![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| cateva intrebari despre redhat 7.3
chiar nu poate ntfs al winxp? nu gasesc lanchat de linux, voi ati avut noroc? scroll wheel functionabil in kde la mouse a4tech se poate? au aparut drivere destul de noi de ati radeon 8500 pentru linux la ati.com. am incercat sa le instalez dar nu au mers avand in vedere ca am ati radeon 32 sdr (buit by ati). pentru placa mea existe drivere mai bune? momentan imi merge q3ul cu vreo 40fps
__________________ Join The Mobile Tracking System Project! | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Guest |
parerea mea este sa itzi bagi un Linux Suse sau Slakeware, alea merr pe orice sistem (cel putzin Slakeware), shi nu ai probleme cu driverele ca gaseshti pe net cu duiumul. NTFS al lui Windows XP ? nu pricep exact intrebarea, dar nu-tzi garantez o partitzie NTFS, numai daca lucrezi la birou sau ai date importante pe computer shi vrei sa fie sigure. nu merge mouse-ul, probabnil ca este pe mufa COM. | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
da, trebuia sa dau mai multe detalii nu pot sa mountez ntfs in linux (pe care este windowsxp). este foarte frustrant pentru ca am partitia pe care este pus rh73 foarte mica (2.5 giga) si vreau sa ascult si eu mp3uri si sa fac teste cu programe mai mari. ntfs imi este extrem de folositor la dvd ripping si captura tv si mai ales la pierderile inexistente care sunt acum la partitia de 40giga, plus ca merge mai repde pe hddul meu ibm 7200. mouseul este a4tech cu scroll pe PS/2 (nu prea am vazut scroll pe serial). eram doar curios daca exista undeva drivere de genul asta. schimbarea linuxului nu este o solutie foarte confortabila, totusi as vrea sa raman cu asta.
|
| | #5 (permalink) | ||
|
La mouse baga in mouseconfig ca ai Microsoft Intellimouse shi o sa mearga rotitza.. Shi la ntfs mai mult ca sigur nu ai modulele bagate... (shi ca o chestie cam nasoala, eu nu ma putut sa citesc datele de pe partitziile ntfs decat cu root)
__________________ So, this is daylight... It's over-rated. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
trebuie recompilat kernelul, cu modulele de access NTFS, atentzie ca cel care permite shi scrierea e aiurea rau, potzi bushi datele. Pt citirea shi de altzi useri a ntfs sau fat32 pui un -o:umask=0 la comanda de mount.
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
multumesc tutoror pentru ajutor. problema cu mosueul am rezolvat-o cu imwheel si la ntfs nu ma bag daca nu este supported oficial de redhat73. totusi ma asteptam sa mearga fara probleme.
|
| | #9 (permalink) | ||
|
O solutie mai simpla (decat sa instalezi suport pt NTFS - pe care nici nu esti sigur) pentru problema ta ar fi sa faci in felul urmator: - faci o partitie primara NTFS in care instalezi WinXP - mai faci o partitie FAT32 in care tii restul de programe, jocuri, filme si mp3 - instalezi linuxul intr-o partitie cam asa cum ai tu acum. In momentul in care intri in Linux nu vei putea sa accesezi datele de pe NTFS, in schimb toate datele de pe partitia FAT32 iti vor fi vizibile. Mai nasol e cu faza cu repartitionarea daca nu ai spatiu pentru backup, caci nu sunt sigur ca PQMagic stie sa iti imparta o partitie in 2 fara sa piarda date (nu prea l-am folosit, deci..).
__________________ The gods only go with you if you put yourself in their path. And that takes courage. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
pqmagic stie sa fac orice fara sa piarda date ... serios acum, se poate imparti in x/miscora/muta/etc o partitie cu date pe ea (totusi e bine daca poti sa muti cat mai mult de pe ea pe alta partitie... mai ales daca vrei sa o "muti" in alt loc de pe disc, ca sa nu astepti ore la "moving data").este insa imperativ sa dai RESET dupa orice operatie de genul asta. altfel te trezesti cu bullshit pe partitie si daca mai dai si scandisk (cum am facut eu - noroc ca aveam easy recovery si am recuperat 100% din date) ai pierdut tot.
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
da, stiu si eu ca e marfa cu o partitie fat32x, dar m-am saturat de acest file system. l-am tinut 5 ani de zile si gata.... am ajuns in 2002, next millenium. ntfs rules din toate punctele de vedere mai putin compatibilitate cu systemele de operare vechi.
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |