![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Problema legata de licentiere...
Am cateva intrebari legate de licentierea unor programe,.. le voi structura pe capitole, daca stiti raspundeti doar la cele la care puteti da un raspuns viabil: I. Am nevoie de urmatoarele, si as dori daca exista solutii mai ieftine (adica licenta de retea, etc..): (mentionez ca m-ar interesa preturile...) 1. Windows 2000 Professional (mai multe cumparate, reducere); 2. MS Office 2000 sau XP; 3. AutoCAD 2000 (2002) sau AutoCAD LT; 4. Corel Draw 10; II. Am programe, de ex. ACDsee 3.2, care imi merge in regim de shareware. ma rog, e crackuit acum, dar il dezinstalez si il instalez in regim de shareware.. la fel si Total Commander 5.51 (fostul Windows Commander).. deci toate aceste programe shareware.. le pot tine pe orice calculator fara sa platesc licenta? deci sa imi meaerga ca program shareware? III. Programele "freeware".. gen winamp, etc.. le pot folosi fara nici o problema si fara a se sesiza BSA-ul? va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
__________________ Vand reviste IT [How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck would chuck wood?] | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
inca ceva.. m-ar interesa in special punctul I. si daca exista vreun link, vreo persoana de contact cu care sa vorbesc de un eventual contract..
__________________ Vand reviste IT [How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck would chuck wood?] | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
pt microsoft 2036161 au tot felul de oferte speciale la un anumit moment de timp. Ideea ca daca iei mai mult sa iei mai ieftin nu merge la soft. Aici nu e en gross. Potzi face in schimb, inchiriere de soft, vezi daca iese bine financiar. De obicei inchirierea este buna daca e vorba de companii mari (poate chiar cafe-uri) Mai exista chiar si licentze Open, dar cel mai bine da tel si iti vor explica ei cel mai bine. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
S-ar putea s-o dau aiurea, dar nu cumva, din intamplare ai primit recent o scrisoare de informare de la BSA? Ca eu da...
__________________ Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
nu, nu mi-a venit nimic de genul asta! dar as vrea sa caut modalitati de a ma pune la punct cu software-ul...
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Am cautat si eu intr-o vreme. Cel mai ieftin am gasit la GeCAD (aveam nevoie de licente de upgrade de la 98 la 2k si am constatat ca cel mai ieftin ies cu licente de XP romanian; nu upgrade!). Nu am sapat la toate firmele asa ca e posibil sa gasesti mai ieftin la altii. Eu am gasit la pretul de 151$. Era OEM, trebuia sa mai cumperi un echipament hardware (ei mi-au recomandat un mouse). Pentru cantitate mai mare e mai ieftin. Adica de la 5 licente in sus (parca) poti cumpara varianta OpenNL care e ceva mai ieftina. Si daca te "lupti" putin cu ei la telefon mai lasa si din pret, ca la piata. Evident, 2-3 dolari. Officele cel mai ieftin e SmallBussines Romanian. Pe vremea cand am cautat eu costa 280$ (tot OEM, tot cu 1 mouse). Eu am sunat direct la MS Romania (2044200) si am intrebat de unde sa cumpar licente . Raspuns: GeCAD, Logimax, Net Consulting, Flamingo etc. Evident, astea nu sunt unicele firme care vand. Mai sapa si pe la altii.PS. Daca gasesti, fa public rezultatul. Mai sunt si altii interesati. PPS. Nu fac reclama nimanui (intentionat), nu lucrez la nici una din firmele alea (nici nu cunosc pe nimeni care lucreaza); incerc doar sa fiu de folos. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2002 Location: around |
1. cel mai ieftin iesi acuma cu OSL pentru Microsoft : adica inchirierea softului pe 3 ani. e cea mai ieftina solutie cand ai mai mult de 5 calculatoare pe care vrei sa ai Win si Office... din experienta iti spun ca e cea mai ieftina... http://www.microsoft.com/romania/IMM/promotii.htm#OSL din ce stiu singurii care vand AutoCad sunt baietii de la A&C International ( http://www.acintl.ro ) nu stiu cat de ieftin o sa iesi... 2. Programele in regim shareware au si ele o licenta, care licenta specifica faptul ca daca doresti sa utilizezi acel program dupa perioada share, trebe sa platesti altfel el trebui dezinstalat... deci daca n-ai platit, n-ai licenta... 3. Citeste licenta programului respectiv, acolo scrie cum si in ce conditii ai voie sa utilizezi softul respectiv... (de exemplu StarOffice e free daca-l utilizezi acasa dar trebuie sa platesti licenta daca-l folosesti intr-o firma, etc) good luck...
__________________ see u on the net side | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Sau poate va mai ajuta asta: http://www.software602.com/ Adica 602Pro PC SUITE: FREE Alternative to MS Office compatible with Word/Excel files! The suite is composed of four full-featured applications: a word processor, spreadsheet, graphics editor and digital photo organizer. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Quote:
Intreb pentru ca m-ar interesa dar nu-mi permit sa-l dau userilor sa-l testeze "live" si sa mearga nasol. | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Voi da exemplul pe care l-am analizat impreuna cu individul cu care am stat de vorba de la firma care se ocupa de licentiere. Avem de licentiat 10 PC-uri (cazul nostru). Exista pana la 30 aprilie o promotie in ceea ce priveste inchirierea de software Microsoft pe 3 ani, ceea ce mi se pare avantajos. Trebuie cumparate 10 licente Windows 98 SE (cel mai ieftin) - altfel nu se poate incepe contractul OSL si nici reducerile respective: (la fiecare licenta OEM se da si un mouse sau o tastatura, asa am inteles)... 1. 10 PC x 1 win98 = 10 x 100$ = 1 000$ 2. Windows 2000 Pro/Windows XP Pro English-Romanian = 10 PC x 45$/licenta = 450$ 3. Office 2000 Pro/Office XP Pro English-Romanian = 10 PC x 140$/licenta = 1400$. In total, in primul an vom avea de achitat 1850$, dar se aplica o reducere de 50%, asta insemnand 931$ (calculul lor). Si tot asa... Exista foarte multe avantaje, se poate face down-grade la orice versiune, iar upgrade-urile vor fi trimise prin posta (cd-uri, service-pack-uri, etc.) Cam asta ar fi problema legata de Windows/Office.
|
| | #13 (permalink) | ||
|
thanx. o sa ma uit si pe pdf-urile respective. dar ca si compatibilitate fata de office, 602 cum este?
|
| | #15 (permalink) | ||
| http://www.crucial.com/uk/support/belarc_download.asp Once you run the downloaded file it will display a page of info about your PC including details of the Chipset, Bios and associated systems plus all the currently installed software AND the serials used. | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Quote:
roxey > misto progu'... thanx!
|
| | #17 (permalink) | ||
|
In primul rand sunt nou pe acest forum. Am citit acest thread si voi da si eu cateva raspunsuri din experienta proprie: 1. Licente de Windoze: de pe o lista de discutii la care particip cineva s-a laudat ca si-a cumparat licente de la e-Bay la mana a 10-a. Am fost si eu acolo pe site si intradevar preturile sunt acceptabile. Trebuie insa sa fii atent sa iti iei full license si nu OEM si cred ca totul e in regula (de fapt acest lucru trebuie verificat la MS Romania). Avand in vedere ca poti sa iei Win95 daca dupa aia intri in programul de rate si platesti doar upgrade-ul tot iesi mai bine. 2. MS Soft in Rate - intradevar asta e prima facilitate vizibil avantajoasa facuta puterii de cumparare scazute de pe piata romaneasca de catre cei de la MS. Politica prinde si chiar firma la care lucrez a incheiat cateva contracte de acest gen pentru clietii sai si procedura e destul de simplu de efectuat. In plus investitia asta seamana putin cu leasing-ul si cred ca mai sunt si alte cateva avantaje contabile (deduceri, etc) 3. PCsuite 602: Am o cunostinta care in trecut a primit scrisorica BSA si s-a speriat si de atunci a trecut la folosirea 602-ului. Versiunea cu care au inceput era destul de slabuta (doar writer si spreadsheet), dar ultima versiune au admirat-o de cum au vazut-o. Compatibilitatea cu MS Office e buna dar nu pentru lucuri complicate (poze combinate cu tabele peste, footere fancy, etc). 4. Cred ca ar trebui ca toata lumea sa evalueze mai bine si variata de OS Open Source. In momentul de fata la facilitati Linux-ul cu KDE-ul lui incepe sa fie o solutie din ce in ce mai accesibila. Intradevar vor fi cateva probleme cu migrarea, dar sunt si avantaje.
__________________ Astazi sunt un invingator! Intel PIV 2,67 GHz Boxed FSB 533 | Gigabyte GA-8IPE1000-L (Rev 2.0) | 1GB DDRAM | Gygabyte Ati Radeon 9200 128/128 GV-R92128DH | 80 GB @ 7200 rpm Maxtor | DVD-RW Teac | 19" Trinitron Compaq P910 | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |