Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 17-03-2004, 00:47   #1 (permalink)
On a Highway Near You

Roadkill's Avatar

Help Adapter de retea

Problema sta in felul urmator. O vreme m-am legat la reteaua mea "de cartier" folosind un adapter numit "1394 Net Adapter" a carui origine nu o cunosc, ca sa fiu sincer. Am Nforce2 cu dual lan. Un 3com si un Nvidia. La o instalare de windows am trecut pe Nvidia. Am dat disable la 3com din BIOS. Windows a facut pierdut si 1394 si totul parea frumos.
Insa ieri nu m-a mai op-at un bot pe IRC si am vazut ca am alta adresa de IP. Ciudat. Am intrat in network Connections, am dat un properties pe adapter, am dat properties pe TCP/IP si IP-ul era acelasi. Insa dupa ce m-am uitat si prin meniul advanced am primit mesajul asta:
"The IP Adress xxx.xx.xxx.xxx you have entered for this network adapter is already assigned to another adapter '1394 Net Adapter'. '1394 Net Adapter' is hidden from the Network Connections Folder because it is not physically in the computer. If the same adress is assigned to both adapters and they both become active, only one of them will use this adress. This may result in incorrect system configuration. Do you want to enter a different IP adress for this adapter in the list of IP adresses in the Advanced dialog box?

Fie ca dau <no> sau <yes> e acelasi lucru. Adica ip-ul citit de mirc ramane aiurea. 1394 Adapter nu mai exista nici in Device Manager... Ce sa fac?

Roadkill is offline    Reply With Quote
Old 17-03-2004, 01:04   #2 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

1394 adapter este banalul Firewire pe care WindowsXP il seteaza ca si LAN adapter by default. Faptul ca ai avut o placa de retea si acum e disable sau removed si iti da mesajul ala la setarea noii placi de retea nu creeaza nici o problema.
Nu inteleg faza cu IP_ul. Ce IP aveai inainte si ce IP ai acum !?!?

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 17-03-2004, 02:13   #3 (permalink)
On a Highway Near You

Roadkill's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mr. Shrek
1394 adapter este banalul Firewire pe care WindowsXP il seteaza ca si LAN adapter by default. Faptul ca ai avut o placa de retea si acum e disable sau removed si iti da mesajul ala la setarea noii placi de retea nu creeaza nici o problema.
Nu inteleg faza cu IP_ul. Ce IP aveai inainte si ce IP ai acum !?!?
Hm. Pai... erm... nu are legatura 3com caruia i-am dat disable cu 1394. Nici nu am zis ca ar crea problema 3com. L-am mentionat doar ca idee. 1394 e cel care creaza probleme pentru ca are asigned ip-ul meu si pentru ca nu apare nicaieri ca sa il pot seta la alte valori.
Problema de fapt, e exclusiv in mIRC. Adica ip-ul meu original a devenit acum 213.157.161.64. Ceea ce e departe de ce arata Network Connections -> TCP/IP Properties si de ce ar trebui sa fie. Si eu banuiesc ca e din cauza conflictului cu 1394. Asta e.
Thx.

Old 17-03-2004, 10:03   #4 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

In mod normal ar trebui ca Windowsul sa te lase sa folosesti acelasi IP, chiar daca e asignat unui NIC disabled. Pe mine m-a lasat (e drept ca nu era firewire, ci un ethernet obisnuit).
Daca nu vrea si nu vrea, poti incerca sa-i dai disable adapterului firewire din device manager (tu ai spus ca nu exista, dar ma gandesc ca poate te uitai doar dupa 1394, nu dupa firewire).

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 17-03-2004, 13:40   #5 (permalink)
On a Highway Near You

Roadkill's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
In mod normal ar trebui ca Windowsul sa te lase sa folosesti acelasi IP, chiar daca e asignat unui NIC disabled. Pe mine m-a lasat (e drept ca nu era firewire, ci un ethernet obisnuit).
Daca nu vrea si nu vrea, poti incerca sa-i dai disable adapterului firewire din device manager (tu ai spus ca nu exista, dar ma gandesc ca poate te uitai doar dupa 1394, nu dupa firewire).
Din nefericire nu. Nu exista firewire sau 1394 de nici o culoare. M-am uitat si rasuitat. Mai mult... am dat disable din BIOS la firewire si e aceeasi chestie. Zau daca pricep.

Old 17-03-2004, 17:20   #6 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Ai un kit de windows?

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 18-07-2007, 11:59   #7 (permalink)

eXist's Avatar

Salut ... am aceasi problema numa ca, cu un ethernet obisnuit... urc acest thread ... ca sa nu mai deschid unu.
Are cineva vreo rezolvare ?
LE : solved ... http://support.microsoft.com/kb/269155

eXist is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules