![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2004 | Emulator basic z80 - please help
Am niste programe facute in basic pentru z80 (bbc basic daca nu ma insel) si am neaparata nevoie de un emulator de basic. Poate cineva sa-mi dea ceva indrumari in rezolvarea problemei sau chiar un emulator? Multumesc anticipat!!! | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
la un moment dat m-a apucat nostalgia dupa jocurile de spectrum asa ca am cautat si eu asa ceva.... uita-te la atasament(e)
__________________ Astazi sunt un invingator! Intel PIV 2,67 GHz Boxed FSB 533 | Gigabyte GA-8IPE1000-L (Rev 2.0) | 1GB DDRAM | Gygabyte Ati Radeon 9200 128/128 GV-R92128DH | 80 GB @ 7200 rpm Maxtor | DVD-RW Teac | 19" Trinitron Compaq P910 | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Acum depinde daca ai programele alea basic pe o disketa de HC. Putine emulatoare au support pentru diskdrive de HC. Majoritatea au suport de microdrive. In fine, dar banuiesc ca poti sa le scrii de la capat. Da un search la z80 emultaor pe google si gasesti o gramada.Ahhh... the good old times cand aveam super configuratie HC: HC91, Monitor Verde-Negru, Casetofon special cu counter, interfata 1 - floppy drive de 5'25'' si creion optic. .
__________________ Join The Mobile Tracking System Project! | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
WOS is zee place to search speccy stuff. Acolo gasesti cel putin cite un utilitar pentru cam orice manevra ai in cap, de la citit microdrive la utilitar care "incarca" semnal de pe audio-in si-l transforma in .TAP Neat! Cel mai bun emulator este ZX 32, ala facut de Kapartzianis. PS: cred ca vroiai sa spui Beta Basic | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2004 |
Programele sunt scrise in basic pentru hc (din acela cu 10 print 20 input 30 ...) si le am pe pc sub format text (sursa .bas). Pe google am cautat vre-o 2 saptamani, dar nu am gasit nimic care sa ma multumeasca. Cel mai aproape de cerinte era un programel in mediu vizual, dar care era shareware si nu mergeau incarcati decat 8KB de program. Restul emulatoarelor pe care le-am gasit erau doar pentru z80 si nu aveau si basic sau il aveau separat. Stiu insa ca exista emulatoare care ruleaza pe pc direct pt basic-ul acela vechi. Asta era rugamintea mea: daca aveti asaceva, sau imi puteti spune de unde as putea lua. | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Deschide-le cu QuickBasic de DOS... Nu iti trebuie ditamai emulatorul spectrum pentru asa ceva.
__________________ Join The Mobile Tracking System Project! | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Si nu ne luminezi si pe noi ce fac programelele alea in Basic? Iar in al doilea rind e normal sa dea eroare pentru ca incompatibilitatile dintre cele doua platforme (pc vs speccy) se vad aproape exclusiv pe partea de display. However, cu modificari minime ai putea sa faci orice program rulabil si in qbasic, gwbasic sau mai stiu eu ce alta cioaca. | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2004 |
Dupa ceva sapaturi, sa reformulez problema: am o groaza de emulatoare, dar toate (sau cel putin cele pe care le-am testat pana acum) nu stiu sa citeasca de pe hdd. Eu am fisierele pe hdd iar ele vor fie .tap, fie sa incarce programul de pe casetofon (prin placa de sunet). Stie cineva cum ar trebui sa procedez? | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2005 |
Incearca sa descarci RealsSpectrum de la www.ramsoft.bbk.org/realspec.html Stie si grafica basic si poate sa incarce fisierele tale. | ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |