58   #17 (permalink)
Registered User

RoadRunner's Avatar

Quote:
Originally posted by stargate
cica cu un mic update de firmware value devine 5.1
Detaliaza, te rog, daca stii mai multe, caci ma intereseaza (am value). Am tinut si un 5.1 in mana si stiu ca avea niste componente in plus, deci ma cam indoiesc ca doar un firmware poate rezolva asta.

RoadRunner is offline    Reply With Quote
Old 31-08-2002, 12:21   #18 (permalink)

Vinde careva dintre voi un Sblive5.1 ? Ca sunt interesat , vad ca aici au postat multi posesori> 0723700247 , sunati-ma si discutam un pret.

86C415 is offline    Reply With Quote
Old 31-08-2002, 15:36   #19 (permalink)
Registered User

d3st3pt's Avatar

au fost mai multe posturi in care se spune ca se poate transforma un Sb live! clasic in Sb 5.1 dar sincer chiar daca sar putea nu as vedea rostul
In primul rand ar trebui sa ai boxele aferente si chiar daca le ai nu imi dau seama cat de mare diferenta ar fi de la 4.1
Am inteles ca si la cei care au 5.1 cea dea cincea boxa nu sar auzi decat in cazul in care ai dvd care nu se merita nici pe departe cand exista atatea filme Divx care au o calitate exceptionala
Chembro Gaming Bomb(350W,PFC) | AMD Barton 2500+@3200+(11x200) | 512DDR Kingmax PC3200 | Asus A7N8X-E Deluxe | Seagate Barracuda SATA 7200.7 | Thermaltake Vulcano 9 | Gainward 6600 GT | Samsung SyncMaster 915N | Creative Audigy2 | Altec Lansing ATP5|Cd-Rw LG 24x/10x/40x | Asus Dvd-Rom 16x/48x

d3st3pt is offline    Reply With Quote
Old 31-08-2002, 19:17   #20 (permalink)
Registered User

stelistu's Avatar

Daca nu ai auzit un DVD pe 5.1 nu vorbi(nu exista termen de comparatie fata de divx fie el si cu coloana in format .ac3 unde se perde mult din calitate fata de DVD). Bineinteles vorbesc de DVD original nu de chinezarii care sunt calitativ mai proaste decat divx.
Uite de exemplu Matrix(pur si simplu nu se pot compara).

Cat despre jocuri au inceput sa apara in format 5.1 . Mafia e unul dintre ele(nu stiu daca singurul) si se aude bestial.

Cat despre ransformarea in 5.1 citisem si eu pe undeva dar trebuie sa modifici ceva pe placa(cu ciocanu de lipit ).

Quote:
Vinde careva dintre voi un Sblive5.1 ? Ca sunt interesat , vad ca aici au postat multi posesori> 0723700247 , sunati-ma si discutam un pret.
Piper te astept cu un pret pe PM, cine stie?

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules