![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 Location: Cluj |
Mi-am transformat FAT32 in NTFS cluster4K(o partitie de 120 Gb) si in puii mei se misca mult mai incet decat inainte cand lucrez cu HDD. Scorul HDD Tach ramane acelasi dar cel din Sandra scade dramatic de la 32.000 la 22.000 de puncte. Se poate face ceva? Ca daca nu bag inapoi FAT32 si fac ceva pe securitatea NTFS. In alta ordine de idei se poate limita cacheul din XP ca in 98 cu un program gen CacheMan ? | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
uite ca mi-am facut si eu o partitie de 62 Gb plina de filme jocuri muzica si cateva programe din fat32 in ntfs .... si am comprimat o .... ca sa mai fac rost de ceva spatiu Am castigat 300 de megi..... Voi cum testati viteza /partite ? ptr ca in hd tach am acelasi scor........
__________________ A Jedi's strength flows from the force | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Se poate testa foarte simplu cu VirtualDub. Se ia un film, se selecteaza direct stream copy atat la audio cat si la video si se da save. Acolo urmariti fpsurile si time elapsed. La o operatiune de genul asta cu un fisier de 4 giga pe FAT32 se castiga destul de mult timp fata de o partitie NTFS. In ciuda acestui fapt tot cu NTFS as merge din cauza limitarii fisierelor mai mari de 4 giga pe FAT32.
__________________ Join The Mobile Tracking System Project! | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Join Date: Apr 2000 |
Un lucru important este urmatorul : "When you are using the Convert.exe utility to convert to NTFS, Windows always uses a 512-byte cluster size" Adica se vor creea clustere de dimensiune minima, ceea ce va strange de gat o partitie mare.Se va misca ca naiba. Alt lucru important este ca win2k, xp nu creeaza default partitii cu clusterele mai mari de 4kB indiferent de dimensiunea partitiei. Motivul ? Compresia nu functioneaza cu clustere >4kB si cum multa lume prefera acest lucru.... La adresa asta veti gasi un tabel cu dimensiunea partitiei si dimensiunea clusterelor recomandata + multe alte explicatii. | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
__________________ Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy. | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
hmm.. totusi la clustere de 32K cred ca as avea un slack imens. mai bine raman eu la 4K si cu asta basta....
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Eu am partitie de 80 cu cluster de 4k si merge de zbirnie. Am formatat pe curat NTFS pe partitie facuta cu fdisk de pe cd-u de 98 (instalu' de xp pierdea 8 mega de parca dadea de la ma-sa mare). Pe partitia sistem de XP (6g NTFS) am tot 4k si nici nu recomand cuiva sa foloseasca mai mult. Pune cluster size 64k si gindeste-te cum arata cei 500 mega de temporary internet files, 100 mii de gifuri de 500 bytes care se lafaie pe 64k fiecare. Sau helpurile de la Macromedia Suite, mii de fisiere intocmai. Talk about REAL slack! | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Join Date: Apr 2000 |
Am facut conversia 4k > 64k pe o partitie de vreo 75GB iar diferenta de performanta se vede cu ochiu liber.Zbarnaie. Iar spatiul pierdut....toate fisierele temporare, programele cu sute de fisiere raman pe partitia de sistem ce are clusterele de 4k. | ||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Best regards, Dj Lyon | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Pirates used to sail around the ocean until they saw a pretty looking ship. Then they would copy its design and build their own pretty looking ship. That way they could avoid paying a naval architect to design such a ship. It drove all those poor naval architects nearly bankrupt. We mustn't let it happen again. Help stamp out piracy - don't make illegal copies! That's why copyright infringement is technically piracy. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |