Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 03-04-2000, 17:23   #1 (permalink)
Valentin Rozescu
Guest

Post Programare Visual C++

Salut
Am si eu idee.
Ce-ar fi daca cei care programeaza in Visual C++ ar putea sa vina din cind in cind pe aici si sa mai traga cu "urechea" si sa vada daca vreun incepator in "d-ale programarii in Windows" are vreo problema si poate il ajuta.
Ca idee vizitati http://codeguru.developer.com si http://www.codetools.com.
Avantajul acestui forum ar fi ca tot ce se "intimpla" se "intimpla" in limba romana.
Hai sa vedem daca tine!
int convins ca exista multi dintre voi care programeaza in Windows si sint curiosi cum rezolva altii ca voi diverse probleme.
Tot de aici, avind in vedere ca este suficient de restrinsa aria pe care sintem imprastiati, mai poate iesi o intilnire la o bere, la un dart sau eu mai stiu ce altceva.
Deci eu zic sa incercam pentru ca nu avem nimic de pierdut.
In ceve timp probabil s-ar putea stabili nivelul de interes (sau existenta acestuia) si se poate hotari daca vom sta cu totii pe aceeasi "craca" (MS Visual C++, Borland C++, C Builder, MS Visual Basic, Delphi, ASP, CGI, Java, XML, HTML, Visual Basic for Application si eu stiu ce alte medii si limbaje)
Rog de asemenea si pe baietii care au grija de acest forum sa ne ajute daca pot.
Hai sa vedem ce iese!!!!
Inca un lucru as vrea sa mai subliniez: nu are nici un pic de importanta ce intrebati, nici o intrebare nu este stupida, nimeni nu stie de la inceput sa programeze bine si putini sint aceia care ajung sa stie totul.
Hai sa ne ajutam

Reply With Quote
Old 03-04-2000, 18:10   #2 (permalink)
Registered User

Simulatoru's Avatar

Gata. Eu sunt de acord.

Simulatoru is offline    Reply With Quote
Old 03-04-2000, 18:16   #3 (permalink)
Valentin Rozescu
Guest

poate daca ne dovedim interesati ne fac si noua adminii de aici un forum separat
eu sper sa se intimple cit mai depede

Reply With Quote
Old 03-04-2000, 18:20   #4 (permalink)
Registered User

Lightbulb

Programatori vin sigur pe aici, numai ca intrebari nu prea au aparut. Daca sunt multi amatori si multe subiecte/intrebari, cred ca un nou forum ar fi binevenit.

Liviu A. is offline    Reply With Quote
Old 03-04-2000, 18:35   #5 (permalink)
Valentin Rozescu
Guest

incepatorii daca vor veni si vor fi tratati bine vor deveni mai optimisti mai indrazneti si avident cu rezultate mai bune

Reply With Quote
Old 03-04-2000, 19:37   #6 (permalink)
Registered User

Red face

pe imne m-ar interesa MULT un tutorial de db-uri cu ASP pe PWS...

in rest, sunt de acord...

SPasmofiT is offline    Reply With Quote
Old 03-04-2000, 23:42   #7 (permalink)
Registered User

Thumbs up

Count me in!!!!
Inclusiv votul pt un un nou forum Programare
Si ce m-ar interesa mai mult ar fi programare folosind DirectX.

DeathPlay is offline    Reply With Quote
Old 04-04-2000, 02:49   #8 (permalink)
Sebastian
Guest

Sa traiesti Valentine maica, ca buna idee ai mai avut! Daca nu ma inseala memoria, tu tre' sa fii coleg cu Catalin si cu V. Barbu, nu? S-or supara astia daca zic ca esti mai pregatit ca ei? Nu cred, ca doar am fost colegi... Dar, daca tot ti-a venit ideea, de ce nu ai deschis un forum pe aceasta tema pe site-ul firmei voastre? Ce zici?
Bafta!

Reply With Quote
Old 04-04-2000, 09:16   #9 (permalink)
Valentin Rozescu
Guest

ma bucur ca ma cunosti
tare as vrea sa-mi spui si mie mai exact cine esti
eu nu pot comenta pregatirea colegilor mei mai ales ca domeniile noastre de activitate sint suficient de separate
cit despre un forum pe siteul nostru nu stiu ce sa zic, momentan nu se poate
oricum eu am incredere in gazdele noastre de acum si sper sa iasa ceva bun
imi pare bine ca lumea este de acord dar mi-ar parea bine daca cineva ar incerca sa puna si o intrebare la care asteapta raspuns
curaj oameni buni!!!

Reply With Quote
Old 04-04-2000, 09:46   #10 (permalink)
Pinguis quod tumidus

N-am nimic impotriva ideii de a ajuta lumea, dar cred ca incepatorii din domeniu nu se napustesc pe acest forum, ci pe site-urile dedicate.
Apropos, mai exista o initiativa romaneasca similara la http://www.java.ro , dar acum e in stadiu de coma (poa' se trezeste mai incolo ...).
Dar am eu o intrebare legata de VisualC : exista o functie InternetDial in noul Internet SDK (noua versiune de wininet.h, care vine cu Vizualu' 6) care la parametrul dwFlags imi da ca valoare posibila INTERNET_DIAL_FORCE_PROMPT. La compilare insa, valoarea cu pricina nu este recunoscuta si, intr-adevar, nu exista nici in wininet.h si nici in vreun alt .h. Sintaxa functiei e luata din MSDN-ul de octombrie 1999, deci nu poti sa spui ca e vorba de o modificare post-Visual 6. Am intrebat si pe Usenet pe win32 si pe networks, si nu mi-a raspuns nimeni. Nu am acces la grupurile Microsoft, din [?] pacate ...
Anyway, daca stie cineva, ar fi placut sa-mi povesteasca despre ce e vorba. Nu-i urgent.

In alta ordine de idei, am inceput testul de VC++ de pe Brainbench si l-am abandonat pentru ca mi s-a parut prea greu si intortocheat (intrebari absconse de win32, intrebari de COM si ATL desi poti sa stii Visual si fara sa cunosti COM, etc.) E chiar asa sau doar sunt eu batut in cap ?
Damn, te tampesc sculele Oracle ...

ORCL--

Adi[CG] is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2000, 12:44   #11 (permalink)
Subterranean infiltrator

Karg's Avatar

DirectX anytime.
[Tigga] you're the only one left, apart from the dude who will sell you guns

Karg is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2000, 12:45   #12 (permalink)
Subterranean infiltrator

Karg's Avatar

DirectX, oricind, oriunde, orice.
[Tigga] you're the only one left, apart from the dude who will sell you guns

Karg is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2000, 21:20   #13 (permalink)
Onanist intelectual

Grave Walker's Avatar

Thumbs up

php, asp, mysql, java ... anytime ...

------------------
To all the drugs that i did, yeah i'm still gonna do
To all the people i offended, fuck you too,
To all the friends that i had, yo i miss my past,
but the rest of you assholes can kiss my ass!
"Imperious, choleric, irascible, extreme in everything, with a dissolute imagination of the like which has never been seen, atheistic to the point of fanaticism, there you have me in a nutshell and kill me again or take me as I am, for I shall not change."(De Sade)

Grave Walker is offline    Reply With Quote
Old 06-04-2000, 02:05   #14 (permalink)
Registered User

Thumbs up

Count me in.

POWER is offline    Reply With Quote
Old 06-04-2000, 09:12   #15 (permalink)
Valentin Rozescu
Guest

vad ca oameni care ar putea ajuta oameni s-au adunat suficient de multi
pe aici chiar nu trece nimeni care sa aiba nevoie de ajutor?
devine ingrijorator...
hai sa vad poate ma ajuta cineva pe mine
atentie visual c++
am o aplicatie dialog based in care cind apas pe un buton imi deschide un dialog standard de printare, aleg o imprimanta din cele instalate si se printeaza pe foaie un tabel pe care il tot creez eu cu lineto si moveto ca nebunu'
ar fi doua probleme
1. cum se poate desena cel mai usor? (intrebare destul de timpita)
2. cum pot pune un print preview pe ecran si sa printez din el dupa aceea daca imi place?

multumesc

Reply With Quote
Old 06-04-2000, 09:50   #16 (permalink)
Pinguis quod tumidus

Valentin : nu am experienta concreta in domeniu si unicele franturi de cod scrise au fost similare cu ce descrii tu acolo (pentru chestii nepretentioase).
Dar, din cate stiu eu (amintiri din copilarie ?) pentru a implementa un mecanism serios de preview/printare trebuie sa faci apel la formatul MS metafile. Mai stiu ca treaba e mult usurata daca lucrezi in contextul Document/View din MFC. Exista o carte ceva mai vechiuta, "Programarea aplicatiilor Visual C++ cu MFC" - Teora ? - care are chiar si un exemplu complet de aplicatie cu printare, tot dichisul.
Daca te intereseaza, iti dau titlul complet, cu ISBN, an de aparitie, etc (e imprumutata unui coleg de serviciu).

Adi[CG] is offline    Reply With Quote
Old 06-04-2000, 10:00   #17 (permalink)
Valentin Rozescu
Guest

ce spui tu este foarte adevarat
doar ca eu am ceva probleme, cum ar fi:
1. aplicatia din care vreau sa printez ceva este daja facuta si folosita de colegii mei (si nu prea as vrea sa o schimb)
2. aplicatia este o adunatura de dialog box-uri nemodale care reprezinta niste aplicatii in niste module
3. iar ce trebuie sa fac eu este oarecum iesit din standarde. adica sa printez dintr-un dialog box
pentru cei interesati am gasit solutia si o pot pune pe aici daca intereseaza si pe altii
problema mea este doar ca omu' nu prea vede inainte ce printeaza decit in alt format (CListCtrl) eu iau datele din listctrl-ul pe care il vede omu' si le arunc intr-un monstru de tabel gindit de altii

nu prea pot folosi metafile pentru ca aplicatia mea ruleaza si pe un windows nt server 4.0 terminal services edition la care bineinteles se conecteaza mai multi oameni si ruleaza aceleasi aplicatii (evident si pe a mea)
nu prea stiu cum se comporta un metafile in astfel de situatii

sper ca nu v-am plictisit

Reply With Quote
Old 06-04-2000, 12:58   #18 (permalink)
Registered User

Question

Hmm .. ideea e absolut marfa .. shi asta pentru ca ne putem intalni la o adica .. shi omu' cat traieshte invatza .. asta daca cei care shtiu sunt dispushi sa dezvaluie misterul, ca sa zic asha
Din pakate io ash fi pus ceva intrebari de VisualC insa momentan la firma noastra se lucreaza pe altceva : Visual Objects .. de la Computer Associates . Dohh, ceva nashpa fratzilor .. e o scula "estrem de aiurea" deshi parintzii ei au vrut multe. La noi s-a vrut o migrare din Clipper (un fel de Fox sub dos) in mediul Windows .. shi fiindca limbajul Clipper e fakut de CA .. marele nostru patron s-a gandit sa ne puna in carca acest limbaj VO, care din pakate are multe lipsuri .. cel putzin noi nu prea i-am descoperit partzile bune.
Hai ca bat campii .. ideea e ca m-am bukurat cand am vazut aceasta initziativa.
Shi acum intrebarea : avem in ODBC un driver generic de dbase care vede dbase 4 shi 5. Problema e ca bazele de date din clipper sunt cumva compatibile cu dbase .. problema care apare este insa la indecshi. Noi vrem sa livram aplicatzia unui presupus client care nu are ODBC-ul instalat .. avem o chestie care instaleaza ODBC-ul standard .. care are, cum am spus, dbase driverul .. insa rapoartele pe care le facem cu VO nu vad indecshii bazelor de date .. shi asha se duce totul dreaqu. O solutzie ar fi sa-l punem pe end-user sa ishi instaleze driverele de clipper .. pe care insa, din pakate, le instaleaza VO cand il instalezi . Cam abracadabrant .. poate cineva s-a mai intalnit cu asha ceva.
Shi ca o solutzie pentru formarea unui thread special "programatorilor" .. sa incepem sa punem nishte probleme shi sa vedem cine shi cum le rezolva ... adica idei .. hmm
Revenim.
Bafta!
P.S. ne chinuim de cateva ore cu asta .. shi nu am gasit modul in care sa instalam driverele de clipper in ODBC

------------------
Bizzare Cosmic Industries !!

SkyDanceR [addicted] is offline    Reply With Quote
Old 06-04-2000, 14:44   #19 (permalink)
Valentin Rozescu
Guest

daca tot s-a vorbit de baze de date si alte nebunii de genul asta si mai ales pentru ca s-a ridicat ideea ca ar fi bine sa se puna aici niste probleme, ia uite una mare:

cum faci ca dintr-un visual c++ sa deschizi un crystal report in care pui ca sursa a raportului un CRecordset?

stie cineva?
multumesc mult de tot
ps. eu pot sa deschid un raport dar care singurel se conecteaza la baza de date si toate cele
vreau sa-i dau eu ce vreau sa puna in raportul ala

probabil ca cel mai bine ar fi sa ridicam aici doar intrebari legate de visual c++ nu si de produse care se leaga de el

Reply With Quote
Old 06-04-2000, 15:15   #20 (permalink)
Registered User

Simulatoru's Avatar

PT. ADI[CG]:

Din cate am vazut eu flagul este al treilea in lista deci e foarte posibil sa fie al treilea bit.
Incearca sa bagi direct bitul fara sa pui denumirea. Nici eu nu l-am gasit in .h si am MSDN-ul din Ianuarie 2000.

Simulatoru is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules