Am o licenta de windows pe un laptop (xp home edition care pe de-asupra mai era si in italiana). Abtibildul cu serial numberul este lipit pe carcasa laptopului iar problema este urmatoarea: as vrea sa folosesc acea licenta pe un alt computer. Desprinzand acel abtibild de pe laptop si punandu-l pe un computer unde chiar am nevoie de licenta (la o firma) as folosi acea licenta pe care am platit-o, totusi, acolo unde ar fi cazul.
Acuma apar si cele doua intrebari:
1) Verificand forma abtibildului, si/sau serial number-ul, cei de la BSAA pot vedea ca, de fapt, acel serial number apartine unei anumite categorii de produse (si anume laptopuri, nu pc-uri), pe langa asta ca ar mai apartine unei clase de serial numbere alocate unui anumit producator, total diferit de pc-ul pe care este pus software-ul. In acest caz sunt pasibil de amenda, sunt in vreun pericol?
2) Sau... chiar daca ei observa acest aspect (sau poate ca nici nu trebuie sa-l observe, iar asta ar fi cazul cel mai bun), trec peste el, mergand pe principiul ca o data ce am platit licenta, chiar daca i-am schimbat destinatia, o folosesc in mod legal, pe un singur computer, atata timp cat abtibildul este pe acel computer? Teoretic, e voie sa schimbi locatia software-ului licentiat? (un exemplu de scuza care m-ar indreptati sa folosesc licenta pe un alt computer: domne', mi-a curs cola pe laptop, s-a stricat, asa ca am luat licenta pe care am dat bani si am pus-o acolo unde imi trebuia)
Alta problema, separat: windowsul era in italiana. Pentru cultura mea generala, este posibil sa pui un alt windows, exact de acelasi fel (in acest caz home edition), numai ca in engleza, si de pe un alt cd? Trebuie NEAPARAT ca acel windows sa fie tot versiunea italiana, si trebuie ca el sa fie instalat dupa cd-ul ORIGINAL? Ei pot verifica aceste aspecte... este windowsul atat de inteligent incat sa lase niste urme ascunse pe care cei de la BSAA sa le verifice pentru a vedea dupa ce cd am facut instalarea?
Stiu ca sunt paranoic, dar am pus tot raul in fata si am detaliat problema pentru ca cei care sunt interesati de acest subiect si/sau il cunosc sa imi poata raspunde cu cea mai mare precizie, si in plus nu am chef sa le dau motive de care sa se lege cei de la BSAA. In caz ca apar, sa vina si sa plece de urgenta, fara sa aiba vreun comentariu de facut.
Multumesc anticipat

Reply With Quote
. Da, intr-adevar, aia e o licenta OEM, dar in cazul defectarii pc-ului (lapotpului) cu pricina persoana pagubita ramane si fara dreptul de a folosi acea licenta pe un alt computer? Nu mi se pare corect. Cred ca totusi o sa iau legatura, sub acoperirea anonimatului, cu o persoana competenta, care ar putea sa-mi explice problema
. Dar astept in continuare si alte pareri, din partea voastra.

)

Bookmarks