Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 18-11-2004, 12:12   #1 (permalink)
Registered User

cristi anti's Avatar

program pentru tastare

salut!
ma intereseaza un program care mm-ar ajuta sa invat sa tastez mai repede. si daca s-ar putea sa fie in romana. mai am unul dar este in engleza si nu are cuvinte romanesti care sa le tastez cand ma invata sa tastez mai repede.
multumesc anticipat.

cristi anti is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2004, 13:06   #2 (permalink)
bj
trademark

bj's Avatar

nu prea cred ca e relvant faptul ca e in engleza sau in romana.... literele tot acolo sunt pe tastatura si tu de fapt trebuie sa inveti ce deget folosesti pentru fiecare litera. E adevarat ca la inceput vei scrie mai incet cuvintele in romana dar asta se remediaza (eu am invatat pe un program in engleza...)

Singurul program in limba romana pe care il stiu eu sa faca treaba asta e facut de Softwin si se cheama Rodactilo. Era disponibil acum vreo 2 ani, dar acum nu mai stiu....

na ca l-am gasit: http://www.rodactilo.ro/

Intel PIV 2,67 GHz Boxed FSB 533 | Gigabyte GA-8IPE1000-L (Rev 2.0) | 1GB DDRAM | Gygabyte Ati Radeon 9200 128/128 GV-R92128DH | 80 GB @ 7200 rpm Maxtor | DVD-RW Teac | 19" Trinitron Compaq P910

bj is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2004, 16:25   #3 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

Se numeste mIRC.... + lumina stinsa......
Noaptea sau cand stai tu pe net..... stingi lumina in camera..... te uiti DOAR la monitor... si incerci sa scrii ceva.....
La inceput o sa faci enorm de multe greseli.......dar in 2-3 zile o sa te obisnuiesti si nu o sa te mai uiti la tastatura.....
este obligatoriu sa scrii cu 2 maini si sa nu te uiti la tastatura deloc...... si totul e practica... exerseaza si o sa poti foarte repede sa scrii instant...
Bafta

Oby One is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2004, 17:29   #4 (permalink)
Genetic Dwarf

Korn's Avatar

Nu te lua dupa Oby si ia orice program de tastat, in engleza e foarte bine, nu trebuie sa fie neaparat in romana. Problema e ca daca inveti dupa ureche n-o sa bati corect (degete -> taste), ceea ce nu e in sine grav, insa viteza foarte mare nu poti atinge dupa asemenea metode.

Korn is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2004, 18:31   #5 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

Mai tu esti comunist???
Vrei sa uniformizezi pe toti ?.... fiecare are stilul lui ..... si reuseste sa faca o treaba in alta maniera decat alt personaj..

Toata lumea care o cunosc... si scrie repede a inceput cu mirc... bine atunci erau alte vremuri ... dar ideea este sa isi creeze in creier coordonatele tastei .... si acest lucru sa devina automatism ...
Asta se realizeaza prin muuult exercitiu ... ( si nu cred ca o sa ii placa ceva monton gen scrisul aiurea din programul ala) ...... si prin evitarea vizuala kerybordului ...

Parerea mea...................

Oby One is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2004, 19:50   #6 (permalink)
Pure Black

allblack's Avatar

parerea mea este ca shi eu ca shi oby... mirc shi lumina stinsa... ca sa tastezi mai repede potzi sa te apuci sa treci in format electronic oricare carte din biblioteca

caci... FUNCTZIA CREAZA ORGANUL!!! asha ca tasteaza shi accelereaza!!

allblack is offline    Send Message via Google Talk to allblack Reply With Quote
Old 18-11-2004, 20:09   #7 (permalink)
Genetic Dwarf

Korn's Avatar

Oby gresesti... De comunist nu sint comunist, dimpotriva .
Daca vrei sa tastezi cu viteza iti trebuie metoda corecta... Da, stiu ca ti se pare ca bati repede, du-te la www.typingtest.com si fa un test, eu am facut 63 wpm din prima incercare (primul text). Intelege ca daca nu te obisnuiesti de la inceput sa apesi instinctiv fiecare tasta cu degetul care trebuie, nu poti sa ai viteza foarte mare, e ca si cum ai conduce cu picioarele incrucisate. Se poate, si daca te obisnuiesti are sa ti se para chiar mai bine si mai comod, dar nu e corect si n-o sa conduci la fel de bine ca altul care nu se autocalca pe bataturi.
Programele alea sint folositoare doar pentru a invata metoda corecta, viteza nu o capeti decit prin exercitiu la greu.

Korn is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules