![]() |
| | #4 (permalink) | ||
|
dap, numai nu uita sa-i zici pe unde sa booteze din bios sa nu se confuzeze
__________________ It has been said that the contents of the rules sections of sendmail.cf most closely resemble the effect of line noise on a non-error-correcting modem. It has also been said that capturing such line noise into a text file has about as much chance of resulting in a working sendmail.cf as does any attempt to actually edit that file. Romania, the land of "sunt obisnuit cu 10-11MB si imi vine greu cu 5,7M" | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2001 Location: Bucuresti |
True Image, de la Acronis. Tot un backup-ator de sistem. Asta creaza o zona de protectie Acronis, pe HDD-ul pe care-l indici, unde nu e permisa nici o activitate, ca sa nu strici imaginea, si apoi pune SO si toate celelalte aplicatii unde vrei. Face si o buna compresie de cca 2:1.
| ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Oct 2003 | Nu vei reusi operatia daca asa a fost.. nu stiu daca din cauza specificata de tine sau din alta dar se blocheaza iremediabil in modul dos. partitiile trebuie sa aiba aceeasi litera.. pai cand isi culege informatiile intreaba de sursa si de destinatie, care pot fi selectate fara probleme avand litere diferite... ramane sa vad ce e cu true image daca nu mai sunt hinturi pentru ghost.. | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Deci copiatul in sine e floare la ureche, nu conteaza cu ce-l executi. Eu am avut nevoie sa schimb litera asignata la partitia sistem (XP) pentru ca dupa instal mi-am dat seama ca vita imi intercalase hardurile dupa modelul W98, si atunci partitia de XP era ultima in loc sa fie a doua (chestie de principiu). Am gasit o pseudo rezolvare pe net, am minarit registry-ul si nu a mai bootat cu litera noua asignata. De altfel si pe net specifica ca metoda a functionat in putine cazuri | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ A Life? Cool! Where can I download one of those from? | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
Drakon, nu conteaza litera, cat ordinea lor fizica, spikui din boot.ini: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1) cred ca se poate, daca dupa ce il clonezi bootezi cu cd-ul si ii reconfigurezi boot'ul ![]() fixboot fixmbr
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
dar daca copiezi imaginea pe partitia secundara a hdd-ului pe care vrei sa instalezi SO-ul si-l pui master pe primary IDE, iar celalalt hdd il scoti? asa ar trebui sa mearga. eu asa imi reinstalez sistemul: imi fac imagine cu ghost si o salvez pe d:\, dupa care formatez c-ul, bootez cu cd bootabil si rulez ghostul instaland imaginea salvata pe d.
|
| | #15 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 Location: Raccoon City |
Nu inteleg care-i problema de va zbateti in halul asta. Deci se cere sa se mute partitia primara de pe un disc vechi pe un alt disc (nou). OK? Se creaza o partitie primara pe discul nou cu fdisk, de dimensiunea dorita. Nu se formateaza, se lasa pur si simplu asa. Se cupleaza ambele discuri (nu conteaza care-i master si care-i slave). Se booteaza cu discheta de ghost, se alege local-partition to partition. Se indica la sursa partitia de pe dicul vechi si ca destinatie partitia de pe discul nou si gata. Dupa transfer, se scoate discul vechi din sistem, se monteaza discul nou ca primary master, eventual se autodetecteaza in BIOS (daca nu-i pe auto) si asta e. Daca mai e ceva de copiat de pe discul vechi (alta partitie) se poate copia la sfirsit, dupa ce eventual se face a doua partitie pe discul nou. Bafta. | ||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Quote:
nu stiam cum s-o spun sa para mai simplu....de fapt nu intelegeam exact (nici acu nu inteleg) dc zic ei ca nu merge...probabil ca incercau sa ruleze noul so instalat din configuratia hardware initiala?btw eu formatez c-ul sa sterg vechiul so instalat si sa-l pun pe asta "nou". nu sugeram ca si in cazul de fata sa fie formatata vre-o partitie.
|
| | #17 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 Location: Raccoon City | Quote:
Si eu folosesc aceaste metoda cu imaginea pe "d", sau pur si simplu o scriu pe un cd-rw bootabil "inspirat" dupa discheta de boot a ghostului. Cind modific ceva, doar rescriu cd-ul cu noua imagine. | ||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Daca pastrezi litera partiei (daca schimbi hardul) nu vei avea nici o problema. Daca vrei sa sari cu sistemul de pe o partie pe alta schimbind astfel litera partitei de pe care vrei sa bootezi cu OS-ul respectiv nu va mai functiona. Stiu pentru ca eu nu am avut nevoie sa copiez sistemul pe alta partitie, ci pur si simplu sa schimb litera asignata partitiei.
| |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #20 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
Simplu, pt ca winxp e catodata imbecil, de exemplu eu acum am partitia cu windoaza pe .... G (C: e de boot si swap)
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |