![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Cum sterg fasaitul din mp3-uri?
Am tras de pe net niste muzica veche. Problema este ca a fost inregistrata de pe caseta sau de pe disc de vinil si pe urma facuta mp3, asa ca acuma se aude cu un fasait ca dreaqu. Intrebare: exista vreun program cu care sa umblu pe mp3 si sa-mi stearga fasaitul ala enervant? Nu plugin ca sa-l atenueze (nu prea il atenueaza nici de-al dreaqu) ci sa ii stearga direct zgomotul de fond... Multumesc
__________________ Rover over ! | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Nu am mai facut de mult asha ceva da' hai sa imi dau cu parerea: - in primul rand in melodia aia trebuie sa ai o portziune unde sa se auda doar zgomotul (fara muzica, etc) - pas 1 - transformi mp3 in .wav (direct din winamp) - pas 2 - instalezi un soft de editare (Cool Edit Pro xx sigur shtie asta) - pas 3 - se deschide wav-ul cu pricina, se selecteaza bucata cu zgomot si are pe undeva prin meniuri (asta nu mai shtiu sa itzi spun exact) o optiune de cautare/stergere a chestiei selectate din tot fisierul Rezultatul e destul de bun ... ce am zis eu aici faceam acum vro 2-3 ani cu melodii inregistrate de pe cas ... daca acum exista alta metoda sunt si eu curios ...
__________________ --- viatza-i grea ... da' trece --- | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Sau poti folosi un plug-in de DSP pentru Winamp de genul Arboretum Realizer, DFX, etc.
__________________ a.k.a. windmaster... Antec SX 1040BII system enclosure; Intel Pentium III 550E @ 645MHz; MSI 6163 BXMaster; 1.0GB SDRAM PC133; Quantum Fireball CX13.0A+Western Digital Caviar WD800JB+Western Digital Caviar WD400JB; Plextor PX-W4824A+Plextor PX-716A+Toshiba DVD-Rom SD-M1612; Genius SP-G16+Tesla Sound System on Sound Blaster Live! Player 1024; Philips Brilliance 107P20 on Gigabyte Ati Radeon 7000E 32MB DDR; Microsoft Wireless Laser Desktop 6000. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
ROVER...incerca o lista..poate poate... daca nu metoda lui CORCO..e metoda pe care am folosit-o si eu la recupererea unor piese de pe benzi!
__________________ ATENTIE! - Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
trio grigoriu sau genius poate mai gasesti ... dar mircea florian ... mai greu. oricum, daca iei cooleditpro 2.1 are mai multe filtre de noise reduction si le poti aplica direct pe mp3 (stie cep de mp3) cu un preview. este relativ usor. oricum ... vezi daca poti gasi mai intai, tot in cep, la equalizer band (da pe 30 canale), frecventa unde este cel mai pregnant fasaitul ! si apoi cobori slideru pana cand te multumeste calitatea sunetului.
__________________ Eu nu sunt nebun, eu nu fac decat sa va sfidez ! James Oliver Huberthy | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Retinerea mea in a-l indruma sa foloseasca hiss cut/noise reduction vine de la faptul ca sursa semnalului este in mp3, deci deja se aude mai naspa. Il bagi in Cool Edit, scoti fas, iar pierzi la calitate. Dupa care - sigur ca da - il faci la loc mp3, iar pierzi la calitate. De asta am spus sa incerci sa faci rost din nou de piese ![]() Daca tot o sa incerci asa, in Cool Edit converteste-l la 32-bit cat timp il prelucrezi La final dai convert inapoi la 16-bit.
__________________ Best regards, Dj Lyon | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Yup...Cool Edit este cel mai potrivit pt. o astfel de "prelucrare". Viziteaza http://www.hammersound.net/noiceredu...ed_noises.html...un...tutorial destul de util. Cheers m8
__________________ Os iusti meditabitur sapientiam, et lingua eius loquetur iudicium. Beatus vir qui suffert tentationem, quoniam cum probatus fuerit, accipiet coronam vitae. Kyrie, ignis divine, eleison. Oh quam sancta...Quam serena...Quam benigna...Quam amoena...Oh castitatis Lilium. | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |