Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 18-05-2004, 15:04   #1 (permalink)
try
Registered User

try's Avatar

secrete de reţea?

Sunt intr-o institutie care are 20 de calculatoare în reţea.
Toate calculatoarele au sharing partitia D în mod full unde se află şi My Documents (ca să se poată lucra de pe orice calculator)
Problema este că pe reţea văd mai multe calculatoare decât există în casa asta. Dacă eu pot intra pe ce au ei, ei nu pot?
Atunci ei pot face ravagii în aceste calculatoare pe partiţia D. cum mă pot proteja? Ce este de făcut înafară de opţiune pe care o oferă Network-ul cu parolă?
Mulţumesc anticipat!

try is offline    Reply With Quote
Old 18-05-2004, 15:30   #2 (permalink)
Registered User

Desi n-ai dat prea multe detalii despre reteaua ta, presupun ca nu exista un domain controller acolo ci doar un workgroup care probabil chiar asa se si numeste "workgroup". Schimba denumirea workgroupului pe computerele din reteaua ta. Eventual cumpara un router simplu care are server DHCP incorporat si modifica protocolul de la Netbeui la tcpip. Daca reteaua e construita in jurul unui hub, schimba-l cu un switch, 20 computere sunt prea mult pt. un hub, adica performantele retelei sunt mult scazute cu un hub in comparatie cu un switch la un nr. de peste 10 computere.
Asta daca am inteles eu bine ce vrei tu sa spui prin faptul ca vezi mai multe computere decit ai in retea, adica cumva vezi si o retea dintr-un apartament vecin sau cam asa ceva.
Bafta

corolla is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2004, 08:42   #3 (permalink)
try
Registered User

try's Avatar

dacă ai dori să-mi dai nişte detalii ţi-aş fi recunoscător. Cu toate că ştiu câte ceva strict necesar pentru a mă descurca, îmi lipsesc multe informaţii pe care nu ştiu de unde să le iau:
ce este un domain controller?
workgrupul există cu o denumire, iar celalte calculatoare apar sub alte workgrup-uri
ce este un router? Eventual cumpara un router simplu care are server DHCP incorporat si modifica protocolul de la Netbeui la tcpip. - explică puţin această idee!
reţeaua este construită dintr-un hub la care sunt legate 12 calculatoare şi un switch la care sunt legate 8 (din care 3 au internet).

Old 19-05-2004, 09:00   #4 (permalink)
Banned

problema ta este share-ul nu ?? asa am inteles sa nu iti faca ravagii...pai...nu mai da share full

ai win 98 ??...ok..pune la toate calculatoarele acelasi workgroup..sa zicem home sau retea

Atomic Freak is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2004, 16:51   #5 (permalink)
try
Registered User

try's Avatar

am nevoie să fie share full pentru ca să se poată avea acces full la un document care este pe alt calculator. (indubitabil). iar Workgroup-ul este acelaşi pentru cele 20 de calculatoare.

Old 19-05-2004, 19:59   #6 (permalink)
Registered User

Pt inceput inregistreaza toate informatiile legate de retea pe computerul tau de ex. Computer name, workgroup name, protocol, daca e tcp/ip ip number, gateway daca e cazul, in fine tot ce-i pe acolo.
Apoi modifica numele workgroupului, alege ce vrei tu, dar altceva decit ce e acum. Restarteaza. Verifica network neighborhood. Nu trebuie sa vezi nimic in afara de propriul computer. Modifica workgroupul pe al doile computer, sa fie la fel cu cel de pe computerul tau. (pastreaza numele computerelor). Dupa restart, cele doua computere trebuie sa se vada intre ele, doar ele si nimic altceva. E posibil sa nu se vada din prima dind dublu click pe network neighborhood, dar trebuie sa se gaseasca unul pe altul cu "find computer". Daca chestia asta merge si cele doua computere se vad in retea ele si doar ele, poti incerca sa le accesezi de pe un al 3-lea computer din reteaua ta. Nu trebuie sa le vezi /gasesti cu find computer.
Apoi poti trece la celelalte 18, pastrind numele computerelor si modificind doar workgroupul. Nu stiu ce impact va avea asta asupra celor cu acces la internet, e posibil sa piarda conexiunea (adica de fapt e cel mai probabil s-o piarda), dar un telefon la providerul de internet ar trebui sa rezolve problema.
Singura chestie care ma sidereaza pe mine e cum dracu ai tu acces la alte computere in afara retelei tale (si viceversa). Singura explicatie e ca habul tau se conecteaza la alt hub din alta retea privata, si asta mi se pare "imposibil", doar daca cumva cine a cablat reteaua ta a cablat si cealalta retea si le-a conectat impreuna din greseala?!! Si cealalta retea ar trebui sa fie prin apropiere (zeci de metri).
Un domain controller e un server NT4/2000/2003 care gestioneaza un domeniu format din unul sau mai multe workgroupuri. Dar uzual asa ceva necesita un individ (sau o mandra dupa caz) numita administrator si care se ocupa de chestii de-astea, conectivitate, useri, acces, drepturi etc. Si asa ceva se pare ca nu exista.
Bafta

corolla is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2004, 10:00   #7 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by try
am nevoie să fie share full pentru ca să se poată avea acces full la un document care este pe alt calculator. (indubitabil). iar Workgroup-ul este acelaşi pentru cele 20 de calculatoare.

ai grija chiar daca pui parola pe share se poate sparge f usor

Atomic Freak is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2004, 10:19   #8 (permalink)
try
Registered User

try's Avatar

Cum?
Şi cum mă pot proteja?
Sau ce program de protecţie să folosesc?

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules