![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Mare Nevoie De ajutor Linux
am instalat Slackwere ultima versiune pe srv de net si vreau sa il fac sa mearga deci placile de retzea cele 2 de extern au fost configurate (adik driverurile) si acu nu stiu ce sa ii fac (adik setarile k sa ruteze si k sa vada netu respectiv retzeaua) daca poate cineva sa imi zica linia de comanda pt a configura ipurile broadcastu si gatewayu k am incercat ipconfig ipul care tre dupaia broadcastu si dupa gatewayu si nu imi da afara ping daca putetzi sa imi spunetzi cum sa setez sau unde sa setez si daca poate sa imi treimita cineva un firewall , setat pt 10 ipuri unde eth0 e externu si eth1 e internu , klumea cu explicatzii cu ce face fiecare linie de comanda raman forever gratefull mailu meu este neacshuemanuel@yahoo.com merci mult si raman datorbtw i'm kinda a noob at linux 10x a lot again (vedetzi macar stiu engleza )
__________________ Si daca avataru e elf si pe mine ma cheama Big Bad VooDoo avetzi vreo problema? | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
10x a lot in primu rand si acu : aha si ca sa am net adik k sa iasa el doar k srv fara routing afara dau "ipcofig eth0 ip-care-il-am broadcast si gateway" sau astea nu mai folosesc daca se poate potzi fii mai explicit ce inseamna echo "1" si presupun k linia aia de comanda o bag in fisierul ip_forwarding si acel y este ce numarul max de calc la care dau sau ce reprezinta acel 24 tziam zis k sunt noob pls help
__________________ Si daca avataru e elf si pe mine ma cheama Big Bad VooDoo avetzi vreo problema? | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
primu statement activeaza ip forwarding, adica activeaza routarea al doilea modifica pachetele sa faca Source NAT, adica schimba originea pachetului sa para ca vine de la server; pentru neclaritatzi: man echo man iptables check out www.tldp.org; www.netfilter.org spuneai ca shti engleza => o sa intzelegi
__________________ So, this is daylight... It's over-rated. | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |