Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 01-07-2003, 01:13   #1 (permalink)
Registered User

Server pt net

Am o retea de 12 calculatoare . O sa ne bagam net si vreau sa cumpar un server pt shareuit netu' .
Intrebari :
1. Ce linux ma sfatuiti sa pun ???
2. Ce configuratie minima completa ar trebui sa aiba serveru ca sa mearga bine pe el : routare,nat,un server de chat ,firewall , mail.(si cam cat costa)
3. Cum sa fac alocare dinamica la net (daca sunt x pe net sa se imparta banda la x)
3. Se poate face limitare de banda separat pe metropolitan/afara ???
cam atat deocamdata ca nu mai imi vin intrebari

-=.HE.=-OG is offline    Reply With Quote
Old 01-07-2003, 12:02   #2 (permalink)

Poti sa pui ce linux vrei tu, numai sa sti sa-l configurezi. Si credema configurarea nu e deloc ca-n windows
Daca vrei pe linux exista deja niste distributii dedicate pentru asta : adica un linuxel subtiat pana la minimul necesar cu un installer simplu si o configurare prin interfata web.
Ca exemple :
http://ipcop.org/
http://www.smoothwall.org/

Ce stiu sa faca astea 2 ? (sunt ff apropiate ca design)
NAT, proxi (transperent sau nu cu squid), dhcp si alte prostioare mai putin inportante. Alocarea se face direct automat, nu ai treaba cu ea.

Limitarea de banda este o problema mai "delicata". Se poate face cu cbq (asta e deja inclus in ipcop parca) sau htb. Insa configurarea e durere. Nu ai nici un fel de configuratie in mod grafic totu se face creeand si modificand niste fisiere. Simplu nu ? Stai sa vezi cum arata documentatia

Eu rulez ipcop pe un p1-166 si vreo 32ram si un hdd de 1GB. Ar mai trebui niste memorie (asta pt proxi mai ales) da in rest mere bine mersi pentru 128kbs cat este maxim.

Sylvester is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules