![]() |
| | #3 (permalink) | ||
|
Tot ce vrea muschii tai pentru C/C++: http://www.programmersheaven.com/zone3/index.htm ------------------ Snooooot!!!!! Just got to mess around Leave your daughters and sisters with me...
__________________ ...like a madman laughing at the rain... | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
Banuiesc ca platforma tinta este Windows... Solutia comerciala : MS Visual Studio. Practic, e cea mai usoara de invatat/folosit si ai o abundenta de resurse pe CD-urile de instalare (bulgaresti, ucrainiene, you choose ). Daca vrei sa vinzi softul produs, e obligatoriu - si firesc - sa cumperi licenta, insa pretul e destul de mare (dar exista versiuni speciale mai ieftine, campanii de amnistie etc. de pe urma carora te poti alege cu o licenta la in jur de 100$). Avantajul e ca in multe firme de soft e un punct in plus sa ai VC++ si MFC/ATL pe CV.Daca vrei sa scrii tu soft pe care sa-l distribui/vinzi etc. si nu esti dispus sa faci investitii, alege o solutie free gen djgpp sau Borland C++, cum au recomandat Mike si Piticot. Eu as inclina spre Borland : soft pe Windows in djgpp nu prea am vazut scris, cu exceptia unui manunchi de programe de calcul stiintific & such. Din cate stiu, nici unul dintre cele doua programe nu contine un mediu de dezvoltare integrat, deci va trebui sa cauti unul free disponibil (genul de "editoare destepte" care stiu sa dea drumul si la compilare, stiu macro-uri, etc.). Si la capitolul biblioteci de clase, framework-uri de aplicatie, se sta destul de prost, insa din fericire exista si aici destule variante freeware, cea mai cunoscuta ar fi VWCL-ul. In concluzie : daca te pricepi cat de cat, vrei sa te apuci sa lucrezi "in legalitate" si sa faci si niste bani, go for Borland&stuff. Daca esti nou in domeniu si vrei doar sa inveti C++/sa creezi o aplicatie simpla din cateva click-uri de mouse, go for Visual C++. [This message has been edited by Adi[CG] (edited 28 March 2000).] | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 1999 |
Adi, toate bune si frumoase cu postul tau pana la concluzie. Acolo ai dat-o in bara rau de tot. Nu stiu daca voit sau nu. Probabil nu suporti MS si tot ce tine de el. A mai ramas sa zici: Praise Borland! Praise Borland! Praise Borland! "Daca esti nou in domeniu si vrei doar sa inveti C++/sa creezi o aplicatie simpla din cateva click-uri de mouse, go for Visual C++"????? Ce-a fost asta? | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
Power : ma mitraliezi degeaba. Eu n-am negat forta VC++ si faptul ca se pot face aplicatii foarte solide cu el (dealtfel, lucrez in mod curent, ce mama naibii si - desi am vazut "cum arata" - n-am scris nici macar o linie de cod in Builder). Dealtfel, remarci ca n-am recomandat Builder, ci doar compilerul care e free ... Eu ma refeream mai degraba la investitia necesara daca vrea sa "produca" niscaiva soft pe care sa-l comercializeze - free (compilator Borland + libs) sau costly (VC++ mamut). Pe de alta parte, ca mediu "didactic" e clar ca nimic nu bate VC++ (in plus, e "free" pentru ca nimeni nu te controleaza acasa pe ce soft inveti tu programare). Capito ? | ||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Da, pentru DOS foloseste Watcom, e excelent. Djgpp e mai ciudat pentru mine, iar syntaxa la assembler e de-a dreptul iritanta... Pentru Windows Visual C++ e foarte puternic. Poti incerca si Builder-ul, dar lucrul cu VC mi se pare mai confortabil... Acum depinde si pentru ce ai nevoie... -paniq
__________________ have no fear. just paniq. | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 1999 Location: Bucharest | Quote:
| ||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Guest | Quote:
sper ca nu ai nimic impotriva daca ajuti un incepator sa se dumireasca ce si cum in programare sub windows as avea nevoie de suportul citorva oameni ca sa se miste treaba si pe acolo ce zici? ps evident acest mesaj este valabil pentru oricine | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |