![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Postulat: slack rulez ![]() Dar totusi.. am pus io mina ieri (din intimplare) pe un cd cu slack 7, pe care scria "+patches" (!!). CD-ul era de la genesys. Si cum tot aveam chef sa-mi reinstalez linuxu acasa pen'ca il facusem varza in delungu timpului (de fapt mai mult pentru ca era redhat ), il bag in drive si butez (dupa salvatu balariilor personale de rigoare). Se instaleaza, il configurez, merge beton (ca orice slack ) sint io in "culmea extazului", cind dau sa ma logez ca un user nou-creat numit (tobe pe fundal..) "dark". La care slacku cica (cu mindrie) (tobele continua...): Cannot execute /bin/bash. Nici su nu merge, si de fapt nici un neam de execve(anything) dupa ce faci setuid(!=0) (scuzati pseudo-C-ul ) Dupa o noapte de strace pe login si su, imi zice unu: "man.. ia da tu un ls -ld /lib". Sa-mi pice fata si sa-mi explodeze capu: permurile erau 644. Pun 755 si merge fara greturi. Asta dupa ce am recurs pina si la instalat alt glibc.Morala unu: nu luati cduri pe care a patchuit genesys ceva ![]() Morala doi: inca nu s-a descoperit nici pina in zilele noastre ce dracu or fi gindit aia de la slack cind au pus permurile alea... poate nu le ajungea securitatea si au vrut sa se ASIGURE ca nu se logheaza non-rooti in sistem? Sau poate asta face parte din patchu de la genesys?... Nobody knows (and nobody ever will...)------------------ Roaming in thought over the Universe I saw the little that is Good steadily hastening toward immortality - And the vast all that is call'd Evil I saw hastening to merge itself and become lost and dead.
__________________ Scarbit de fapta ta cea rea Degeaba plangi, acum, copile, Ci du-te'n casa-acum si zi-le Parintilor, isprava ta. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
New, improved version of the bug: imi crapa xchat daca il rulam ca normal user. Dupa strace, observ ca moare cind incearca sa faca o redirectare la /dev/null. (disclaimer: nu era pentru mine xchat )Dau io: ~$ echo "a" > /dev/null La care el, din ce in ce mai mindru (ati ghicit): permission denied. ~$ ls -ald /dev Din nou 644. Schimb in 755, merge. ------------------ Roaming in thought over the Universe I saw the little that is Good steadily hastening toward immortality - And the vast all that is call'd Evil I saw hastening to merge itself and become lost and dead.
__________________ Scarbit de fapta ta cea rea Degeaba plangi, acum, copile, Ci du-te'n casa-acum si zi-le Parintilor, isprava ta. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Lol Roger, err.. I meant BOFH ![]() ------------------ Roaming in thought over the Universe I saw the little that is Good steadily hastening toward immortality - And the vast all that is call'd Evil I saw hastening to merge itself and become lost and dead.
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |