Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 01-08-2000, 05:21   #1 (permalink)
Registered User

Rabbit's Avatar

Post WinMe again

OK, recunosc ca sunt nesimtit si deschid un topic nou pe o tema frecata de mult si de multi.
Deci, motivele pentru care nu imi voi instala niciodata WinMe sunt de fapt unul singur si anume lipsa modului DOS.
1) cine vrea sa joace Doom 1 sau LBA 1 nu va putea, pentru ca jocurile astea nu rulau decat sub un DOS curat.
2) softurile Autodesk (AutoCAD 12, 3DStudio etc.) nu vor rula, ca si alte programe care folosesc DOS extenderul PharLap.
3) alt exemplu: XPACK (program de compresie gen a EXE-urilor pentru DOS, gen PKLITE) - nu merge decat sun DOS.
4) daca lansez o comanda in Start->Run, trebuie sa scriu toata calea programului, nu se mai poate folosi PATH-ul, pentru ca AUTOEXEC.BAT este ignorat.
5) daca foloseam in programarea DOS codurile escape, cu WinMe nu le mai pot folosi - necesita ANSI.SYS care nu mai poate fi incarcat, de vreme ce CONFIG.SYS este ocolit.
6) anumite placi grafice mai vechi necesita o setare in AUTOEXEC.BAT pentru a rula corect. Nu se mai poate aplica.
7) NDD, DISKEDIT & others din NU - cum draqu sa le mai bagi ca nu au sens sub Windows. Daca ti se strica FAT-ul ce faci? Rulezi SCANDISK? Asta inseamna sinucidere.
Toate astea ar fi solutionate printr-o discheta de sistem, dar mi-e scarba de asa ceva... Iar pentru ANSI.SYS se poate folosi DEVICE.COM din QEMM-uri. Dar e o solutie de tot kktul...

M-am documentat din Chip - ultimul numar (august). Daca am spus prostii inseamna ca iar Chip mi-a dat tzapa.

Rabbit is offline    Reply With Quote
Old 01-08-2000, 10:40   #2 (permalink)
Registered User

Speedo's Avatar

Exclamation

Ai si tu dreptate, dar nu poti utiliza si juca la nesfarsit jocurile astea vechi, sau softurile.

Greets,
Cosmin

Speedo is offline    Reply With Quote
Old 01-08-2000, 13:57   #3 (permalink)
Registered User

Rabbit's Avatar

Dar de vreme ce nucleul OS-ului a ramas acelasi nu vad de unde absenta DOS-ului. Ce a urmarit prin asta MS ?

Old 01-08-2000, 16:07   #4 (permalink)
Registered User

Speedo's Avatar

Exclamation

Pai este relativ simplu.
Toate blocarile importante ale Windows-ului veneau de la aplicatiile care cereau DOS nativ, pe de o parte, apoi mai sunt si driver-ele pe 16 biti, DOS, care au creat si ele infinite probleme, de aici si dorinta Microsoft de a certifica toate driverele pentru suita Win 2000.

Greets,
Cosmin

Speedo is offline    Reply With Quote
Old 02-08-2000, 01:04   #5 (permalink)
Registered User

Rabbit's Avatar

Dar ar fi trebuit sa lase o portitza de scapare pentru nostalgici...

Old 03-08-2000, 01:33   #6 (permalink)
Registered User

Jin Kazama's Avatar

4.90.3000 este final (pana apare CD-ul original )
Pt. Rabbit
4) potzi sa lansezi o comanda din Start->Run
pt. ca inca se poate folosi PATH in autoexec.bat (Start->Run->msconfig->Environment)
1) la Doom cautzi un exec pt. windows
5) vezi ca merge ansi.sys

Jin Kazama is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules