![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Identificare - MAC address in retea locala ?!?!?!?!?!?!?!?
Am un dobitoc (nu il stiu cine si unde e) intr-un LAN enorm (cateva cladiri cu peste 300 de PC-uri) care si-a schimbat magarul IP-ul si si-a pus un IP de broadcast (192.168.1.255) si imi omoara retzeau cu multicastul. Nu reusesc nicicum sa ii gasesc MAC-ul ca sa il pot identifica ulterior. Avetzi vreo idee cum ii pot gasi MAC-ul ... ca toate programele care le am cand vad adresa de broadcast nu fac nimic... la fel si arp-ul sub linux! Vreo idee ?? VA ROG MULT!
__________________ There shall be mind to understand it and heart to feel it !!!! | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Hm, here's a thought that just came to my mind: Pe linux configureaza-ti eth-ul astfel incat sa faca parte dintr-un subnet mai mare, de 512 IP-uri de exemplu, unde 192.168.1.255 sa nu mai fie adresa de broadcast. Ii dai ping, si poate ii vezi MAC-ul...
__________________ Best regards, Dj Lyon | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2002 Location: bucuresti |
Schimba temporar clasa de IP-uri pe care o da DHCP-ul tau. Si apoi cauta magarul... cu metodele conventionale.
__________________ There are no stupid questions .... only stupid answers Ignore List: Florin A, zmack | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Network View ... nu numai ca-ti spune MAC-ul, dar furnizeaza si alte informatii. Se gaseste pe net, shareware, ultima ver. pe care am fol. era 2.x
__________________ Drumul spre iad e presarat cu bune intentii ... My rig : MB Asus P5KE-WiFi/AP, Intel Core2 Quad Q6600 2.4 GHz, Mushkin 2GB DDR2 1066MHz, Asus GeForce 8800GTS 640MB DDR3 320-bit, 2x500 GB & 2x80 GB, Thermaltake W0101RE TR2 550W, Nexus Caterpillar Silent System. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
pe 2000/xp, din command prompt arp -a 192.168.1.255 inainte da-i un ping eventual pe adresa de broadcast asta-i tread de "Internet". daca il puneai acolo aveai raspuns in aceeasi zi. daca ai server 2000, restrictioneaza pt clientzi accesul la setarile placii de retea, cu group policy | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |