Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 04-04-2000, 11:03   #1 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Smile Aseara, live pe CNN: Kicking Ass

Aseara pe CNN a fost anuntata pentru prima oara decizia curtii in procesul intentat Microsoft. Bineinteles ca Microsoft a fost gasita vinovata. De altfel zilele trecute CNN a aruncat un ochi mai atent problemei intr-o retrospectiva a evenimentelor respectivului proces de la inceput pina in prezent. Au atras atentia cu aceasta ocazie ca indiferent de decizia curtii Microsoft poate merge din apel in apel pina la curtea suprema. The _real_ never ending story you might say...
Macar am vazut prima dubla.

Take Two

PS: Imediat dupa stirea respectiva a urmat stirea ca in cadrul nasdaq actiunile microsoft au avut cea mai mare cadere din istoria bursei (15 porcente intr-o singura zi, parca). Poate ca procesul nu va ingropa Microsoft, bursa are insa toate sansele sa-i puna capac... Microsoft a incetat sa mai fie o investitie sigura, chiar daca mare parte din vina acestei caderi poate fi pusa pe paranoia imediata a sobolanilor...

[This message has been edited by Johnny (edited 04 April 2000).]

Johnny is online now    Reply With Quote
Old 04-04-2000, 19:26   #2 (permalink)
Registered User

Red face

tot n-am priceput ce o sa le faca!

SPasmofiT is offline    Reply With Quote
Old 04-04-2000, 20:36   #3 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Arrow

Atunci incearca sa citesti tot ce se discuta la mamastirilor(TM) - aici - unde intre timp au mai aparut o serie intreaga de chestii interesante...

cienen

Old 04-04-2000, 21:29   #4 (permalink)
Registered User

Red face

eu deja folosesc sea monkey ;-)

SPasmofiT is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2000, 01:40   #5 (permalink)
Moderator

Microsoft e un monopol ?Interesanta concluzie,mi-a dat de gindit.

mike is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2000, 02:32   #6 (permalink)
Registered User

Buy, buy, buy!

POWER is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2000, 10:57   #7 (permalink)
Pinguis quod tumidus

De pe pagina cu pricina am inteles ca se discuta cam 20 de solutii de rezolvare a situatiei, asta in cazul in care Microsoft pierde si apelul (cel putin un an de acum incolo, ganditi-va ca asta e verdictul la un proces intentat in mai 1998 !). Solutia extrema ar fi spargerea companiei, ceea ce ar insemna numai bine pentru actionari si implicit pentru averea lui Bill Gates : James Barksdale, the former chief executive of Netscape : "It would be a boon for shareholders," he said. "Multiple companies competing would create more value than one monolithic company."
Nu cred ca bursa va ingropa Microsoft (n-are interes, uitati-va cat de capitalizata de firma asta, prabusirea ei ar insemna criza financiara majora in US) - singura pierdere serioasa putand veni doar de la nenumaratele procese intentate de firme concurente (gen "am dovada ca ai fost monopolist, acum plateste-mi ceea ce am pierdut eu din cauza ta"). Asta o sa fie marea grija a Microsoft ...

Adi[CG] is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2000, 11:15   #8 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Smile

A aparut teoria variantei de spargere in trei a Microsoft. Software de internet in cadrul unei companii, software pentru birou (gen Office sau programare) in alta iar sisteme de operare in cadrul unei a treia companii.
Intre timp (cred ca a aparut deja si pe site) s-au discutat mai in detaliu atit motivele cit si semnificatiile caderii de la bursa. Bine, hai ca poate am exagerat eu un pic cu ingropatul dar totusi caderea a inceput inainte de anuntarea verdictului oficial si continua.
Pentru cei care vor sari acum cu vorbe de genul "ce monopol detine microsoft?" ar trebui sa luati mai multi factori in calcul. In primul rind este adevarat ca IE-ul inclus "abuziv" in sistem nu a aparut pe "piata de download-uri" ca software free decit dupa ce scandalul deja incepuse. In plus o alta acuza este adusa faptului ca sistemul de operare nu poate opera fara IE (stiti voi... cine nu a dorit vreodata sa uninstalleze IE-ul fara succes?!).
Dar toate acestea sint (in lumina "probelor" principale) doar niste "ghidushii". In dosar au fost prezentate documente ingrijoratoare cu proiectele Microsoft din care reiese negru pe alb ca efortul de monopolizare era constient si voluntar. Bill Gates s-a bilbit, odata confruntat cu aceste probe, mai jennat decit Bill Clinton in scandalul cu durdulia Monica :P

There is Hope

Old 05-04-2000, 12:27   #9 (permalink)
Registered User

chuki egg's Avatar

Talking

Ca intotdeauna marile actiuni justitiare ale statului cad in arbitrar si ridicol -- asa-i la noi si asa-i peste tot.
Verdictul viguros al DOJ, asteptat cu infrigurare de hoardele de consumatori nemultumiti si nelamuriti, a venit: caracatitei Microsoft i se vor taia tentaculele prin care sugea sanatatea economiei americane. Putem rasufla usurati, s-a facut dreptate. Sau nu.

Astazi resursele aflate pe propriul calculator sunt mai putin importante decat cele de pe intranet sau internet => toate SO-urile aparute dupa '96 includ in File Manager-ul lor facilitati de browsing in retea. A obliga MS sa scoata din distributia de win IExplorer-ul e ca si cum ai scoate scandisk, defrag s.a. pe motivul ca fac concurenta neloiala Symantec-ului. Intr-adevar MS s-a grabit sa introduca IE in distributie pt a scoate Netscape-ul de pa piata, iar faptul ca IE nu poate fi dezinstalat (sau cel putin anumite componente) arata intentia necinstita si nu grija fata de consumator. Dar de bine de rau, aveam un SO cu posibilitati de navigare pe Internet.

Johnny daca am inteles bine folosesti iMac - cum ar fi daca ai fi obligat sa renunti la Sherlock? Dupa parerea mea, astazi, browserele de internet fac parte din utilitarele ce trebuie incluse in distributia oricarui SO. Desi a starnit tot tambalaul, Netscape a inteles cel mai bine lucrul asta si s-a descurcat excelent in continuare, reorietandu-se spre alte piete.

Daca procesul se va rezuma la problema browserelor, si din declaratiile din presa se pare ca asa va fi, atunci practicile cu adevarat monopoliste ale MS vor continua ca si pana astazi -- adica OEM cu win si Office preinstalat sau win si works pt consumatori casnici, santajul dealer-ilor si minciunile sfruntate din presa etc..

In contextul asta e chiar amuzanta povestea cu bursa: ca o mica curiozitate e interesant de stiut cine a vandut primul 5% din actiunile sale cu 10% sub pretul bursei pt ca mai tarziu sa cumpere cat mai multe din actiunile aruncate la vanzare de speriati cu 15% sub pretul initial.

chuki egg is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2000, 12:53   #10 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Thumbs up

Imi place PowerMac-ul (oricum sint obligat sa lucrez pe el) desi in zona asta sint singurul pro-PC militind sus si tare ca Athlon-ul la 1G spulbera G4 la 500M
Sherlock-ul insa nu-mi place (mai ales asta din sistemul 9 mi se pare chiar oribil si lent numai pentru o interfata grafica mai huspita - nu stiu cine zicea ceva de genul "bine, bine, dar interfata e sa o folosesti nu sa o maninci!" - )
O sa va scapati pe voi de ris daca va marturisesc ca pe Mac folosesc IE5 si nu Netscape. Asta pentru ca pot accepta plusurile unui soft atita timp cit nu mi se baga pe git, unde mai pui ca IE-ul de Mac se comporta mult mai bine si mai stabil decit pe PC (e de la OS :P).
Da, OS-urile zilelor noastre implementeaza (trebuie sa o faca) diverse facilitati vis a vis de internet. Problema cu cuplul Win - IE este data de faptul ca sistemul _practic_ lucreaza numai cu IE si nu permite inlocuirea efectiva a acestuia cu alt browser de internet.
Procesul nu se rezuma la scandalul browserelor. Asta e partea pe care marseaza puternic Netscape via Aol via Time Warner via CNN (got it?). Cel putin sper ca in final sa nu se rezume la aspectul asta. In definitiv pina la apelul si decizia curtii supreme de justitie mai sint citiva anisori buni in care se mai poate adauga la dosar

Magistratu'

Old 05-04-2000, 13:56   #11 (permalink)
Registered User

chuki egg's Avatar

Thumbs up

Mniiaamm..delicioasa constrangere sa lucrezi pe Mac. Cum se simte un proc de 1Gflops? Am sa dau din coate, sa siluesc si eu un PowerMac -- de o vreme am cam uitat de asta. Oricum cand vor lansa MacOSX nu voi rata ocazia (pana atunci "ma multumesc" cu System 7 sub Basilik).

chuki egg is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules