Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 14-01-2004, 11:01   #1 (permalink)
Registered User

BSA, Adobe, Politia economica si softurile LE

Iata o intamplare "haioasa". Sunt administrator la o firma. Control de la politia economica in care se gasesc trei soft-uri fara factura. Trei softuri LE (limited edition). Venite cu diverse produse (componete si periferice). Toate trei Adobe. Prezint facturile de produs. Se face proces verbal. End I parte. Peste trei luni citatie de la pol. economica audiere in dosar de urmarire penala. Plangere facuta de reprezentantii Adobe in Romanica (Burchel si Asociatii). Pierdut o zi sa dau cu subsemnatul. Dosarul pleaca mai departe la Parchet. End partea a II-a. Ce sfaturi si ce parere aveti de aceasta intamplare? Dare despre soft-urile Adobe LE? Dar despre serial number si register online (chestie facuta de mine)? Astept vesti. Toate bune si sa auzim de bine.

lmcristi is offline    Reply With Quote
Old 14-01-2004, 13:00   #2 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Daca totul e asa cum spui, dai statul roman in judecata la CEDO dupa aia si faci si tu un ban gramada

djlyon is offline    Reply With Quote
Old 14-01-2004, 14:44   #3 (permalink)
Banned

djlyon are dreptate.
parleste-i !!!!!!!!
si cum e cu plangerea aia? aia sunt cretini? arde-i !!!!! ia-le bani! multi! cere despagubiri la cretini!!!

Capitanu Picard is offline    Reply With Quote
Old 14-01-2004, 15:00   #4 (permalink)
Registered User

Thumbs down hmmm.. as vrea eu

Quote:
Originally Posted by Capitanu Picard
djlyon are dreptate.
parleste-i !!!!!!!!
si cum e cu plangerea aia? aia sunt cretini? arde-i !!!!! ia-le bani! multi! cere despagubiri la cretini!!!
Dupa cum spuneam as vrea eu! Dar situatia nu e chiar asa. Legislatia din romanica suna cam asa: dovada existentei legale unui soft este licenta insotita de factura!!! Daca nu ai factura ai imbulinat-o. Legal ei chiar au dreptate. In schimb cei de la Adobe se fac vinovati de neglijenta crasa in aceasta privinta. Ei dau mana libera "cainilor de paza" (avocatii de la Burchel) sa faca astfel de plangeri (penibile), chiar daca soft-urile sunt inregistrate online. Iar statul nu are nici o vina in toata afacerea asa ca nu pot sa ii iau banii. Iar daca ma bat cu Burchel o iau "in barba".
Pentru cei ce aveti soft LE sau OEM pe firma aveti de grija si cereti firmelor care au livrat anumite produse, componete, etc., cu soft inclus dar NEEVIDENTIAT pe factura sa va dea adeverinte care dovedesc existenta acelui soft in pachet. Sper sa nu aveti nevoie dar paza buna trece primejdia rea si nu mai aveti parte de neplacerile pe care le-am trait eu. In concluzie, Adobe sacs))

PS Nu sunt singurul care a patit asa ceva, dupa cum am aflat de pe alte forumuri.

lmcristi is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules