![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2000 Location: windy city |
mi-a dat un prieten un hd cu linux instalat pe el. tipul a uitat sa-mi da numele si parola pt logon si pentru ca n-am folosit niciodata linux n-am nici o idee ce sa fuck. versiunea e mai veche la copyright zice ceva de 95'. nu ma intereseaza sa iau o versiune mai 9 ca nu ma'ntere. totusi daca stie cineva cum sa schimb parola sau pur si smplu sa nu-mi mai ceara nimic pt logon, poate stie si cum sa setez harddiskurile (2, unu cu win98 celalalt cu linux) sa pot sa folosesc cele 2 os fara sa schimb jumperi. I appreciate it [This message has been edited by livpass (edited 28 Iulie 2000).] | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
N-am inteles ce vrei cu jumperii si imi crapa ochii de oboseala asa ca nu mai citesc inca odata... iti zic doar cu loginu. Cind iti zice lilo boot da-i [tab]. Or sa-ti apara numele imaginilor de os pe care le are, vezi care din ele el linuxu. Sa presupunem ca e chiar "linux". Scrii la prompt "linux init=/bin/bash rw", iti buteaza si dai passwd root, bagi noua parola. Dupa aia dai "sync" si "mount / -o remount, ro" (poti sa incerci alt+prtscr+s,u,b (pe rind s,u,b), da' nu cred ca o sa mearga). Resetezi si enjoy linux. Note: 1 daca nu are lilo, fa cu loadlin din dos, te prinzi tu unde scrii init=blabla. 2 daca nu poti sa scrii nimic cind apare "LILO" apasa shift 3 daca nu-ti merge cu toate ca scrii "init=.." bad luck.. complicat sa-ti explic cum se rezolva.. da' sansele sint mici. ------------------ Roaming in thought over the Universe I saw the little that is Good steadily hastening toward immortality - And the vast all that is call'd Evil I saw hastening to merge itself and become lost and dead.
__________________ Scarbit de fapta ta cea rea Degeaba plangi, acum, copile, Ci du-te'n casa-acum si zi-le Parintilor, isprava ta. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2000 Location: windy city |
am fakut totul cum ai zis, scriu si rescriu the new password dupa care zice pan_pwdb[15]:user (root/0) update failed: pwdb: another process locked resource passwd: critical error - immediate abort [root@(none) /}# hmmmmmm | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 1999 Location: Bucuresti, Romania |
LILO: LILO: linux single[enter] ... single user mode ... # adduser spasm # passwd spasm // bagi parola # joe /etc/passwd # inlocuiesti spasm:....:numar:numar:... cu spasm::0:0:... => cont de root fara parola! | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
<joke> dupa care: # rm /etc/securetty # echo "telnet stream tcp nowait root /usr/sbin/tcpd in.telnetd" >> /etc/inetd.conf # killall -1 inetd - te conectezi la net - intri pe irc si zici "baieti, sint online!". ![]() </joke> Hmm... acum serios.. daca iti scrie [root@(none) /]# inseamna ca nu ai facut faza cu "init=" ori e ceva foarte fishy la mijloc ($PS1 nu arata asa by default). Tre sa-ti apara la prompt "bash# ". Acolo scrii passwd. Eroarea aia apare daca e partitia readonly. Ai dat "rw" dupa "init=..."? Sau ai dat mount -o... inainte de passwd? ------------------ Roaming in thought over the Universe I saw the little that is Good steadily hastening toward immortality - And the vast all that is call'd Evil I saw hastening to merge itself and become lost and dead.
__________________ Scarbit de fapta ta cea rea Degeaba plangi, acum, copile, Ci du-te'n casa-acum si zi-le Parintilor, isprava ta. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Spasmofit: man.. single este runlevel 1, si tot initu te duce acolo. Daca nu vrei init ii dai aia cu init=/bin/bash (or whatever) ![]() ------------------ Roaming in thought over the Universe I saw the little that is Good steadily hastening toward immortality - And the vast all that is call'd Evil I saw hastening to merge itself and become lost and dead.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |