![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Schema - cablaj OrCAD
Am realizat si eu o schema cu ajutorul OrCAD-ului si vreau sa o fac si fizic pe un cablaj. Poate sa-mi spuna si mie cineva etapele exacte pe care trebuie sa la efectuez pentru a realiza cablajul? Care aplicatie a OrCAD-ului trebuie folosita? (parca Layout am auzit)
| |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Intra pe www.izatech.ro sectiunea forum pe acolo gasesti ceva info
__________________ Toate cele bune! E8400↕Ninja B+↕DFI LP DK P35-T2RS↕2x2GB + 2x1GB Mushkin XP2-6400↕Zotac GTX260AMP2↕RAID0 2xSeagate ES.2 500GB + 7200.10 320GB CM HAF 932↕Enermax Modu82+ 525W↕Philips 170C↕Asus Xonar D2X↕Klipsch Promedia GMX A-2.1 FOLDING@HOME | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 |
Da, layout. Nu e deloc usor prima data ![]() 1. asociezi la fiecare piesa (part) din schema o capsula (footprint). Fi atent sa se potriveasca la pini. 2.Din Capture faci lista de conexiuni (netlist), in format layout. Fi atent la erori 3.In layout dai New. Incarci un sablon (template sau technology file) si netlist-ul (apar automat dialoagele pentru astea). 4.Daca nu ai gresit nimic, acum ai piesele asezate, urmeaza sa le muti cum trebuie si sa faci traseele. Asta e pe scurt. Daca vrei pe lung, vezi ca orcadu are manuale si tutoriale. Daca vrei sa-l inveti bine, o sa-ti ia ceva timp. Eu il folosesc de 5 ani si tot nu stiu toate chestiile pe care le poate face. | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 |
inainte de netlist 1) annotate ->fiecare componenta sa aiba referinta unica (de ex, sa nu existe doua rezistente R3) 2) Error check, nu neaparat, dar totusi util (te avertizeaza daca n-ai fost atent si ai legat vdd la gnd hehe )Fi atent la erori gen +5V <-> 5V si DO D0. Pe cablaj nu se vor conecta. La fel, pinii de alimentare sunt ascunsi la majoritatea integratelor. Pune etichete VDD, VCC pe conexiunea de +5V si VSS, GND, GND POWER pe masa. In general, nu e case sensitive, dar mai apar surprize. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |