![]() |
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2001 Location: Bucuresti |
Nu ca as sti ceva - in afara de programatori, cred ca nu prea stie nimeni - ce se-ntampla cu un antivirus. Cred ca e vorba de numarul de definitii de virusi, algoritmul de cautare si felul in care programul supravegheaza sistemul. Intotdeauna m-a mirat de unde iau firmele definitii de virusi, cand sunt prea multe infectari, nu ma mir, dar de unde stiu ei de cei recent aparuti. Am o credinta, care poate imi va fi zdruncinata in viitor, si anume ca ceea ce se poate - cel putin in aceasta materie - in California, nu se poate in Colentina. Uriase firme IT raporteaza Symantecului definitii de virusi, dar cine scrie scrisorici in .ro? Argumentul meu cade daca te gandesti ca unul dintre cele mai mari antivirusuri e facut de rusi: Kasperski. Cunoscand capacitatea warez ruseasca, am senzatia ca, daca la un update, n-au virusi, rusii si-i creaza singuri. E foarte importanta si infrastructura: Symantec e neintrecut in update-ul de definitii. Eu zic asa: dupa ce incerci Norton AV, poti sa intelegi ce e un antivirus si sa compari cu solutiile de mai sus sau de mai jos.
| ||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2001 Location: Bucuresti |
Uita-te la: http://www.kaspersky.com/ Explicatii vei gasi, dar o fi si ceva soft in conditiile de plata de la noi? | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
Un plus pentru F-Secure ar fi si faptul ca (ultima oara cand am verificat - acum 1 an) includea si motorul de KAV, deci scana cu doua motoare... | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 |
Eu folosesc BitDefender(AVX). E antivirus romanesc, deci stie mai multi virusi autohtoni probabil, si am avut surpriza uneori de a scana cate un fisier trimis pe disketa de vreun coleg si ei care isi credeau sistemele modele Ariel de curatenie, si aveau cateva scame pe care insa BitDef. le-a detectat. Interfata prietenoasa, update live usor de efectuat, printr-o simpla apasare de buton, timp de evaluare se pare nelimitat, desi scade, la updaturi de semnaturi creste iar la 30 de zile. Detecteaza si backdoors si cica la mine scrie ca are vreo 75000 de semnaturi. Mai baga si AVPu daca vrei sa fi sigur si f. important -update la zi. Keep it clean! PS: un site dragut: www.antivirus.ro Cred ca mai conteaza si motorul euristic al unui antivirus, insa mie nu mi-a mai sugerat detectarea euristica vreun virus de vreo 7 ani.
__________________ Gens una sumus! | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 |
AVXu nu mi se pare ca ar consuma multe resurse. Poate rula si in background ca de altfel majoritatea antivirusilor. RAVu, cel putin o versiune mai veche n-am mai instalat de acu 1-2 ani cand mi s-a parut ca ocupa prea multe resurse si mai avea si o interfata nasoala. Regula de baza: ai grija de unde iei programe, daca iei de pe internet sau de la prieteni, da-i un scan inainte sa-l rulezi pentru ca altfel s-ar putea sa fie prea tarziu si sa nu mai poti scapa decat cu un format. Insa nu te grabi sa formatezi. Cateodata nu face virusu atatea stricaciuni cat un utilizator panicat. A, mi se pare ca BitDefenderul vine si cu un firewall- Murphy shield parca. Eu am ales sa nu-l instalez pentru ca la o versiune mai veche tot imi dadea o serie de alarme false si mi-a fost lene sa-l configurez mai ales ca parca asta ocupa ceva resurse. Asa ca da-i Custom la install. PS: Mp3urile nu pot fi virusate.
__________________ Gens una sumus! Last edited by Beast; 31-08-2002 at 00:11.. | ||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
au aparut NAV 2003 si McAfee VScan 7 !!! KAV e infect l-am pus de mai multe ori ( ultima vers) si ca urmare la bootare statea inca niste sec. buuune in plus si tot sistemul se misca mai greu ... problema verificata pe 3 compu ...asa ca pana la vers.5 no more KAV ... Murphy shield papa si ala cam muulte resurse ... RAV 8.6 acum am dat jos versiunea trial si-l testez ... o luna cat se poate ... . Ca prima impresie Bitdefender-ul mi-a placut mai mult nu-mi afisa mesaje ca e versiune trial si alte povesti ...
Last edited by Drankon; 09-09-2002 at 00:45.. | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |