Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 07-03-2008, 23:14   #3581 (permalink)
Trance addicted

Raven's Avatar

Vai de ei. Abia se târâie să mai facă ceva update-uri la FF2 din lipsă de resurse, FF2 e abia la 2.0.0.12, FF3 apare într-un an şi deja FF4 e pre-alpha? De ce li se pare necesar să schimbe major version aşa uşor/ rapid? Marile lor îmbunătăţiri le-ar fi permis abia o modificare de minor version, să zicem FF1.5, FF1.6 sau FF2.0, FF2.1.

Raven is offline    Reply With Quote
Old 08-03-2008, 14:20   #3582 (permalink)
Registered User

Tu cum ai impresia că se lucrează la un browser? Crezi că e treabă uşoară? Dacă vor să scoată FF4 peste doi ani e normal să se apuce deja de-acum. Caută roadmaps de dezvoltare pe site la Mozilla să vezi cum se face, se merge în paralel cu 3-4 versiuni dacă vor să rămînă competitivi. Toată lumea face la fel. Şi Microsoft, de cînd a învăţat lecţia, uite, a scos IE7 şi deja dă drumul la 8, şi nu cred că s-au apucat de el de-abia după ce au scos 7. Nu mai ţine ca pe vremuri să stai ani întregi cu IE6 şi să nu schimbi decît mărunţişuri la el, e bătaie mare. Pe Linux şi Mac sînt o grămadă de browsere şi engine-uri şi peste un an or să fie şi pe Windows. Deja browserele cu Gecko mişună peste tot. Mai e Opera, acum trag să intre pe Windows şi Konqueror şi Safari (KHTML/WebKit). La un moment dat n-o să se mai poată respira, orice browser care vrea să supravieţuiască trebuie să ţină cu dinţii şi să se agite puternic.

wirespot is offline    Reply With Quote
Old 09-03-2008, 18:17   #3583 (permalink)
pmk
Registered User

pmk's Avatar

am si eu o problema la firefox. De cateva zile imi face figuri, adica nu mai merg paginile din cand in cand pentru cateva minute. Cu IE7 merg, dar cu firefox nu. Dupa cateva minute e ok, dar parca tot mai bine merge ie. Am pus acum maxthon 2.0.8 si merge perfect, dar totusi vreau inapoi firefox-ul, m-am obisnuit cu el.

pmk is offline    Reply With Quote
Old 09-03-2008, 18:27   #3584 (permalink)
Registered User

O curăţare de cash nu ar merge?

Ageamiu is offline    Reply With Quote
Old 09-03-2008, 18:34   #3585 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ageamiu View Post
O curăţare de cash nu ar merge?
Vrei sa spui de cache (de ce ar vrea omul sa se curete de cash ?).

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 09-03-2008, 19:26   #3586 (permalink)
pmk
Registered User

pmk's Avatar

am curatat cache-ul

Old 09-03-2008, 19:40   #3587 (permalink)
pur si simplu graS

big_bum's Avatar

Va vine sa credeti sau nu, am intrat si eu in club, dupa vreo 2 ani de cand am zis ca nu mai folosesc FF in viata mea.

big_bum is offline    Reply With Quote
Old 09-03-2008, 19:47   #3588 (permalink)
pmk
Registered User

pmk's Avatar

eu cred ca o sa ies rapid. Ma joc cu maxthon si fata de cum imi merge firefoxul mie e mult mai bun. In firefox, pe anumite siteuri, ramane blocat cateva secunde incercand sa incarce cate ceva. Adica incarca o parte din pagina si la un anumit element dureaza mai mult. Cat sa fie enervant. Cu maxthon zboara browsingul.

Old 09-03-2008, 20:02   #3589 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by pmk View Post
eu cred ca o sa ies rapid. Ma joc cu maxthon si fata de cum imi merge firefoxul mie e mult mai bun. In firefox, pe anumite siteuri, ramane blocat cateva secunde incercand sa incarce cate ceva. Adica incarca o parte din pagina si la un anumit element dureaza mai mult. Cat sa fie enervant. Cu maxthon zboara browsingul.
Tradatorule! ...
Nu stiu cum merge la tine, insa eu de cativa ani am ramas lipit de Firefox. Pe Vista-ul de pe laptop mai am si IE-ul 7, care da, este putin mai rapid, insa insesizabil. La urma urmei pentru mine nu conteaza viteza ci posibilitatea de customizare, interfata aerata, blockingul eficient al reclamelor si siteurilor nasoale si nu in ultimul rand securitatea, unde Gecko e tatic. Deci, so far so good.

Last edited by R/\ZV/\N; 09-03-2008 at 20:13..

Old 09-03-2008, 20:05   #3590 (permalink)
pur si simplu graS

big_bum's Avatar

Quote:
I know. De pe maxthon ma intorc you'll be back sooner or later.

Quote:
Originally Posted by razvan2007 View Post
Tradatorule! ...
Nu stiu cum merge la tine, insa eu de cativa ani am ramas lipit de Firefox. Pe Vista-ul de pe laptop mai am si IE-ul 7, care da, este putin mai rapid, insa insesizabil. La urma urmei pentru mine nu conteaza viteza ci posibilitatea de customizare, interfata aerata, blockingul eficient al reclamelor si siteurilor nasoale si nu in ultimul rand securitatea, unde Geko e tatic. Deci, so far so good.
Geko? Update me master Sunt ca "nou" pe aici

Last edited by big_bum; 09-03-2008 at 20:05.. Reason: Automerged Doublepost

Old 09-03-2008, 20:12   #3591 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by big_bum View Post

Geko? Update me master Sunt ca "nou" pe aici
"Gecko is the name of the layout engine developed by the Mozilla Project. It was originally named NGLayout. Gecko's function is to read web content, such as HTML, CSS, XUL, and JavaScript, and render it on user's screen or print it. In XUL-based applications Gecko is used to render the application's user interface as well.
Gecko is used in many applications, including a few browsers, such as Firefox, Mozilla Suite, Camino, etc. (for a complete list, please refer to Wikipedia's article on Gecko.) Products using the same version of Gecko have identical support for standards."

Old 09-03-2008, 22:33   #3592 (permalink)
Trance addicted

Raven's Avatar

Quote:
Originally Posted by wirespot View Post
Tu cum ai impresia că se lucrează la un browser? Crezi că e treabă uşoară? Dacă vor să scoată FF4 peste doi ani e normal să se apuce deja de-acum. Caută roadmaps de dezvoltare pe site la Mozilla să vezi cum se face, se merge în paralel cu 3-4 versiuni dacă vor să rămînă competitivi. Toată lumea face la fel. Şi Microsoft, de cînd a învăţat lecţia, uite, a scos IE7 şi deja dă drumul la 8, şi nu cred că s-au apucat de el de-abia după ce au scos 7. Nu mai ţine ca pe vremuri să stai ani întregi cu IE6 şi să nu schimbi decît mărunţişuri la el, e bătaie mare. Pe Linux şi Mac sînt o grămadă de browsere şi engine-uri şi peste un an or să fie şi pe Windows. Deja browserele cu Gecko mişună peste tot. Mai e Opera, acum trag să intre pe Windows şi Konqueror şi Safari (KHTML/WebKit). La un moment dat n-o să se mai poată respira, orice browser care vrea să supravieţuiască trebuie să ţină cu dinţii şi să se agite puternic.
Mă uitam într-o vreme la acele roadmap-uri (pe-atunci nu era şi FF4 în discuţie). Totuşi, n-am pretenţia că le urmăresc zilnic.
Cât despre competitivitate, mi se pare cumva cam cretin şi peste mână să lucrezi la un produs ce va apare peste 4 ani, când nici cel pentru 1-2ani nu e gata.

Quote:
Va vine sa credeti sau nu, am intrat si eu in club, dupa vreo 2 ani de cand am zis ca nu mai folosesc FF in viata mea.
Welcome!

Quote:
Maxthon poate fi privit ca un browser lite faţă de Firefox. Să nu uităm nici un moment ce pot face nişte extensii dintr-un browser. Desigur, nu toţi apreciază şi nu concep să vadă decât pagini bine randate, fără bug-uri sau o funcţionalitate crescută cu zeci şi zeci de extensii. Dacă mai arunc în ring şi adblock-urile FF-ului, crash-urile Maxthon-ului (şi mai sunt destule motive pentru care am renunţat la Maxthon, dar e prea mult de-atunci), nu poate fi decât un singur browser.

Quote:
So true!

Old 09-03-2008, 23:12   #3593 (permalink)
Registered User

Jonny Quest's Avatar

Am facut ceva teste cu FF4, a fost neasteptat de stabil
Am testat un site care verifica vulnerabilitatile browserului si a trecut fara probleme. Nu merge java si are ceva probleme cu filmulete flash. Acid 2 e o gluma deja, 67% Acid3

N-as spune ca e versiune pre alpha

Jonny Quest is offline    Reply With Quote
Old 10-03-2008, 03:04   #3594 (permalink)
pmk
Registered User

pmk's Avatar

da probabil. si eu sunt super obisnuit cu firefox si felul in care e setat, il folosesc de cand se chema phoenix sau nush cum si era vers 0.2 . Dar imi face chestia aia si fata de maxton merge mai greu ( la mine ). Nu inteleg cum paginile se incarca mai bine si mai rpd pe maxthon cu tot cu reclame decat pe ff cu adblock si o gramada de filtre. plus ca de 2 zile nu a picat niciodata si are super widgeturi de mail pe yahoo sau google
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
e incredibil ce se intampla. In momentul asta, nu pot sa accesez nici o adresa de pe firefox, dar pe maxthon totul merge perfect. Nu e de la firewall, nu e de la net, nu am virusi, spyware sau altceva. Pur si simplu, moare firefoxu. Dracu sa il ia.

Last edited by pmk; 10-03-2008 at 03:04.. Reason: Automerged Doublepost

Old 10-03-2008, 10:13   #3595 (permalink)
pur si simplu graS

big_bum's Avatar

Ce nu imi place... Nu pot importa bookmark-urile de pe Opera (le importa, dar nu pe toate, ci doar cele default de la browser-ul asta) si de pe Maxthon (Ma gandesc ca le salveaza in acelsi loc cu IE, pt ca este doar o simpla clona). Help?

Old 10-03-2008, 10:29   #3596 (permalink)
Trance addicted

Raven's Avatar

http://www.portablefreeware.com/?id=1249
Favtool e un mic progrămaş făcut de Microsoft, de convertit între IE Favorites şi Netscape/Firefox Bookmarks.
Maxthon foloseşte întru totul engine-ul IE, ca şi locaţiile IE (Temporary Internet Files, Favorites). Opera, din câte-mi aduc aminte de mai demult, putea folosi atât locaţiile IE, cât şi ale sale. Dacă greşesc, corectează-mă, au trecut ani de la ultima mea bunăvoinţă către Opera.

Şi totuşi, Bookmarks Manager nu reuşeşte să-ţi importe Favorites din Internet Explorer? Doar are opţiunea asta la Import.

Old 10-03-2008, 10:44   #3597 (permalink)
pur si simplu graS

big_bum's Avatar

Din opera le adauga doar pe cele default Opera. IE nu a auzit de bookmarks

Am rezolvat cu programelul ala.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ie.JPG
Views:	23
Size:	20.9 KB
ID:	319023   Click image for larger version

Name:	opera.JPG
Views:	17
Size:	19.3 KB
ID:	319024  

Last edited by big_bum; 10-03-2008 at 10:55..

Old 10-03-2008, 12:10   #3598 (permalink)
Trance addicted

Raven's Avatar

Nu recunosc „progrămelul” din screenshoturi. Mai ales în română.

Old 11-03-2008, 10:58   #3599 (permalink)
pur si simplu graS

big_bum's Avatar

Fisier, import. Prima poze e opera, poza 2 e internet explorer. La opera le vede, dar nu le lia pe toate. La IE, nici nu exista asa ceva. Cum am mai zis, am rezolvat cu favtool.

Old 11-03-2008, 11:38   #3600 (permalink)
Pervs R me

TheCrusher's Avatar

Eu am cam patit alta buba.

Am incercat acum cateva zile sa salvez profilul de FF cu MozBackUp, si din cate se pare pe versiunea 1,9 nu vede niciun profil. Stiu ca 3.0 importa profilul din 1.9 dar, avand in vedere ca foarte multe extensii nu merg (inca) pe 3.0, MozB va salva toate extensiile instalate anterior sau doar cele compatibile 3.0?

Last edited by TheCrusher; 11-03-2008 at 13:04..

TheCrusher is online now    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules