Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 17-05-2004, 19:29   #1 (permalink)
Moderator

mutare SO

exista vreun soft care sa mute sistemul de operare de pe o partitie a unui hdd pe alt hdd? n-as vrea sa instalez din now windowsul...
multumesc!

ild12 is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2004, 22:14   #2 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Acel nou HDD va fi in acelasi computer ? Daca da, Norton Ghost, Clone partition

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2004, 22:21   #3 (permalink)
Moderator

da. sunt in acelasi calc.
ok. si dupa aceea voi avea doua sisteme de operare identice? iar pe asta vechi il pot sterge fara remuscari?

Old 17-05-2004, 22:44   #4 (permalink)
Moderator

droopy's Avatar

dap, numai nu uita sa-i zici pe unde sa booteze din bios sa nu se confuzeze
It has been said that the contents of the rules sections of sendmail.cf most closely resemble the effect of line noise on a non-error-correcting modem. It has also been said that capturing such line noise into a text file has about as much chance of resulting in a working sendmail.cf as does any attempt to actually edit that file.
Romania, the land of "sunt obisnuit cu 10-11MB si imi vine greu cu 5,7M"

droopy is offline    Reply With Quote
Old 18-05-2004, 06:42   #5 (permalink)
Registered User

zoso's Avatar

ghost
l-am folosit cu succes de cateva ori

zoso is offline    Reply With Quote
Old 18-05-2004, 07:03   #6 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Nu vei reusi operatia daca ai sa zicem doua harduri, primul cu partitiile c+d iar ultimul cu partitiile e+f iar tu vrei sa muti sistemul de pe c pe f si sa mai si buteze de acolo. Chestia cu ghostul functioneaza doar daca partitia pe care copiezi are aceeasi litera.

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 18-05-2004, 07:06   #7 (permalink)
Registered User

True Image, de la Acronis. Tot un backup-ator de sistem. Asta creaza o zona de protectie Acronis, pe HDD-ul pe care-l indici, unde nu e permisa nici o activitate, ca sa nu strici imaginea, si apoi pune SO si toate celelalte aplicatii unde vrei. Face si o buna compresie de cca 2:1.

Ageamiu is offline    Reply With Quote
Old 18-05-2004, 07:43   #8 (permalink)
Moderator

Nu vei reusi operatia daca
asa a fost.. nu stiu daca din cauza specificata de tine sau din alta dar se blocheaza iremediabil in modul dos.
partitiile trebuie sa aiba aceeasi litera.. pai cand isi culege informatiile intreaba de sursa si de destinatie, care pot fi selectate fara probleme avand litere diferite...

ramane sa vad ce e cu true image daca nu mai sunt hinturi pentru ghost..

Old 18-05-2004, 09:05   #9 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Deci copiatul in sine e floare la ureche, nu conteaza cu ce-l executi. Eu am avut nevoie sa schimb litera asignata la partitia sistem (XP) pentru ca dupa instal mi-am dat seama ca vita imi intercalase hardurile dupa modelul W98, si atunci partitia de XP era ultima in loc sa fie a doua (chestie de principiu). Am gasit o pseudo rezolvare pe net, am minarit registry-ul si nu a mai bootat cu litera noua asignata. De altfel si pe net specifica ca metoda a functionat in putine cazuri

Old 18-05-2004, 15:47   #10 (permalink)
/set DebugMode 1

Drakon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Johnny
Nu vei reusi operatia daca ai sa zicem doua harduri, primul cu partitiile c+d iar ultimul cu partitiile e+f iar tu vrei sa muti sistemul de pe c pe f si sa mai si buteze de acolo. Chestia cu ghostul functioneaza doar daca partitia pe care copiezi are aceeasi litera.
pei nu conteaza daca inainte sa booteze schimba hardul care initial era pe slave, pe master. astfel partitiile e+f devin automat c+d. presupunand ca hhd-ul pe care vrei sa instalezi windoze-ul e empty, pur si simplu faci chanje-ul mentionat mai sus si rulezi ghost-ul din dos instaland imaginea sistemului dorit.

Drakon is offline    Send Message via Google Talk to Drakon Reply With Quote
Old 18-05-2004, 18:12   #11 (permalink)
Moderator

ambele harduri sunt master pe canalul lor.

Old 18-05-2004, 18:46   #12 (permalink)
Paranoia is natural

Drakon, nu conteaza litera, cat ordinea lor fizica, spikui din boot.ini:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)

cred ca se poate, daca dupa ce il clonezi bootezi cu cd-ul si ii reconfigurezi boot'ul
fixboot
fixmbr

AStateOfMind is online now    Reply With Quote
Old 18-05-2004, 19:07   #13 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Tz. Problema nu apare la boot, ce credeti voi ca e asa simplu?! Las ca vede el

Old 18-05-2004, 20:32   #14 (permalink)
/set DebugMode 1

Drakon's Avatar

dar daca copiezi imaginea pe partitia secundara a hdd-ului pe care vrei sa instalezi SO-ul si-l pui master pe primary IDE, iar celalalt hdd il scoti?

asa ar trebui sa mearga. eu asa imi reinstalez sistemul: imi fac imagine cu ghost si o salvez pe d:\, dupa care formatez c-ul, bootez cu cd bootabil si rulez ghostul instaland imaginea salvata pe d.

Old 18-05-2004, 20:35   #15 (permalink)
Registered User

Nu inteleg care-i problema de va zbateti in halul asta. Deci se cere sa se mute partitia primara de pe un disc vechi pe un alt disc (nou). OK?
Se creaza o partitie primara pe discul nou cu fdisk, de dimensiunea dorita. Nu se formateaza, se lasa pur si simplu asa. Se cupleaza ambele discuri (nu conteaza care-i master si care-i slave). Se booteaza cu discheta de ghost, se alege local-partition to partition. Se indica la sursa partitia de pe dicul vechi si ca destinatie partitia de pe discul nou si gata.
Dupa transfer, se scoate discul vechi din sistem, se monteaza discul nou ca primary master, eventual se autodetecteaza in BIOS (daca nu-i pe auto) si asta e.
Daca mai e ceva de copiat de pe discul vechi (alta partitie) se poate copia la sfirsit, dupa ce eventual se face a doua partitie pe discul nou. Bafta.

corolla is online now    Reply With Quote
Old 18-05-2004, 20:42   #16 (permalink)
/set DebugMode 1

Drakon's Avatar

Quote:
Originally Posted by corolla
Nu inteleg care-i problema de va zbateti in halul asta. Deci se cere sa se mute partitia primara de pe un disc vechi pe un alt disc (nou). OK?
Se creaza o partitie primara pe discul nou cu fdisk, de dimensiunea dorita. Nu se formateaza, se lasa pur si simplu asa. Se cupleaza ambele discuri (nu conteaza care-i master si care-i slave). Se booteaza cu discheta de ghost, se alege local-partition to partition. Se indica la sursa partitia de pe dicul vechi si ca destinatie partitia de pe discul nou si gata.
Dupa transfer, se scoate discul vechi din sistem, se monteaza discul nou ca primary master, eventual se autodetecteaza in BIOS (daca nu-i pe auto) si asta e.
Daca mai e ceva de copiat de pe discul vechi (alta partitie) se poate copia la sfirsit, dupa ce eventual se face a doua partitie pe discul nou. Bafta.
mda si asa merge nu stiam cum s-o spun sa para mai simplu....de fapt nu intelegeam exact (nici acu nu inteleg) dc zic ei ca nu merge...probabil ca incercau sa ruleze noul so instalat din configuratia hardware initiala?

btw eu formatez c-ul sa sterg vechiul so instalat si sa-l pun pe asta "nou". nu sugeram ca si in cazul de fata sa fie formatata vre-o partitie.

Old 18-05-2004, 21:47   #17 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Drakon
dar daca copiezi imaginea pe partitia secundara a hdd-ului pe care vrei sa instalezi SO-ul si-l pui master pe primary IDE, iar celalalt hdd il scoti?

asa ar trebui sa mearga. eu asa imi reinstalez sistemul: imi fac imagine cu ghost si o salvez pe d:\, dupa care formatez c-ul, bootez cu cd bootabil si rulez ghostul instaland imaginea salvata pe d.

Si eu folosesc aceaste metoda cu imaginea pe "d", sau pur si simplu o scriu pe un cd-rw bootabil "inspirat" dupa discheta de boot a ghostului. Cind modific ceva, doar rescriu cd-ul cu noua imagine.

corolla is online now    Reply With Quote
Old 19-05-2004, 08:36   #18 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Daca pastrezi litera partiei (daca schimbi hardul) nu vei avea nici o problema. Daca vrei sa sari cu sistemul de pe o partie pe alta schimbind astfel litera partitei de pe care vrei sa bootezi cu OS-ul respectiv nu va mai functiona. Stiu pentru ca eu nu am avut nevoie sa copiez sistemul pe alta partitie, ci pur si simplu sa schimb litera asignata partitiei.

Old 19-05-2004, 12:39   #19 (permalink)
/set DebugMode 1

Drakon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Johnny
Daca pastrezi litera partiei (daca schimbi hardul) nu vei avea nici o problema. Daca vrei sa sari cu sistemul de pe o partie pe alta schimbind astfel litera partitei de pe care vrei sa bootezi cu OS-ul respectiv nu va mai functiona. Stiu pentru ca eu nu am avut nevoie sa copiez sistemul pe alta partitie, ci pur si simplu sa schimb litera asignata partitiei.
Well why on earth would anyone wanna do that? mie mi se pare ca te scarpini in urechea stanga cu degetul mic de la piciorul drept

Old 19-05-2004, 12:42   #20 (permalink)
Paranoia is natural

Simplu, pt ca winxp e catodata imbecil, de exemplu eu acum am partitia cu windoaza pe .... G (C: e de boot si swap)

AStateOfMind is online now    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules