![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2003 Location: Bucuresti | Alt sistem de operare sau XP instalat mai bine?
Am un Duron 1300, 128 Ram, 32 Mb Video, Hard 20 GB 2 partitii (5 si 15GB). Acum am instalat Win98SE. Care da o groaza de erori. M-am plictisit de atatea ecrane albastre si vreau sa trec la altceva. Vreau sa ma sfatuiti voi ce SO sa pun. Am avut XP pana acum 3 luni dar am renuntat la el din mai multe motive: 92 MB Ram ocupati LA BOOT, mergea lent cand aveam mai multe programe deschise, memorie insuficienta in Photoshop (normal, din moment ce la boot manca aproape toata memoria). 98-ul mananca f.putin Ram, dar v-am spus, m-au exasperat erorile. Cand aveam XP-ul aveam si SP1 instalat, ma gandesc ca de la ala e posibil sa fi fost incetinirea sistemului, mai ales ca am mai auzit de probleme cauzate de service packuri. Acum am 2 optiuni: 1. XP instalat FARA nici un service pack. 2. Win 2000 cu sau fara service packuri. Ce ma sfatuiti? Ca sa fiu mai clar, ce urmaresc eu este: a. un sistem cat se poate de stabil (stiu ca tine si de cum ai grija de el) b. un sistem care sa manance cat mai putine resurse (asta pana reusesc sa-mi fac upgrade-uri de ram si placa video). Stiu ca XP are recomandat 256 Ram, dar daca as dezactiva o parte din servicii nu ar merge k lumea si la mine? Astept niste sfaturi de la voi, intre ce si ce sa aleg. P.S. mai e de mentionat ca am LAN si am auzit ca XP-ul face figuri pe Lan. E corect sau e vorba tot asa de instalare defectuoasa? Cand aveam XP nu aveam Lan asa ca nu stiu daca aceste probleme sunt reale sau nu. Mersi si sper sa primesc raspunsurile voastre cat mai repede ca in timp ce scriam topicul asta am mai vazut 1 ecran albastru (desi am grija de el cat de cat, cu system tools o data pe saptamana si regclean si norton utilities) si sunt f.tentat sa dezlantuiesc furia formatului asupra lui, numai asa ca sa taca odata.
__________________ Dead men tell no tales... | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Pe un Celeron 700Mhz, 128Mb RAM (restul era cam ce ai ºi tu) mergea acceptabil WinXp fãrã SP, însã Win2000 cu SP2 ceva mai bine. Stabile au fost ambele SO, asta dc. nu umblam eu cu drujba prin ele ![]() Însã dupã încã 128Mb RAM situaþia s-a schimbat în favoarea WinXp-ului. În consecinþã îþi recomand un Win2000 SP2 pt. configuraþia ta actualã. A, partiþiile erau de tip FAT32 ºi într-o reþea de tip BNC au mers cu gâdilelile de rigoare ambele SO-uri.
__________________ Toate cele bune! E8400↕Ninja B+↕DFI LP DK P35-T2RS↕2x2GB + 2x1GB Mushkin XP2-6400↕Zotac GTX260AMP2↕RAID0 2xSeagate ES.2 500GB + 7200.10 320GB CM HAF 932↕Enermax Modu82+ 525W↕Philips 170C↕Asus Xonar D2X↕Klipsch Promedia GMX A-2.1 FOLDING@HOME | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2003 Location: Bucuresti | ah?
XP si 2000 pe fat32? mie-mi zicea ca XP-ul merge numai pe ntfs (si 2000 la fel cica) din cauza ca astea 2 sunt pe tehnologie NT si cica-s mai smechere. tu cum ai facut sa lasi fat32?
|
| | #4 (permalink) | ||
|
am vandut un dimm de 128 din cei 256 care-i aveam in laptop (p3 850, sig) si acuma computerul merge oribil. cu 256 nu mi se parea deloc incet. acum mi-e greu si cand ma gandesc ca trebuie sa-i dau drumul. mai bine il tin inchis pana fac rost de un dimm de 256...sper ca pana cand incepe scoala. xp merge si pe fat 32. nu stiu insa de nt
__________________ Ready to rok|inspiron 9100, P4 HT 2.8 1gb 800fsb 40GB 4xdvdrw 15.4" wuxga+| Event PS2 biamped |Oxygen8| r mutt. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2003 Location: Bucuresti |
Am auzit ca 2000 mananca mai mult RAM chiar decat XP. E adevarat? Eu auzisem de asta cand nu aparuse decat SP2 pt 2000. S-a rezolvat problema odata cu SP4? Chestia e ca prefer oricand XP-ul, dar deocamdata ramul pe care il am nu-mi prea da voie. Sper sa reusesc sa-mi upgradez ramu' la 512 vara asta, dar pana atunci am nevoie de un SO care sa nu-mi manance mult Ram ca n-am de unde sa-i dau.
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2002 Location: bucuresti |
Windows 2000. E stabil, nu mananca resurse peste ce are el nevoie (XP mi se pare ca mai ia si un .. aconto ), si.. e profesional. Asa ii si spune XP nu imi place deloc ...
__________________ There are no stupid questions .... only stupid answers Ignore List: Florin A, zmack | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
oricum ar fi cpu-ul, fara 256 ram minim xp merge jalnic eu am un p2 400, si cu 256 ram, xp merge kiar frumos (bineinteles, fara interfata aceea colorata, si fara efecte grafice...cu ele merge compul ca un p1 200 ) la viteza, probleme am destule in rest pe 128 ram, win2000 merge destul de frumos
__________________ #aeon# | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Daca stii sa cureti XP-ul de prostii (adica System Restore si alte servicii inutile), chiar si cu 128 ti-ar merge Photoshop ca lumea. Acum depinde de ce natie de HDD ai. Ca la 5400rpm, iti bagi pumnul in gat. Deh, 40GB Seagate Baracuda IV @ 7200rpm rulz ![]() ![]() Sfat: pune XP cu SP1 si cat mai multe update-uri (am observat ca si astea conteaza, mai putine erori - in special la IE - plus o oarecare stabilitate sporita - s-ar putea sa mi se pare, insa ). 2000 mi se pare mai deficient (decat XP) la capitolul customizability
__________________ „Trance Energy.. a small step for man, a huge leap for mankind...” | |||
|
| | #13 (permalink) | |||
| Registered User Join Date: Jun 2003 Location: Bucuresti | concluzii Quote:
Quote:
Quote:
In concluzie, o sa-i mai dau o sansa XP-ului, fara nici un service pack, instalari cat se poate de curate, tweakuit la maxim, dezactivate servicii, system maintenance. Va anunt cum se descurca. Multumesc pt sfaturi, mi-ati fost de mare ajutor.
__________________ Dead men tell no tales... | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
O sa pun SP2 si vad cum se misca dupa ce-l aranjez putin. Daca nu-mi convine, install again, de data asta fara service packuri. Totusi nu fac asta pt ca e recomandabil SP1 (stiu eu ce-i poate pielea, doar am avut timp sa ma bucur de binefacerile lui timp de 3 luni) ci pt ca ma gandesc ca SP2 o avea fixuri mai tzapene. Va spun si voua cum a iesit dupa cateva zile de teste.
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Clar Windows 2000. XPul nu o sa mearga mai bine ca 2kul pe 128 ram orice ai face. Niciodata, poate daca il dezmembrezi in asa hal incat sa aiba mai putine facilitati decat Win2k. Totusi, ce fel de errori aveai pe Windows 98? Incearca niste drivere stabile/officiale, ca trebuie sa mearga pana la urma. Incearca si un WinMe.
__________________ Join The Mobile Tracking System Project! | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
XP nu are SP2? Eu am spus de el pt ca un prieten si l-a instalat. Banuiesc ca e vorba de varianta beta de care spuneti voi. Eu nu am avut instalat decat SP1 si stiu sigur ca mi-a bulit niste chestii (detonatoare, driverul audio, registry-ul, pana sa-i dau repair imi bulise si asocierile pt fisiere multimedia). Deeeeci, SP1 suxx. E f.subiectiv ce spun si nu trebuie sa fiti de acord (probabil ca in afara de mine nimeni nu mai e de aceeasi parere). Daca SP2 e inca beta e clar: XP fara SP e solutia pt mine. Si da, am de gand sa dezactivez aproape toate serviciile din XP, nu am nevoie de un OS care se crede mai destept decat mine la probleme de securitate, am nevoie de un OS stabil. Si no offense dar din cate am vazut XP e cel mai stabil. La 2000 ce nu-mi place e incompatibilitatea multor drivere, multe conflicte etc. E mult de documentat ca sa iti instalezi driverele perfect pe 2000, cel putin din cate am vazut la serviciu. Problemele de memorie cred ca se vor rezolva curand in urma unui upgrade masiv, dar pana atunci o sa incerc sa setez XP-ul sa mearga lin cu minimul de servicii, drivere, etc. Sper sa reusesc, daca nu ma prind postez thread cu setarea optima a XP-ului. Sau poate ca exista deja ceva de genul asta? Ca eu nu am gasit inca. 98 da niste erori absolut tembele si din senin, nu am instalat tona de programe, de avut grija de el am avut. ma rog, e cretin, asta e clar si dupa ce-l schimb nici ca o sa ma mai uit inapoi.
|
| | #20 (permalink) | ||
Si inca ceva: putin imi pasa de facilitatile pe care mi le ofera un sistem de operare. Pe mine ma intereseaza sa fie stabil si sa-mi manance cat mai putine resurse (si tot la fel o sa gandesc si cand o sa am 512Mb RAM). Deci orice se poate dezactiva din XP VA FI dezactivat, eventual sa reusesc sa dezinstalez IE si Media Player si toate celelalte bullshit programs (totul in afara de Office e varza la MShit). Probabil ca din punctul vostru de vedere nu mai merita sa-ti pui XP daca nu are toate "optiunile" lui bengoase, dar pe mine fazele cu "user friendly" ascunzand de fapt toate procesele pe care le desfasoara compul au inceput sa ma enerveze.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |