![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Optimizare WIndows Xp Pro
Well ...am reusit intr-un final sa instalez un win Xp pe un amarastean de p2 300 mhz cu 64 ram cu 30 gb quantum si cu placa video de 8 mb...merge bine adica se misca foarte ok...dar oricand e loc de mai bine....arata ca un simplu Win 98 fara mizerii si efecte ..de kkt ...fara 70% din servicii ce-mi mai recomandati sa-i fac ca sa mearga inca si mai bine?.... Eu am facut chestia asta cu optimizarea si pe duronu mau 750 cu 256 ram si cu 32 video...si xp-ul alearga de nu se poate... ceva setari ascunse din registrii ceva foarte ascuns asa mai de power user ce-mi recomandati?...am mai dibuit chestia cu prefechu din win care musca secunde multe la bootare.... orice sfaturi de optimizare sunt bine venite astept sa fiti profesionisti. Sa nu vad chestii de genu....servicii si efecte de ecran ..astea sunt pentru grandmas & kidies... Virtual memory, regedit, .bat files ...chestii putin mai desptepte care sa faca xp-ul sa ..manance nori! chiar si pe cele mai varza pc-uri "fii profesionist ce dracu" - G. Dinica - Filantropica
__________________ SUNT IN ROMANIA SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL... | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
si inca ceva..am observat ca Win cam sux de felul lui asha (asta demult)...daca ii dai 64 de ram..ia numai ..o mica parte si merge ok...daca ii dai ...256 ..ia la fel o mica parte.. ce idiot......adica cat de idiot poate fi un Win ?
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Si eu am XP Pro. Cand aprind calcul, stiti ca e o bara albastra care se incarca... well la mine trece de 15 ori (am numarat :P) la unu am vazut ca decat o data trece. Am Duron 900 128 SdRam. Ce sa fac ca sa mearga mai bine?
__________________ SiNgUr CoNtRa LuMiI sI tOtUsI lUmEa E a MeA!! | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Daca se incarca Windowsul mai repede sau mai greu asta nu inseamna automat ca acel calculator este mai rapid sau mai bine optimizat. Depinde foarte mult de driverele / hardwareul instalat. Intr-adevar sunt niste servicii care nu folosesc tuturor, dar dupa aceea instalezi chestii si te miri de ce da errori peste errori si incepi sa zici ca e Windowsul idiot. Un sistem de operare modern consuma mult ram pentru a functiona OK, iar eu personal prefer sa am toate efectele la maxim pentru ca imi plac si imi permit. Nu inseamna ca sunt grandpa sau copilas. Procesorul sistemului nu este cea mai importanta cerinta a unui sistem de operare Microsoft - ramul este. Acel P2 cu 512 ram se misca de 10 ori mai bine ca un Barton la 2600+ cu 128 ram. Dupa ram urmeaza rapiditatea hardului, si abia apoi procesorul. Poate in viitor cand vom avea ferestre desenate in Direct3d sa conteze placa video si procesorul. Un ultim lucru - pe acel calculator incearca macar Win2k daca tii neaparat sa fii pe platforma NT. Win2k consuma mult mai putin ram si are exact aceleasi facilitati ca WinXP.
__________________ Join The Mobile Tracking System Project! | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Quote:
lol pai bara aia de la inceput care se plimba ...la mine la P2 334.6 MHZ cum il vede biosul din 97 si cu 64 rami ...merge decat pana la prima jumatate nici nu face un tur complet.. ...ubla la servicii si sterge inainte de oprirea sistemului continutul drectorului c:\win\ prefech
|
| | #9 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Apr 2004 Location: your computer |
ptr win xp...modifica paging file,scoate indexing file,fa bridge intre placa de baza si procesor,pune alocarea continua a fisierelor la valoare de 512 decimal,dezactiveaza monotorizarea performantei hardului,..scoate mesajele de low disk si low memory e f f stresanta...
| ||
|
| Advertisment | |
Inscrie-te in arena viitorului! Te asteapta batalii in timp real, foarte rapide! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|