![]() |
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 1999 Location: this beta version has expired! |
Eu folosesc asta in fiecare zi si sint altii care folosesc asa ceva de zeci de ani :-) Treaba e simpla: fisierele si directoarele au asignate un "utilizator", un "grup" si 3 seturi de "permisiuni" - Read, Write si eXecute. Daca fisierul are ceva de genul "rwxr-xr--" inseamna ca utilizatorul poate sa faca orice cu el, grupul poate sa-l citeasca si execute, iar "restul lumii" poate doar sa-l citeasca. La fel sta treaba si cu directoarele (mai sint destule detalii picante dar o sa le evit). A, am uitat sa precizez: "soft"-ul se cheama "chmod" si "chown", vine cu orice distributie de Unix, si e "complet" cu surse ;-). | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 1999 Location: Bucuresti, Romania |
..insa spre fericirea celor care AU viata personala, nu ca mine si roger, exista si POLICY EDITOR pt calculatorul tau cu Win9x. merge la fis. nt are chestia asta f. clar implementata. nelamuriri? si nici nu tre sa stii ce e aia -r-xz-x-af-asfasf-as-f-4-435-t-sg-ds-gds ;-) | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Bey Spasmo... ce sa mai zic... ESTI DE GRAOZA! Ce draq, tu nu potzi sa tii minte 3 litere? (rwx). Nu mai exagera in halu asta ca nu e draq asha de negru.... and besides... looooool PolEdit aia e securitate???? ![]() ------------------ ...Winblows sux. There's no God. Have a nice day. Peace.
__________________ Scarbit de fapta ta cea rea Degeaba plangi, acum, copile, Ci du-te'n casa-acum si zi-le Parintilor, isprava ta. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Guest |
Mai RAIN daca vrei sa fiii ultimul om ia-te dupa spasmofit care pur si simplu nu stie decat windows si nici ala bine si indruma oamenii sa ii incarce buzunarele lui Bill Gates ca si cum nu ar fi deja pline.. Poledit este un program care iti da o securitate de kkt (spasmo apropo cea mai hilara chestie la poledit este sa iti pui protectie pe registry, ca si cum nu ar exista alt program de registri decat regedit)!!! Spasmo apropo cred ca esti o rusine petru forumul asta si asa in general!!! Oameni ca tine ingreuneaza evolutia si altor sisteme de operare si icurajeaza monopolismul; ma faci sa cred ca te-a platit Billy sa spui chestiile astea... ![]() ------------------ ...Windows e frumos cand nu e pe calculatorul tau.. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
monopolistul e o chestie ECONOMICA. noi vcorbim de os-uri. ce esti tu? justitiaru' mascat? dc. nu poledit atunci nt. logica din spatele postului anterior e ca tipu' care a intrebat era clar ca avea nevoie de asa ceva/... si tu esti o rusine. suporti open source si os-uri unser-unfriendly care indeparteaza masele(sa se citeasca banii) de calculatoare. pune-ti tu parintii sa foloseasca unix si windoze si vezi ce o sa zica. | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 |
Exista pentru dos un programel numit secdrv care cripteaza hardul in totalitate cu des.Poti sa incerci pgp-ul(probabil cel mai bun pentru fisiere),blowfish,security 4.0,kremlin.In cd-urile CHIP o sa gasesti destule programe destul de bune despre securitate.Am incercat si Secure Desktop - mi se pare cel mai echilibrat din toate. Pe Linux exista si un sistem criptat de fisiere (efs parca). Insa deviez putin de la subiect e orice calculator care are un floppy nu vei avea niciodata securitate acceptabila.Pt Spasmofit aca el e o rusine pt ca foloseste soft opensource,atunci tu care folosesti soft comercial si pirat ce esti?>>monopolul e economic,noi vorbim de os-uri e clar,ai luat w9x cu 3$. [Mesaj modificat de mike (modificat la 16 Noiembrie 1999).]
__________________ Sometimes oi just sits and thinks. Sometimes oi just sits. | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
eu zic ca noi nu tre sa vorbim despre ce e moral, ci despre ce trebuie folosit. partea juridica/legistaltiva/justitiara sa ramana altora. cine va credeti voi de spuneti ca e monopol. tu esti un utilizator. pe tine NU te intereseaza. tu folosesti e ti se pare mai bun. politica comerciala a firmei NU te priveste. klar. | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 |
Da,partea justitiara o lasam lui terminator 3.Eu sunt utilizator si ma intereseaza ce folosesc pentru simplul fapt ca nu pot sa accept tot kkt-ul pe care marketerii incearca sa-l bage pe git utilizatorilor.Mai ai putin si o sa incepi sa lauzi AOL ca fiind cel mai bun isp... >>politica comerciala a firmei NU te priveste Corect.De ce m-ar interesa politica comerciala de la Auschwitz,Siemens,Krupps de exemplu ?Acolo se faceau niste produse oarecare,treaba fiecaruia era sa aleaga.
__________________ Sometimes oi just sits and thinks. Sometimes oi just sits. | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Guest |
Bai spasmo am inceput sa ma intreb daca nu cumva esti un bot sau o persoana ccare intretine discutiile de pe forum!!! Ma calci pe nervi de-a binelea.. Daca un sistem de operare e greu de utilizat nu inseamna ca nu bun, windows-ul iti dezvolta de-a binelea modul de a gandi...Elevi luati mouse-ul si miscati-l pana la icoana My Computer si apasati de doua ori butonul stang.... Si in plus chestia cu monopolul daca toti ar gandi ca tine acum am manca mere pe care este desenata muia lu Bill Gates si in loc sa apara vreun windows mai nou ca sa se tina concurenta am fi avut windows 3.1 .... Aaaaa da stai ca tie iti placea windows 3.1 . Esti dus!!!! | ||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 1999 Location: Bucuresti |
sugestie.........?......?.......hai sa zicem... File Protector 1.60 (fur 95/98/nt..parca) http://mikkoaj.hypermart.net parca avea 100 si ceva de kilo(grame)..;-) e shareware.....si ce daca... e spart.............inca odata........:-) ------------------ Sandu aka SandoKan.
__________________ Linux User ID: 327811 | ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |