Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 13-03-2003, 00:39   #1 (permalink)
Registered User

[GunX edit : ti-am splituit postul ca la topicul de tweak nu prea statea bine]

problema mea, care este:
- se da o retea formata din doua calculatoare pe care sunt instalate Win Me, respectiv XP. Am configurat ip-urile, 192.168.0.1(2), am pus subnet mask 255.255.255.0, am bifat file and print sharing la fiecare, la fel si microsoft home networking. Pe sistemul cu xp am instalat si imprimanta pe care am shareuit-o.

Problema e ca din Me nu pot accesa nici o resursa (inclusiv imprimanta) din xp. Viceversa merge fara nici o problema.
Mentionez ca am facut user pe xp pe care il folosesc la logarea pe retea pe Me, dar nik.

unde gresesc?

Last edited by GunX; 13-03-2003 at 17:51..

as xxl is offline    Reply With Quote
Old 13-03-2003, 20:35   #2 (permalink)
Registered User

stargate's Avatar

enableaza guest account in xp, de asemenea vezi ca cele 2 calculatoare sa fie in acelasi workgroup.

stargate is offline    Reply With Quote
Old 14-03-2003, 00:09   #3 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

pai cred ca ai gresit aici ....
NWLINK NetBios
daca nu e instalat celalalt nu iti vede shareurile...
la mine in retea era problema asta la inceput...
vezi sa fie pus

Oby One is offline    Reply With Quote
Old 14-03-2003, 00:24   #4 (permalink)
Master Browser

[mx]n0b0dy's Avatar

Oby One, scuza-ma, dar tu gresesti aici (sau glumesti ???) NWLINK este protocolul compatibil IPX scos de MS si nu e nevoie sa-l instalezi decat daca vrei sa joci jocuri vechi in retea care nu stiu decat IPX.
Ca sa faci o retea normala e suficient tcp/ip (cu netbios over tcp/ip)+client for microsoft networks+file and print sharing , ip-uri din aceeasi clasa si netmask corespunzator, acelasi workgroup, sa te asiguri ca numai un calculator indeplineste functia de master browser (prin dezactivarea acesteia pe toate celelalte), iar ca sa nu fie probleme cu accesul la share-uri sa activezi user-ul guest care e disabled by default pe sistemele 2k/xp.
Si poti sa ai o varietate oricat de mare de sisteme de operare windows: 95/98/me/nt4/2k/xp si la toti le va merge la fel de bine si OK reteaua.

PS: Pt cei cu XP - Nu activati (adica dezactivati) firewallul default din xp, nu folositi simple file sharing (la Home edition din pacate e implicit si nu se scoate) si nu folositi porcaria de network setup wizard. Puteti face totul usor, elegant si cu cap. XP-ul asta e identic cu 2000 cand vine vorba de retea deci nu are nimic deosebit, misterios sau special.
Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy.

[mx]n0b0dy is offline    Reply With Quote
Old 14-03-2003, 00:40   #5 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

te scuz DAR am tampit pana am reusit sa ne vedem unii pe altii in retea shareurile
eu aveam doar tcp ul instalat zicand ca de ce sa imi mai pun si alte jeguri de protocoale degeaba
DUpa cateva ore de dat cu capul in masa am zis hai sa instalez si netbiosul ( desi nu stiam care e legatura lui cu shareul) si pac a mers...
de aici am tras concluzia ( poate gresita) ca e necesar in vederea shareuilor

Oby One is offline    Reply With Quote
Old 15-03-2003, 00:21   #6 (permalink)
Registered User

stargate's Avatar

nu este necesar deloc. toate problemele mele in legatura cu shareul in xp/2k au fost pana cand am enableat userul guest. in reteaua mea sunt 2 xpuri, un 2k si un 95. merg toate absolut perfect in ceea ce priveste shareul.
in ceea ce priveste chestia cu network setup, din contra, il recomand tuturor celor care nu au reusit inca sa faca shareul sa mearga. dupa ce setati ala (dracu are si imagini descriptive) verificati daca aveti un ip in clasa 192.168.0.x si daca toate calculatoarele sunt in acelasi workgroup. dupa acestea activati userul guest. nu are cum sa nu mearga.

stargate is offline    Reply With Quote
Old 15-03-2003, 13:28   #7 (permalink)
LS
GIS/CAD

LS's Avatar

mda.. asa ar trebui.. sa faca parte din acelasi workgroup, asta e faza.. si la fel cu enable-atul de guest. ciudat, dar numai asa merge!

LS is offline    Reply With Quote
Old 17-03-2003, 00:03   #8 (permalink)
Master Browser

[mx]n0b0dy's Avatar

Quote:
si la fel cu enable-atul de guest. ciudat, dar numai asa merge!
De ce e atat de ciudat atat timp cat nt4/2000/xp folosesc user-level sharing? E normal sa creezi cumva o metoda de autentificare a user-ului pentru acces la share-ul respectiv iar activarea user-ului guest si stabilirea dreptului de acces al acestui user pe share-ul respectiv este cea mai simpla dintre ele.

Daca vrei, sa zicem, securitate sporita creezi pe computer-ul cu share-ul o lista cu toti user-ii din retea (inclusiv parolele lor de logon la windows) si apoi stabilesti pt fiecare share drepturi specifice.

Sau iti faci NT-Domain si ai o autentificare centrala a tuturor user-ilor dintr-o retea (NERECOMANDAT pt reteaua de acasa).
Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy.

[mx]n0b0dy is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules