Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 14-01-2004, 23:40   #1 (permalink)
Registered User

Instalare SO Win ME

Am un laptop pe care am ME. Nu reuseam sa folosesc diacriticele, desi pusesem Riched20.dll v 4, si instalasem Multilinguage Central European, ma declarasem roman, facusem tot ce trebuie (in Office, care e 2000 Romanian) si semnele nu vroiau sa apara. M-am gandit sa reinstalez ME, peste el insusi, pentru reparatii. Am un kit pe HDD. M-am plasat in folder si i-am dat setup.exe. A incurcat ceva si nu mai booteaza cu eroarea: ”The following file is missing or corrupted: C:\Windows\System\VMM32.vxd Type the name of the Windows loader (e.g., C:\Windows\System\VMM32.vxd). Nu am de unde sa scot vxd-ul. M-am gandit ca solutia e disketa de boot. O am facuta in timpul primei instalari si am mai luat 2 de pe Bootdisk.com. Se comporta la fel cu toate: desi am setat in BIOS sa booteze de pe ”Removable Devices”, apoi de pe CD, apoi HDD 2 (nu am) si deabia la sfarsit HDD 1 (astea 4 optiuni sunt toate), se aude zgomotul citirii la flopy, dar nu se opreste la menu-ul de boot al disketei ci trece in ecranul negru cu textul de mai sus. BIOS-ul e Phoenix. Am incercat sa pun pe o disketa VMM32.vxd (de pe PC, dar aici e cu 98 SE, de ME n-am) si sa-i dau calea a:\. N-a mers. Sunt disperat. Ce ma sfatuiti? Va multumesc anticipat!

Ageamiu is offline    Reply With Quote
Old 15-01-2004, 01:46   #2 (permalink)
Registered User

stargate's Avatar

Booteaza cu orice disketa de boot. Incearca sa dai un scandisk (ar trebui sa fie in c:\windows\system\). Daca nu rezolva problema sterge directorul Windows si Program Files si instaleaza "pe curat". Niciodata nu e bine sa reinstalezi Windows peste Windows (mai multe probleme creezi decat rezolvi). Cat despre diacritice - ai instalat tastatura in limba romana?

stargate is offline    Reply With Quote
Old 15-01-2004, 01:55   #3 (permalink)
Registered User

Multumesc mult, Stargate, iar sari la nevoie! Am 3 calculatoare si stiu ce trebuie facut cu diacriticele pentru ca traduc filme si fara ele nu se poate. Si pe asta am avut diacritice, dar am incercat mai demult sa pun 98SE, in locul nenorocitului de ME si atunci le-am pierdut. Totul se rezuma la o singura intrebare: ”De ce nu vrea sa intre in menu-ul disketei de boot?” E proasta disketa (dar mai am alte 2 de pe net - se comporta la fel). Daca mi-ar da menu-ul ala la prompterul A:> m-as duce frumos la HDD la kitul ME si as reinstala. Asta incercati sa ma invatati ce sa fac pentru a fi la A:! Am incercat si cu disketa de boot de 98 SE, la fel?!

Old 16-01-2004, 16:37   #4 (permalink)
Registered User

stargate's Avatar

Nu inteleg ce meniu. Te duci la un calculator cu Windows 98SE. Dai Restart in MS-DOS mode. Te duci in C:\Windows\Command si scrii sys c: a: (presupunand ca c: este partitia pe care ai Windowsul si este cea bootabila). Te duci cu disketa la calculatorul cu problema, bagi disketa de boot si te lasa in A:\>.

stargate is offline    Reply With Quote
Old 17-01-2004, 00:15   #5 (permalink)
Moderator

Bisti's Avatar

cauta totusi un cd bootabil de win98 ... e mai usor.
in mod normal tie ar trebui sa iti plece daca apesi F8 la start si sa iti intre in meniul de boot (safe mode ... command prompt .. etc), vmm32.vxd fiind de win. Cred totusi ca e busit command.com ... altfel nu ai avea nevoie de un alt loader la start.
sau cu un cd bootabil de winme ... dai un fixboot (parca merge, nu mai stiu daca e numa de NT sau e si de Me).

Bisti is offline    Reply With Quote
Old 17-01-2004, 00:41   #6 (permalink)
Registered User

Necazul la mine e lipsa CD-ROM-ului pe IDE. Pe ala de pe USB nu-l vede decat cand SO guverneaza. Va multumesc la toti, cu respect, pentru incercarea de a ma ajuta. I-am venit de hac. Eu nu folosesc flopy. Sta intr-o punga, de vreo 2 ani. Cand il montezi sa comporta ca un inchizator de pusca. Nu ai cum gresi. Sa pare ca un contact a fost oxidat. Disperat, ma jucam cu el bagandu-l si scotandu-l. La un moment dat, a aparut menu-ul de la disketa. De aici, eram pe teren cunoscut. Ma lupt acum cu reinstalarea soft.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules