![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Am si eu o rugaminte ... Cine stie de ce anumite fishiere (word, excel etc) sunt recunoscute când le transfer pe Pc (subânteles de pe un mac) si altele nu ... ?! Macu' este un g4 si are os 10 iar Pc'ul win xp pro (updated). Trebuie se recunosc ca-n ceea ce priveste Mac sunt paralel si mai ales ca nu vreau în ruptu' capului sa-l asimilez ... Va rog deci sa fiti cât mai clari în explicatii. Multzam anticipat!
__________________ Science sans conscience n'est que ruine de l'âme. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
[offtopic]: sunt cativa mac-isti pe forum, da' probabil nu lucreaza in weekend... ![]() posibil sa primesti raspunsuri pertinente de luni incolo.
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Mac sucks...am lucrat 3 ani pe el si stiu despre ce vb... ce se intampla cu fisierele alea?...nu ajung la destinatie pur si simplu... sau ajung si nu stie pc-ul ce tip de fisier e? daca nu stie baga extensia la loc si gata (daca ai muuuulte fisiere e naspa) PS:lucram pe sistemul 9, 10 nu-l cunosc deloc...
__________________ ........ !!! ........ !V ........ | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Chiar nu am intilnit problema ta pina acum si folosesc cu succes un mac pentru procesare de text de peste 2 ani...si frec in draci documentele intre pc si mac fiind singurul cu mac dintr-un birou cu 10 oameni... Pe moment nu am alta idee dar poate nu ai appletalk instalat pe pc-u cu xp si de asta da erori...incearca si poate se rezolva...intre timp mai caut pe net poate gasesc ceva.. Dupa cum vezi mai jos si altii sustin ceea ce am spus mai sus: http://forums.macrumors.com/archive/index.php/t-69240 Eventual incearca sa salvezi documentele in acelasi format pe ambele computere - de exemplu office 97 si vezi daca mai apar erori.
__________________ Man wake up as good-looking as they went to bed. Women somehow deteriorate during the night... | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Sau poate nu denumesti fisierele corect: Differences Between PC and Mac Files: File Names When Mac users are working with files that will be passed on to Windows users via a Windows NT Server, it's safest to get in the habit of using the DOS 8.3 naming convention for your files. Windows 3.x and earlier require 8.3, and Windows 95, 98, and NT need the three-character extension. Mac users also need to take care not to use characters that are illegal in Windows file names. Mac OS only has one character that cannot be used in a file name &emdash; the colon. The illegal DOS and Windows file name characters are as follows: ? [ ] / \ = + < > : ; " , The most common offender is the forward slash, illegal in Windows file names but popular with Macintosh users who like to include a date in the file name. In addition to these illegal characters, Windows NT Server doesn't like file names that end in periods or spaces. When Mac users copy files ending in periods or spaces to an NT server, Windows clients connected to the server won't be able to access them. The same is true for file names that are the same as PC ports. These include: com1 thru com9, lpt1 thru lpt9, con, nul, and prn Manually checking and editing a few file names is too much trouble, but when you're moving dozens or hundreds of files to PCs, you can save a lot of time by using a utility to do this for you. There are several shareware utilities that will make turn Mac file names into legal Windows file names. Link: http://www.macwindows.com/tutfiles.html#TransIssues
__________________ Man wake up as good-looking as they went to bed. Women somehow deteriorate during the night... | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Eroare, u're in error Mac worx.Predator, vezi ca pe mac extensia e irelevanta, in fapt la majoritatea fisierelor chiar lipseste. Fiecarui fisier ii sint desemnate doua coduri alfanumerice transparente care desemneaza TYPE/CREATOR, adica ce gen de fisier sint si care este programul cu care au fost create/cu care trebuie deschise. De aia pe mac poti sa ai doua versiuni ale aceluiasi program si sa deschida doua documente aparent similare cind cu o versiune cind cu alta. Eu zic ca documentele de office care nu-ti merg nu sint in fapt documente de office. Eu cind lucram pe mac deschideam documentele de word pe mac si le dadeam doar save ca sa ma asigur ca sint .doc si nu au fast save sau mai stiu eu ce. Acelasi lucru trebuie sa-l faci si tu. Adica sa te asiguri ca documentele alea sint ceea ce par. | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Ah, vreti sa va amuzati? Mergeti la linkul asta ceva mai jos pe pagina, unde e vorba de Macuri: http://objective.jesussave.us/propaganda.html Penal, nu? | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Multumesc ... astept sa vina persoana cu Macu' la birou si voi încerca sa-i (il ) dau de cap.Precizez ca pe win2k nu face figuri de loc ... Multumesc înca odata
__________________ Science sans conscience n'est que ruine de l'âme. | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |