![]() |
| | #2 (permalink) | ||
|
La mine e exact invers. Sub 98 defragmentarea unei partitii de 40 GB dureaza cam o noapte, iar sub XP mult, mult mai putin, ceva gen 2 ore cred. E adevarat insa, sub XP folosesc NTFS.
__________________ Women might be able to fake orgasms, but men can fake whole relationships. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Sub XP cel mai bun program de defrag este chiar cel al XP-ului. Asta bineinteles si pe partitie NTFS ca doar asa se poarta... forget about FAT32...
__________________ Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2002 Location: bucuresti |
n0b0dy, sa porti tu NTFS, si cand pica ceva la hard, sa te puna dreaq sa vrei recuperare de date de pe el.... ![]() Zyklon5, defragmenteaza-l de pe alt sistem !
__________________ There are no stupid questions .... only stupid answers Ignore List: Florin A, zmack | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Cain, sa luam de ex cazul cel mai nefericit in care un hard pe care sunt date e afectat fizic de bad-uri si nici macar nu mai booteaza. Ca sa nu ai dureri de cap incerci sa pui hardu pe alt sistem. Singura diferenta este ca daca partitia (partitiile) sunt NTFS va trebui sa-l pui pe un sistem cu 2k/xp. In continuare totul merge la fel ori ca ai fat32 ori ca ai ntfs. Deci aceeasi bataie de cap. In plus utilitarul chkdsk din 2000/xp e super puternic in recovery console. Caz concret: hard disk SCSI de 2 giga destul de vechi, o singura partitie , windows 2000, evident documente pe el. La un moment dat nu mai booteaza, se opreste undeva pe la inceput cu zgomote ciudate de la hard. S-a dovedit ca erau baduri la inceputul hardului si erau corupte fisierele sistem necesare pt boot. Problema este ca alt sistem cu SCSI nu prea era prin preajma asa ca hardu nu avea unde sa fie mutat. S-a intrat cu cd-ul bootabil de 2k in recovery console, chkdsk, acesta a identificat bad-urile si fisierele sistem corupte prin comparare cu cele de pe CD, le-a inlocuit punand-le in alt loc pe hard, sistemul a bootat perfect, au fost copiate prin retea documentele si GATA. Daca era hard SCSI dar cu partitie de FAT32 si n-aveai unde sa-l pui cum faceai? Nu cred ca te putea ajuta scandisk sau disk doctor. Nu zic ca nu se poate dar pe mine chkdsk m-a ajutat enorm si nu numai in aceasta situatie. In fine ideea e ca s-a rezolvat rapid si elegant si fara alte utilitare suplimentare.
__________________ Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
Aproape ca ti-as da dreptate, daca nu m-as fi lovit cu adevarat de probleme, nu ca tine... Adica recuperare date dupa o partitie reformatata, sau dupa un hdd cu zona de root busita, unde nu mai stii care si ce partii are, partitiile ntfs, si recuperam datele cu fix curu, pt ca 99 % din softurile existente (free sau warez, nu mi-e rusine sa o spun) nu recunosc ntfs... . Rezulta ca stai nene si sapa pe net pana dau de unu care-mi emaileaza si mie programul respectiv, unu ala care lucra la o firma care-si permitea sa cumpere asemenea softuri... de fapt sa cumpere softuri si atit... ![]() ![]()
__________________ There are no stupid questions .... only stupid answers Ignore List: Florin A, zmack | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
Batrine, daca sistemul tau permite, mai instaleaza un SO, win98 de exemplu, si defragmentezi sub el; plus ca al doilea sistem poate fi bun la mai multe lucruri... daca, bineinteles, mai faci si altceva acasa in afara de jocuri ![]() Si totusi s-ar putea sa fie ceva utilitare pe net pt defragmentarea sistemelor NT .... daca gasesc ceva, iti zic.
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Nu te mai chinui... Structura NTFS-ului ca sistem de fisiere in sine face defragmentarea aproape inutila... Dar daca tii neaparat sa defragmentezi o partitie NTFS, incearca O&O Defrag.
__________________ a.k.a. windmaster... Antec SX 1040BII system enclosure; Intel Pentium III 550E @ 645MHz; MSI 6163 BXMaster; 1.0GB SDRAM PC133; Quantum Fireball CX13.0A+Western Digital Caviar WD800JB+Western Digital Caviar WD400JB; Plextor PX-W4824A+Plextor PX-716A+Toshiba DVD-Rom SD-M1612; Genius SP-G16+Tesla Sound System on Sound Blaster Live! Player 1024; Philips Brilliance 107P20 on Gigabyte Ati Radeon 7000E 32MB DDR; Microsoft Wireless Laser Desktop 6000. | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
incerca un VoptXP...
__________________ alice@xes.ro / alice_xes pe y! messenger All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can't get them together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer. -- IBM maintenance manual, 1975 | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Despre NTFS, asa e, cum spun eu. Nu am timp sa explic acum de ce, asa ca pana revin cu un post va trebui sa ma crezi pe cuvant. Si pana la urma ai incercat programul de care ti-am zis? Nu face numai defragmentare de NTFS...
__________________ a.k.a. windmaster... Antec SX 1040BII system enclosure; Intel Pentium III 550E @ 645MHz; MSI 6163 BXMaster; 1.0GB SDRAM PC133; Quantum Fireball CX13.0A+Western Digital Caviar WD800JB+Western Digital Caviar WD400JB; Plextor PX-W4824A+Plextor PX-716A+Toshiba DVD-Rom SD-M1612; Genius SP-G16+Tesla Sound System on Sound Blaster Live! Player 1024; Philips Brilliance 107P20 on Gigabyte Ati Radeon 7000E 32MB DDR; Microsoft Wireless Laser Desktop 6000. | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
pentru NTFS eu folosesc PerfectDisk2000 Se gaseste aici: http://www.raxco.com/products/
__________________ ATENTIE! - Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură. | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Join Date: Dec 2000 |
O&O am mai incercat la fel ca si Disk Keeper dar nu am observat nimic exceptional. Slider it's my way. VoptXP pare intradevar foarte interesant pentru ca este rapid dar e mai neplacut ca nu stie sa intrerupa procesul si trebuie sa astepti sa termine de mutat fisierul .. destul de nasol cand ai doar Iso-uri pe HDD ... sunt curios care ar fi diferentele intre metodele de defragmentare din diferite softuri. Cat de safe o fi VoptXP asta ?
__________________ | ||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
eu nu am avut probleme cu el... si un iso... cat poate sa dureze... in cel mai rau caz 1 minut
__________________ alice@xes.ro / alice_xes pe y! messenger All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can't get them together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer. -- IBM maintenance manual, 1975 | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Deja ma enervez!... http://searchwin2000.techtarget.com/...212675,00.html Poate dupa ce citesti ce scrie la linkul de mai sus o sa intelegi de ce NTFS nu prea are nevoie de defragmentare. Nu am spus ca nu e necesara, am spus ca nu e ABSOLUT necesara si ca nu aduce sporuri mari de performanta.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |