![]() |
| | #3581 (permalink) | ||
|
Vai de ei. Abia se târâie să mai facă ceva update-uri la FF2 din lipsă de resurse, FF2 e abia la 2.0.0.12, FF3 apare într-un an şi deja FF4 e pre-alpha? De ce li se pare necesar să schimbe major version aşa uşor/ rapid? Marile lor îmbunătăţiri le-ar fi permis abia o modificare de minor version, să zicem FF1.5, FF1.6 sau FF2.0, FF2.1.
__________________ „Trance Energy.. a small step for man, a huge leap for mankind...” | |||
|
| | #3582 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 |
Tu cum ai impresia că se lucrează la un browser? Crezi că e treabă uşoară? Dacă vor să scoată FF4 peste doi ani e normal să se apuce deja de-acum. Caută roadmaps de dezvoltare pe site la Mozilla să vezi cum se face, se merge în paralel cu 3-4 versiuni dacă vor să rămînă competitivi. Toată lumea face la fel. Şi Microsoft, de cînd a învăţat lecţia, uite, a scos IE7 şi deja dă drumul la 8, şi nu cred că s-au apucat de el de-abia după ce au scos 7. Nu mai ţine ca pe vremuri să stai ani întregi cu IE6 şi să nu schimbi decît mărunţişuri la el, e bătaie mare. Pe Linux şi Mac sînt o grămadă de browsere şi engine-uri şi peste un an or să fie şi pe Windows. Deja browserele cu Gecko mişună peste tot. Mai e Opera, acum trag să intre pe Windows şi Konqueror şi Safari (KHTML/WebKit). La un moment dat n-o să se mai poată respira, orice browser care vrea să supravieţuiască trebuie să ţină cu dinţii şi să se agite puternic.
__________________ If you put a large switch in some cave somewhere, with a sign on it saying "End-of-the-World Switch. PLEASE DO NOT TOUCH", the paint wouldn't even have time to dry. | ||
|
| | #3583 (permalink) | ||
|
am si eu o problema la firefox. De cateva zile imi face figuri, adica nu mai merg paginile din cand in cand pentru cateva minute. Cu IE7 merg, dar cu firefox nu. Dupa cateva minute e ok, dar parca tot mai bine merge ie. Am pus acum maxthon 2.0.8 si merge perfect, dar totusi vreau inapoi firefox-ul, m-am obisnuit cu el.
__________________ Have no fear... just swallow ! | |||
|
| | #3588 (permalink) | ||
|
eu cred ca o sa ies rapid. Ma joc cu maxthon si fata de cum imi merge firefoxul mie e mult mai bun. In firefox, pe anumite siteuri, ramane blocat cateva secunde incercand sa incarce cate ceva. Adica incarca o parte din pagina si la un anumit element dureaza mai mult. Cat sa fie enervant. Cu maxthon zboara browsingul.
__________________ Have no fear... just swallow ! | |||
|
| | #3589 (permalink) | ||
| Quote:
...Nu stiu cum merge la tine, insa eu de cativa ani am ramas lipit de Firefox. Pe Vista-ul de pe laptop mai am si IE-ul 7, care da, este putin mai rapid, insa insesizabil. La urma urmei pentru mine nu conteaza viteza ci posibilitatea de customizare, interfata aerata, blockingul eficient al reclamelor si siteurilor nasoale si nu in ultimul rand securitatea, unde Gecko e tatic. Deci, so far so good.
__________________ Last edited by R/\ZV/\N; 09-03-2008 at 20:13.. | |||
|
| | #3590 (permalink) | ||
| Quote:
you'll be back sooner or later.Quote:
Sunt ca "nou" pe aici
__________________ Bigb Last edited by big_bum; 09-03-2008 at 20:05.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #3591 (permalink) | ||
| Quote:
Gecko is used in many applications, including a few browsers, such as Firefox, Mozilla Suite, Camino, etc. (for a complete list, please refer to Wikipedia's article on Gecko.) Products using the same version of Gecko have identical support for standards."
__________________ | |||
|
| | #3592 (permalink) | |||
| Quote:
Cât despre competitivitate, mi se pare cumva cam cretin şi peste mână să lucrezi la un produs ce va apare peste 4 ani, când nici cel pentru 1-2ani nu e gata. Quote:
![]() Quote:
So true!
__________________ „Trance Energy.. a small step for man, a huge leap for mankind...” | ||||
|
| | #3593 (permalink) | ||
|
Am facut ceva teste cu FF4, a fost neasteptat de stabil ![]() Am testat un site care verifica vulnerabilitatile browserului si a trecut fara probleme. Nu merge java si are ceva probleme cu filmulete flash. Acid 2 e o gluma deja, 67% Acid3 ![]() N-as spune ca e versiune pre alpha | |||
|
| | #3594 (permalink) | ||
|
da probabil. si eu sunt super obisnuit cu firefox si felul in care e setat, il folosesc de cand se chema phoenix sau nush cum si era vers 0.2 . Dar imi face chestia aia si fata de maxton merge mai greu ( la mine ). Nu inteleg cum paginile se incarca mai bine si mai rpd pe maxthon cu tot cu reclame decat pe ff cu adblock si o gramada de filtre. plus ca de 2 zile nu a picat niciodata si are super widgeturi de mail pe yahoo sau google-------------------- Editare ulterioară -------------------- e incredibil ce se intampla. In momentul asta, nu pot sa accesez nici o adresa de pe firefox, dar pe maxthon totul merge perfect. Nu e de la firewall, nu e de la net, nu am virusi, spyware sau altceva. Pur si simplu, moare firefoxu. Dracu sa il ia.
__________________ Have no fear... just swallow ! Last edited by pmk; 10-03-2008 at 03:04.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #3596 (permalink) | ||
| http://www.portablefreeware.com/?id=1249 Favtool e un mic progrămaş făcut de Microsoft, de convertit între IE Favorites şi Netscape/Firefox Bookmarks. Maxthon foloseşte întru totul engine-ul IE, ca şi locaţiile IE (Temporary Internet Files, Favorites). Opera, din câte-mi aduc aminte de mai demult, putea folosi atât locaţiile IE, cât şi ale sale. Dacă greşesc, corectează-mă, au trecut ani de la ultima mea bunăvoinţă către Opera. ![]() Şi totuşi, Bookmarks Manager nu reuşeşte să-ţi importe Favorites din Internet Explorer? Doar are opţiunea asta la Import.
__________________ „Trance Energy.. a small step for man, a huge leap for mankind...” | |||
|
| | #3600 (permalink) | ||
|
Eu am cam patit alta buba. Am incercat acum cateva zile sa salvez profilul de FF cu MozBackUp, si din cate se pare pe versiunea 1,9 nu vede niciun profil. Stiu ca 3.0 importa profilul din 1.9 dar, avand in vedere ca foarte multe extensii nu merg (inca) pe 3.0, MozB va salva toate extensiile instalate anterior sau doar cele compatibile 3.0?
__________________ “The mind is everything. What you think you become.” Gautam Buddha The best Diet is simply a matter of mind over platter. Last edited by TheCrusher; 11-03-2008 at 13:04.. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |