brat BIOS UPGRADE!
Results 1 to 6 of 6

Thread: BIOS UPGRADE!

Registered User

BIOS UPGRADE!

Vreau sa dau si eu upgrade la BIOS pentru aceasta placa de baza ASRock > Products > 775i65G de la P2.50 la P2.80 pentru ca vreau sa-mi pun un Intel Core2Duo E6600 care cere aceasta versiune de BIOS.Am facut acest thread pentru ca dupa indicatiile lor de aici de la ,,How to Update`` ASRock > Products > Motherboard > 775i65G > Download mi se pare dubios de simplu.Intentionez sa-mi fac upgradeul pe Windows si nu in DOS dar nu sunt sigur care e diferenta si la ce riscuri ma voi supune daca fac din Windows sau e ,,tot aceeasi mancare de peste ca si in DOS``.

Registered User
    Pai chiar asa de simplu e. Daca ai antivirus si alte programele care ar putea interfera cu utilitarul respectiv, ar fi bine sa le opresti.

DOS, in mod traditional oferea programelor acces direct la resursele calculatorului. In vremurile de mult apuse, cand lumea se juca din DOS (heh heh) trebuia sa stii adresa IRQ a placii de sunet, adresa I/O, numarul canalului DMA etc. Astea erau facute cunoscute programelor setand o variabla numita BLASTER si linia din fisierul autoexec.bat arata cam asa:

SET BLASTER=A220 I5 D1 H5 T6
    (variabila se chema asa, pentru ca cea mai raspandita placa de sunet era Sound Blaster-ul de la Creative. Pe urma au aparut si altele care o emulau - in general)

Toate astea erau necesare pentru ca jocurile si diverse programe practic aveau "drivere" create special sa "vorbeasca" cu anumite componente.

Avand in vedere treburile astea, utilitarul DOS este mai sigur decat cel care ruleaza din Windows, tocmai pentru ca are acces direct la resursele HW ale sistemului.

PS: Voi cei care ati avut Adlib-uri si alte balarii nu imi sariti in cap. Regula de aur pe vremea aia, daca vroiai sunet, era sa ai Sound Blaster
    PPS: "Your sound card works perfectly!"
    CPU: Intel Core i5 2500K + Enermax ETS-T40-VD| MB: Asus P8P67-LE | RAM: 2 x 4096 MB DDR3 Corsair XMS @ 1333Mhz | HDDs 1x640 GB + 2x250GB + 1x1TB | Video: Gigabyte GeForce GTX 260 core 216 | PSU Cooler Master GX 750W

Trance addicted Raven's Avatar
    Frăţioare, ce vremuri. Anyway, îţi iertăm rătăcirile offtopic, mie unuia mi-au adus lacrimi de nostalgie în colţul ochilor.

Revenind, nu mai există DOS ca-n vremurile de care vorbeşte who_me. Cel mai inteligent e să urmezi indicaţiile producătorului, altfel (chestii de garanţii şamd), dacă o buleşti, e vina ta în exclusivitate. Dacă vrei, totuşi, „DOS”, poţi boota de pe DVDul de Windows sau de pe un stick (dacă este posibil la tine).
    „Trance Energy.. a small step for man, a huge leap for mankind...”

Moderator Ivan's Avatar
    Quote Originally Posted by Zayene View Post
    mi se pare dubios de simplu.
    Fa-ti doua cruci si da-i 'nainte.

Registered User
    Daca a mai facut cineva update la BIOS din windows va rog sa-mi spuneti daca ati reusit si daca ati facut exact cum imi descrie producatorul.

Registered User
    da eu.
    am facut la abit,msi si a mers perfect.
    la asrock am facut din dos pt ca nu aveam posibilitatea din windows la respectiva placa.

1.  
    Free Online Strategy Games - Last Post