![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Urgent BIG problem!
Acum o luna am achizitionat un hdd Seagate 8 mb buffer 160 giga. Bun. L-am partitionat cu pmagic - o singura partitie de 160 giga ntfs si am intrat in Windows XP (cu sp2). Nu a fost nici o problema, l-a detectat, totul a fost ok. Azi am decis sa reinstalez windowsul. Surpriza... nu il mai vede! Adica hardul il vede, dar nu mai vede partitia... e unallocated space. Wtf?! Cand intru in PMagic8 imi spune "EZ-Drive has detected on drive 1, but EZ Drive is corrupt ....". Ce dracu fac acum?
__________________ Join The Mobile Tracking System Project! | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| http://www.acronis.com/homecomputing...owerutilities/ stargate nu mai folosi porcaria aia... tu nu citesti decit propriile threads?
__________________ and anarchy smiles in the Royal Mile | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Nu are pmagic nici o legatura. Din ce am inteles cautand pe net este o problema comuna pentru partitii mai mari de 137 giga. Mai nasol e ca nu am gasit vreo rezolvare pana acum.
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Stiu ca pot sa partitionez... puteam sa fac asta de 100 de ori pana acum dar am date cruciale pe acel drive si crede-ma ca am motivele mele intemeiate de a pastra o partitie de 160 giga. Sa mai explic odata problema. Cand am cumparat hardul aveam deja Windows XP SP2 instalat. Am partitionat hardul - o singura partitie de 160 giga si a mers perfect o luna. Asta noapte am decis sa-mi reinstalez Windowsul si nu l-a mai vazut. Imediat cand am bagat cdul cu XP si ma punea sa aleg partitiile pe care sa-l instalez, cea de 160 aparea ca unallocated. CDul meu cu XP contine SP1. Buun. Am zis ca nu il vede de acolo din "dos" ca e prea mare si am mers in Windows unde surpriza - tot unallocated space era. Din cate am inteles pe net exista o problema cu partitii mai mari de 137 giga, dar cica s-ar rezolva cu SP1.... dream on. Chiar nu s-a mai lovit nimeni de problema asta???
|
| | #6 (permalink) | ||
|
ezdrive nu e cumva some sort of bios extension pt veeeery large disks? ca am vazut ceva asemanator (well, fara nici o legatura cu pqmagic). era vorba de un hdd de 40 (diskul system, boot 'n stuff) care avea chestia asta pe el si secondary un hdd de 200. si facea cam la fel, cel de 200 solo sau pus in alt sistem aparea ca nepartitionat, cu boot de pe cel mic era ok.
| |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
EZ spunea Partition Magicul ca fapt divers... Acronis sau Disk Management din WinXP spuneau unallocated space. Am stat, m-am gandit bine si am realizat ca aveam backup la tot ce era important de pe partitia aceea si am facut pana la urma o partitie noua. De data asta cu Disk Management. Am reinstalat Windowsul special sa vad ca nu o sa se mai intample asa ceva si nu s-a intamplat. Banuiesc ca am patit asta pentru ca partitia aceea era logica si nu primary. Mie nu imi place sa ramana 1-2 mega ca unallocated si aleg logical partition. DECI WARNING: CEI CU PARTITII MAI MARI DE 137 GIGA SA NU LE FACA LOGICAL PENTRU CA LA URMATORUL REINSTALL ISI PIERD DATELE! Ce am patit eu li s-a mai intamplat multora din cate am vazut pe google. Atentie mare! Greseala fatala a Microsoft.
|
| | #9 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 |
Poate ajuta chestia asta (mai ales daca zici ca nu-l mai vezi dupa o reinstalare de Win): Reg48bitLBA for Windows XP SP1 and Windows 2000 SP3 Windows XP Service Pack 1 and Windows 2000 Service Pack 3 operating systems, or higher, are required to support ATA disc drives larger than 137GB. The registry setting EnableBigLBA needs to be set after the proper level service pack is installed. http://www.seagate.com/support/disc/..._48bit_lba.exe | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Nope, it didn't help cand am incercat.... si era si normal pentru ca acel fix este pentru WinXP SP1 (eu am SP2) si este pentru problema "137 giga". La mine vedea 149.05, dar unallocated.
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Deci sa clarificam. La mine nu a fost problema legata de 137 giga. Partitia o vedea calumea de 147. Problema era modul cum am facut-o eu. Avand o singura partitie pe hdd am vrut sa fie doar ea - stiti cum afiseaza Pmagic sau Acronis o singura partitie. E, acum am facut-o din Windows si apare cu extended. In acest mod merge, se poate reinstalat Windowsul de n ori. Dar daca partitia se face cum am descris eu "dintr-o bucata" va aparea ca unparitioned space dupa reinstalare. In ceea ce priveste partitii mai mari de 137 giga este imperativ sa aveti instalat cel putin SP1 - highly recommended SP2. Dar repet, la mine a fost alta problema - mare grija cum faceti partitia - daca doriti una singura - folositi facilitatea din Windows.
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |