Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-01-2004, 07:29   #1 (permalink)
Registered User

Post Slaba performanta NTFS

Mi-am transformat FAT32 in NTFS cluster4K(o partitie de 120 Gb) si in puii mei se misca mult mai incet decat inainte cand lucrez cu HDD. Scorul HDD Tach ramane acelasi dar cel din Sandra scade dramatic de la 32.000 la 22.000 de puncte. Se poate face ceva? Ca daca nu bag inapoi FAT32 si fac ceva pe securitatea NTFS.
In alta ordine de idei se poate limita cacheul din XP ca in 98 cu un program gen CacheMan ?

geo2000 is offline    Reply With Quote
Old 16-01-2004, 09:33   #2 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Ia orice program de Tweak, gen TweakXP, sa reglezi diverse magarii.
NTFS e mai lent, dar mai sigur

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 16-01-2004, 10:26   #3 (permalink)
Registered User

arry's Avatar

NTFSu lucreaza bine cu fisiere multe si mici, iar FAT32ul cu fisiere mari gen filme si swap. Eu folosesc NTFS pe partitia cu SO , iar partitia de filme , jocuri , etc. e FAT32.
Windowsul mi se incarca mai repede pe NTFS cu vreo 5 sec.

arry is offline    Reply With Quote
Old 16-01-2004, 11:41   #4 (permalink)

Teoretic ar trebui sa mearga mai bine pe NTFS.
Daca ai convertit e posibil sa ai nevoie de o defragmentare.

Sylvester is offline    Reply With Quote
Old 16-01-2004, 13:38   #5 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

uite ca mi-am facut si eu o partitie de 62 Gb plina de filme jocuri muzica si cateva programe din fat32 in ntfs .... si am comprimat o .... ca sa mai fac rost de ceva spatiu
Am castigat 300 de megi.....
Voi cum testati viteza /partite ? ptr ca in hd tach am acelasi scor........

Oby One is offline    Reply With Quote
Old 16-01-2004, 16:32   #6 (permalink)
Registered User

stargate's Avatar

Se poate testa foarte simplu cu VirtualDub. Se ia un film, se selecteaza direct stream copy atat la audio cat si la video si se da save. Acolo urmariti fpsurile si time elapsed. La o operatiune de genul asta cu un fisier de 4 giga pe FAT32 se castiga destul de mult timp fata de o partitie NTFS. In ciuda acestui fapt tot cu NTFS as merge din cauza limitarii fisierelor mai mari de 4 giga pe FAT32.

stargate is offline    Reply With Quote
Old 17-01-2004, 16:47   #7 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

Performante slabe "?????????
Poate gresesc eu dar de la 12 - 15 mb/sec acuma am doar 5....
E prea rau... asa ca sper ca nu sunt eu atent la ora asta....
Mai incerc si maine si revin....

Oby One is offline    Reply With Quote
Old 17-01-2004, 17:00   #8 (permalink)
Registered User

stefan007's Avatar

problema are o singura rezolvare ..schimbati cluster size .se face din partition magic 8.0 ..puneti fie 16 k sau 32k- in functie de marimea partiei ..altfel pe 4k partitia ntfs va fi foarte lenta

stefan007 is offline    Reply With Quote
Old 17-01-2004, 17:23   #9 (permalink)

Un lucru important este urmatorul :
"When you are using the Convert.exe utility to convert to NTFS, Windows always uses a 512-byte cluster size"

Adica se vor creea clustere de dimensiune minima, ceea ce va strange de gat o partitie mare.Se va misca ca naiba.

Alt lucru important este ca win2k, xp nu creeaza default partitii cu clusterele mai mari de 4kB indiferent de dimensiunea partitiei. Motivul ? Compresia nu functioneaza cu clustere >4kB si cum multa lume prefera acest lucru....

La adresa asta veti gasi un tabel cu dimensiunea partitiei si dimensiunea clusterelor recomandata + multe alte explicatii.

Old 17-01-2004, 17:38   #10 (permalink)
Master Browser

[mx]n0b0dy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sylvester
Un lucru important este urmatorul :
"When you are using the Convert.exe utility to convert to NTFS, Windows always uses a 512-byte cluster size"

Adica se vor creea clustere de dimensiune minima, ceea ce va strange de gat o partitie mare.Se va misca ca naiba.
Ce spui tu este adevarat numai pt windows 2000, nu si pentru XP:

Quote:
In Windows 2000, CONVERT handled this problem by forcing an NTFS cluster size of 512 bytes, which resulted in reduced performance and increased disk fragmentation. In Windows XP, CONVERT chooses the best cluster size (4K is the ideal).
Link de la MS aici
Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy.

[mx]n0b0dy is offline    Reply With Quote
Old 17-01-2004, 22:15   #11 (permalink)
Registered User

Mie la 120 Gb mi-a ales best cluster size 512bytes magarul de XP , noroc cu PM 8 ca l-am putut schimba rapid in 4k.

Old 17-01-2004, 22:48   #12 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

hmm.. totusi la clustere de 32K cred ca as avea un slack imens. mai bine raman eu la 4K si cu asta basta....

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 18-01-2004, 03:15   #13 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Eu am partitie de 80 cu cluster de 4k si merge de zbirnie. Am formatat pe curat NTFS pe partitie facuta cu fdisk de pe cd-u de 98 (instalu' de xp pierdea 8 mega de parca dadea de la ma-sa mare). Pe partitia sistem de XP (6g NTFS) am tot 4k si nici nu recomand cuiva sa foloseasca mai mult.
Pune cluster size 64k si gindeste-te cum arata cei 500 mega de temporary internet files, 100 mii de gifuri de 500 bytes care se lafaie pe 64k fiecare. Sau helpurile de la Macromedia Suite, mii de fisiere intocmai. Talk about REAL slack!

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 18-01-2004, 03:27   #14 (permalink)
Nick anterior: aLeXb

Zircon's Avatar

Clustere de 4k pe drive-ul cu sistemul si aplicatiile, clustere de 64k pe cel cu filme & stuff Pe prima am cateva sute de mii de fisiere, pe a doua cca. 4000. La viteza este o diferenta imensa intre cele doua dar asta e viata.

Zircon is offline    Reply With Quote
Old 18-01-2004, 03:34   #15 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Ar fi o idee sa maresc un pic cluster size pe partitia de 80 unde am doar filme, bin-uri alea-alea Din pacate nu voi face niciodata convert din PM. Imi trebuie alt soft, mai bun.

Old 18-01-2004, 09:35   #16 (permalink)

Am facut conversia 4k > 64k pe o partitie de vreo 75GB iar diferenta de performanta se vede cu ochiu liber.Zbarnaie.
Iar spatiul pierdut....toate fisierele temporare, programele cu sute de fisiere raman pe partitia de sistem ce are clusterele de 4k.

Old 23-01-2004, 07:19   #17 (permalink)
Registered User

Zicese ca e bine sa formatezi curat NTFS ca sa puna MTF la inceput. La mine e cam pe la mijloc.
Am mai crescut performanta instaland din nou driverele IDE SIS si mutand page file pe al 2 HDD.

Old 23-01-2004, 08:20   #18 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Johnny
Ar fi o idee sa maresc un pic cluster size pe partitia de 80 unde am doar filme, bin-uri alea-alea Din pacate nu voi face niciodata convert din PM. Imi trebuie alt soft, mai bun.
O formatezi din Windows XP, te lasa sa-ti alegi dimensiunea cluster-ului. Mai sigur de atata nu cred ca se poate.

djlyon is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2004, 23:21   #19 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Quote:
Originally Posted by djlyon
O formatezi din Windows XP, te lasa sa-ti alegi dimensiunea cluster-ului. Mai sigur de atata nu cred ca se poate.
Nu-ti permite sa alegi decit intre mai multe variante de la 512 bytes la 4 K. Adica fis!

Old 24-01-2004, 00:06   #20 (permalink)
Master Browser

[mx]n0b0dy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Johnny
Nu-ti permite sa alegi decit intre mai multe variante de la 512 bytes la 4 K. Adica fis!
Nu-mi dau seama de ce nu te lasa pe tine in xp sa alegi mai mult de 4k la formatare, dar uite un screenshot din 2000. (sub 32k mai apare si 64 dar nu l-a "prins" in lista):
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	format.gif
Views:	39
Size:	6.1 KB
ID:	9470  
Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy.

[mx]n0b0dy is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules