Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 22

Thread: Missing operating system.

 1. Back To Top | #1

  Missing operating system.

  Noroc ! Ca sa fiu concis problema este asa: Cand aprind calculatorul imi apare mesajul: "Missing operating system please insert Windows CD...sau ceva de genul". Pun CD-ul, dau restart iar apoi incepe sa buteze fara sa apas pe nimic => intra in Setup'ul de windows. Se intampla insa sa aprind calculatorul la o distanta mai mare de timp fata de cand a fost ultima oara folosit si sa imi dea doar (cu CD-ul de windows inauntru) "Missing Operating system" ca apoi sa dau un restart si sa mearga. Am incercat cu scosul bateriei de BIOS si combinatii ca: scos CD-ul in timp ce-l buta....si asta a mers o perioada, restarturi si alte chichite inclusiv reinstalarea Windows-ului.

  Mai pe scurt: daca CD-ul cu Windows nu este in unitate => eroare
  daca CD-ul cu Windows este in unitate => buteaza deci...tot nu intra in desktop

  Am Windows 7 64x

  Va multumesc anticipat !
  e bine ca nu e rau

 2. Back To Top | #2
  Nick anterior: mom Hayabusa's Avatar
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  Calarasi
  Schimba din bios ordinea de bootare, first hdd pe care ai instalat windows.

  Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk 2
  Time is on my side

 3. Back To Top | #3
  mi se pare ca era deja HDD. Apropo, de cateva ori a mers sa schimb din Boot menu pe ce dispozitiv sa buteze. Floppy, USB, ce mai era pe-acolo...
  e bine ca nu e rau

 4. Back To Top | #4
  Registered User niq86's Avatar
  Join Date
  Jun 2011
  Location
  Pitesti
  Problema ta e arhicunoscuta o gasesti si pe iutub nu fa prostia sa formatezi hdd-ul ai un fisier corupt pe care il repari cu consola de recuperare eu am avut xp nu stiu daca e la fel si pe win 7, pana una alta ia si citeste aici: Problema Boot
  Voucher reducere pcgarage: 6QF5W6RP

 5. Back To Top | #5
  Noroc ! Va rog frumos, daca are cineva rabdare sa explice exact ca la cretini. Nu prea pricep ce ar trebui sa fac. Am intrat pe MBR - Restore Windows 7 Master Boot Record - Windows 7 Forums si am incercat treaba aia. In primul rand ca nu imi apare in pasul 3 Windows 7 pe care sa il selectez. In pasul 6 la select disk 0 imi spune ca nu-l gaseste.

  Eroarea mai concret este : Disk boot failure Insert system Disk and press enter.

  Asta a aparut in momentul in care au fost niste pene nenorocite de curent. HDD-ul nu cred ca-i bulit din moment ce a mers cu fel de fel de scheme insa acum nu mai vrea.

  Mai precizez ca intr-un moment de cretinitate, pentru ca aveam nevoie disperata de PC am intrat in BIOS setup si am dat Load Optimizes Defaults sperand sa rezolv ceva. Nu stiu clar ce face, doar mi-a spus cineva sa fac si-am incercat. Ce sa schimbat e ca la aprindere imi apare o imagine cu Gigabyte. Acum scriu de pe alt PC.

  Multumesc anticipat !
  e bine ca nu e rau

 6. Back To Top | #6
  HDD-ul tau si-a cam dat sfarsitul, e cu siguranta plin de erori/bad sectors, sau memoria ram a fost compromisa(lplaca de baza ar ramane ultima - sloturile de ram adica, asta presupune sa testezi hdd-ul si memoria ram pe o alta configuratie). Acele pene de curent/poate chiar sursa(n-ai specificat configuratia sistemului) "au ajutat" la asta. Din moment ce ai acces la un alt pc, iti recomand sa-ti faci un HIREN BOOT CD, si sa rulezi de acolo un test de hdd, sau sa pui un alt hdd actualului tau sistem, un hdd despre care stii ca e sanatos. Din acelasi HIREN BOOT CD ruleaza si un test de memorie, cateva ore bune, e posibil sa ai si probleme cu ram-ul si iti corupe fisierele(sistemul de operare) pe care le instalezi.
  Testeaza deci cu hiren: hdd, apoi ram; testeaza hdd si ram intr-un alt pc.
  Last edited by sidramon; 12-05-2012 at 13:57.

 7. Back To Top | #7
  Salut ! Multumesc pentru raspuns. Am verificat ramii cu memtestul din Hiren's Boot CD si sunt ok. L-am lasat vreo 5-6 ore. Acum nu stiu cum sa testez HDD-ul. Am cautat si am gasit un filmulet pe YouTube si-am vazut ca ar trebui in meniul de Hiren's Boot sa intru in DOS programs numai ca nu prea mi-l ia. Nu urmeaza niciun meniu.

  Configuratia calculatorului este :

  - Intel 8400 dual core
  - ATi 4850
  - Placa de baza Gigabyte GA-P35-DS3L
  - Ramii chiar nu stiu. Kingston parca. 4gb
  e bine ca nu e rau

 8. Back To Top | #8
  Download Hiren's BootCD 15.0 - kaldata.net - IT News, Software, Hardware, Games
  Ai pe acest Hiren, HD Tune, in HD Tune>error scan, optiunea quick scan, debifat
  Cauta sa scrii cd-ul boot-abil la o viteza cat mai mica, sau daca poti conecta hdd-ul la alt pc, instaleaza HD Tune pe el si ruleaza testul.

 9. Back To Top | #9
  Pai eu am Hiren's Boot 15.1 Trebuie sa fie si de pe asta o modalitate de a testa HDD-ul. Nu cunosc ce face fiecare optiune din meniu si de aceea intreb.
  e bine ca nu e rau

 10. Back To Top | #10
  Fireste ca n-ai cum sa stii ce face fiecare optiune din menu-ul vreunui program, daca nu citesti mai intai indicatiile.
  Ti-am scris mai sus HD Tune.
  Hiren's BootCD 15.1 - All in one Bootable CD » www.hiren.info - hard disk tools - HD Tune
  HD Tune website

 11. Back To Top | #11
  Salut ! Acum scriu de pe calculatorul "bulit". Nu stiu prin ce minune a intrat in Windows. Insa inainte sa intru, a mers sa boteze meniul Dos programs din Hiren's BootCD, am intrat in Hard Disk Tools si am dat un scan (Check and repair sectors) dintr-un program (nu am gasit HD Tune) pe care l-am lasat sa ruleze de ieri de la 6-7 pana azi dimineata. Apoi am mai intrat intr-altul cu un scan superficial...am ataset poze.

  De aceasta data cand l-am pornit nu a facut niciun fel de figura si a butat totul imediat, de aceea am putut sa intru si in meniul Dos programs pe care nu mi-l incarca.

  Am vazut ca este o sectiune unde rezolva probleme ale Master Boot Record-ului. Nu in totalitate ce face MBR-ul dar din ce-am cautat el pare sa fie sursa problemelor.
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails Missing operating system.-dsc_8143.jpg   Missing operating system.-dsc_8156.jpg   Missing operating system.-dsc_8155.jpg   Missing operating system.-dsc_8157.jpg  
  e bine ca nu e rau

 12. Back To Top | #12
  Am dat si un scan in HD Tune. A iesit ok. Acum sa vad daca la urmatoarea aprindere mai face figuri, acum calculatorul fiind deschis de ieri.
  e bine ca nu e rau

 13. Back To Top | #13
  Registered User who_me's Avatar
  Join Date
  Jun 2006
  Location
  Rromania
  Nu cred ca vrei mai avea probleme. HDAT2 functioneaza aproximativ la fel ca Spinrite.
  Give me a bucket and I'll show you a bucket!

 14. Back To Top | #14
  Mda, iarasi nu merge. Problema dealtfel se resimte si-n Hiren's BootCD cand intru in meniul de DOS programs. Nu vrea sa mi-l buteze. Deci...? cum rezolv problema cu butatul. Rescriu pentru cei ce nu au chef sa citeasca tot ca HDD-ul si RAMMii sunt Ok... le-am testat de le-au sarit capacele.
  e bine ca nu e rau

 15. Back To Top | #15
  Registered User
  Join Date
  Feb 2009
  Location
  Timisoara, RO
  Foarte probabil ai un contact prost, daca ai noroc e cablul sata sau alimentarea de la hdd, daca ai ghinion e in hdd pe undeva (am desfacut deja citeva hdd-uri la care cablajul era oxidat grupa mare si nu erau vechi, nu stiu ce au gresit la fabrica, ca nu cred sa fi facut toate baie). Stiu si eu un hdd care nu e detectat de computer la pornire decit cind are chef, dar odata ce-l vede merge brici.

  De control scoate si baga la loc panglica sata (ambele capete, hdd si placa de baza) si alimentarea de la hdd.

 16. Back To Top | #16
  Pai la tine se pare ca sunt mai multe probleme. Ti-am recomandat sa faci un alt cd boot-abil, scris la o viteza mai mica, eventual/recomandabil, pe un alt cd-rw/dvd-rw, pe un alt pc. Poti avea probleme si cu unitatea optica daca nu vrea sa-ti boot-eze de pe acel cd(daca ai setat din bios unitatea optica sa fie primul dispozitiv de boot-are). poti avea desigur probleme cu cablurile sau chiar cu placa de baza - controller-ele SATA si IDE.

  "Problema dealtfel se resimte si-n Hiren's BootCD cand intru in meniul de DOS programs. Nu vrea sa mi-l buteze."

  Nu prea inteleg ce spui tu aici! Ai un cd boot-abil(la fel ca cd-ul/dvd-ul cu windows), setezi din bios sa boot-eze de pe unitatea optica si el ar trebui sa-ti arate, dupa incarcare, acel menu de unde sa selectezi programul de test. Daca nu boot-eaza, ori cd-ul este compromis, ori unitatea optica nu citeste corect, ori cablul SATA sau IDE(dupa caz) sunt intrerupte sau nu fac bine contact in porturile placii de baza, ori placa de baza are probleme cu controller-ele. Nu stiu ce Hiren ai si cum tu nu gasesti acolo Hard Disk Tools - HD Tune.
  Daca ai rulat program de regenerare a HDD, si bad-urile sunt de natura fizica, nu logica, chiar daca aparent le rezolva ele reapar dupa 1-3 zile.
  Ai incercat sa reinstalezi un Windows pe curat, cu reformatare si repartitionare a intregului hard disk?
  Last edited by sidramon; 14-05-2012 at 18:52.

 17. Back To Top | #17
  Ieri am aprins calculatorul si mi-a butat windows-ul, a mers. Este aleatoriu insa. Intra cand vrea el. Am intrat in windows insa am dat un restart pentru a intra in Hiren. Si mi-a butat DOS programs insa nu am gasit HD Tune si am incercat cu o alta aplicatie (poze mai sus) sa dau un scan & repair. Nu mi-a gasit nicio problema. Dupa ce s-a terminat scanarea care a tinut cam toata noaptea. De dimineata am intrat in windows (in tot timpul acesta calculatorul nu a fost oprit, a funcionat numai pe restarturi) si am dat un scan in Tune HD (din Windows) care deasemeni nu a gasit nicio problema (scan de cateva ore bune)

  Hiren-ul este versiunea 15.1, cea mai noua din cate inteleg. CD-ul mi-l buteaza si imi intra intr-un meniu cu cele mai indemana aplicatii (NTDLR is missing fix, Windows recovery, Windows Password reset etc. ) Pentru a intra insa in Hard Disk tools trebuie sa accesez mai intai DOS programs pe care mi-l buteaza cand calculatorul este in "faza lui buna" care se pare ca a fost ieri. Azi nu mai vrea.

  Am incercat sa scot si sa bag inapoi cablurile de la HDD si tot nu merge. Pot sa incerc sa fac rost de alte cabluri daca asta credeti ca este de vina.
  e bine ca nu e rau

 18. Back To Top | #18
  Ti-am trimis si un pm, sfatuindu-te s-o iei usor si din aproape in aproape.
  Hiren`s BootCD, cum se verifica si cum se repara un HDD atunci cand are bad-uri, cu HDD Regenerator | Videotutorial.ro
  - pe la minutul 10 si ceva iti arata exact menu-ul Hiren Boot CD, Urmareste-l pe tot
  poate intr-un final te dezmeticesti.
  Sfatul meu: instaleaza un Windows pe curat.

  Citeste si asta:
  Disk boot failure
  http://www.liutilities.com/how-to/fi...-boot-failure/
  Last edited by sidramon; 14-05-2012 at 21:57.

 19. Back To Top | #19
  Am revenit. Am facut rost de un HDD extern pentru a copia datele pentru un format complet. Copiez, restart, setup windows iar aici... nu-mi afiseaza partitile pe care sa le formatez/instalez windows/sterg etc. Nu apare nimic la fel cum nu apare nici cand intru in setup-ul de repair in system recovery. Nici acolo nu-mi aparea nimic.

  Incerc si cu Windows XP. Mi-l buteaza, mai incarca el ceva iar apoi apare un blue screen. Codul acela arata de
  genul 0x00007F pe care l-am cautat pe net si se pare ca problema poate proveni ori de la placa de baza, procesor, memorii,
  Hard Disk, praf, sursa......mai aveau putin si ziceau si de carcasa.
  Deci ?
  e bine ca nu e rau

 20. Back To Top | #20
  Ce hdd ai si ce windows vrei sa instalezi?

 1.  
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •