salutare!
am o problema care de mult timp ma freaca la creieri nu reusesc sa-i dau de cap.
e vorba de sunetul in windows 7 pe calculatorul personal pe care-l stiu pe de rost!
detalii (doar ce conteaza):
-placa de baza asus M3A79-T Deluxe.
-chipul audio al placii de baza: ADI AD2000B (integrat)
in panoul de config la SoundMax sunt toate setarile facute ptr 5.1, testul merge, toate boxele scot sunet ok, la fel si la windows - setarile de winds sunt facute la fel si oricum se schimba automat ambele cand se fac modificari.
problema:
problema vine la redarea de mp3, wav-uri, xvid-uri, orice altceva in afara de testele din winds si SoundMax unde se aude doar pe boxele fatza (dreapta+stanga) si centru cu subwoofer. boxele de pe spate nu scot nici un sunet.
am verificat driverul instalat, il vede cica e ok...
cum am incercat sa rezolv problema:
-alte drivere (si unele care nu erau ptr chipul meu)
-fresh install de winds 7 x64 (build 7600) - licenta - update-uri facute la zi.
-reconectat toate cablurile
-verificat ca sursa sa fie de format 5.1 - filme full hd, muzica buna, etc.
-mai multe playere si drivere.
-tot felul de setari la configurarile de sunet din winds si SoundMax
banuiala mea este ca tot de la driver e...insa l-am schimbat cu vreo 3 + inca vreo 2 care nici nu erau ptr chipul meu. cu unu de AD1988 a mers 5.1 insa se auzea tare prost (imfundat, gajait), am zis sa nu ma risc sa-mi ard placa aiurea, nici n-am dat la maxim.
nu am gasit nimic util pe net in ciuda zecilor de cautari pe google si un browsing de vreo 100 pagini...f0ck!
cele mai multe posturi de genu (exact problema mea) indica faptul ca cu unele chipuri gen ADI AD2000B, ADI AD19xxxx, realtek 2 modele si inca unul de la VIA windows 7 face figuri... aveam si eu winds xp inainte (x86+x64) si mergea. insa acum... sa-mi dau palme!
sunt deschis la propuneri /sugestii (in afara de cea cu aruncat calcu pe geam) dar altele decat cele deja incercate de mine...
si fara intrebari de genu "esti sigur ca l-ai bagat in priza?". "ai winampu instalat??" . "siiiigur ai dat 5.1 nu 2.1?" .. "mai incearca inca un format, poate e cu noroc" ...![]()

insa l-am schimbat cu vreo 3 + inca vreo 2 care nici nu erau ptr chipul meu. cu unu de AD1988 a mers 5.1 insa se auzea tare prost (imfundat, gajait), am zis sa nu ma risc sa-mi ard placa aiurea, nici n-am dat la maxim.
Reply With Quote

. Am scris ce-am observat eu.

Bookmarks