Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-08-2000, 00:35   #1 (permalink)
Registered User

Dark's Avatar

Post Netscape 6 PR1

Tocmai ce l-am luat (linux version) ca sa-l testez o leaca. Impresii:

Bile albe:
  • arata mai bine, comparat cu interfata aia cretina `a la mosaic
  • FIXED FONTS - in linux; in sfirsit arata mai omeneste fonturile, atit dimensiunile (nu tre sa te mai uiti cu m$ desktop magnifier(tm) ) la setarile default) cit si body-ul fontului;
  • in sfirsit vine cu flash din nascare - tot linux version issue
  • better redering - mai aduce a specificatiile de la www.w3c.org; asta nu prea am apucat sa testez da' din ce am vazut si-au dat seama ca nu se numeste NTML (Netscape Markup Language )
  • better JavaScript - desi nu WAY better
  • better Java - nu mai plezneste vm-ul la momente random
  • nu a crapat la www.ciumeg.ro (cine are windoz 9x sa nu apese pe link decit daca n-a vazut albastru pe ziua in curs)

Bile negre:
  • viteza de randare: SE MISCA CA UN KUR!! Bine, e de inteles, as fi curios cum se misca o versiune compilata cu #undef __DEBUG Oricum, te apuca exasperarea asteptindu-l sa redereasca ceva: cu 3 ferestre deschise (care erau 2 idle) a stat 18 secunde sa incarce about:blank. La unele pagini pur si simplu n-am avut rabdare sa se incarce.
  • Threadingu e inca varza: e baiat constiincios, face lucrurile pe rind: mai intii rezolva hostu, dupa aia se conecteaza... in timp ce face ceva intr-o fereastra celelalte sint blocate.. daca ii dai sa faca prea multe se incurca si nu mai face nimic..
  • in continuare CRAPA. Pina in prezent n-a fost nevoie sa il inchid normal
  • pluginu flash e cam dobitoc - nu a fost in stare sa imi randeze unele pagini
  • are in continuare probleme cu editboxurile (cind dai pgup/pgdown). Oare nimeni de pe la ns n-a observat bugu asta?? Ca il are de pe la 4.0 incoace!! (nu e chestie de wm, bugu "functioneaza" si pe kde si pe afterstep)
Multe din bilele negre sint scuzabile prin termenii "preview release" si "debug build". Speram sa dispara in versiunea finala.
Impresia pe ansamblu a fost ca promite. La mai mare!
Io l-am testat sub kde. Sint curios daca cineva l-a pus sub vreun alt wm, si daca da cum i-a mers (temporar mi-e lene sa switch to afterstep)
Final test: ia... pot sa postez?

------------------
Roaming in thought over the Universe
I saw the little that is Good steadily
hastening toward immortality - And
the vast all that is call'd Evil I saw
hastening to merge itself and become
lost and dead.
Parintilor, isprava ta.

Dark is offline    Reply With Quote
Old 05-08-2000, 01:08   #2 (permalink)
Chaos Master

Entropy's Avatar

Question

Hmm... io am Windoze 95, si Netscape 4.6, si as fi foarte multumit de el daca ar avea un suport de JS cum trebuie...
Adica, eu sant mai anormal, si tin tot timpul JS disabled, ca altfel se crasheaza tot timpul.
M-am dus si io la pagina respectiva, cu exploiturile, si nu s-a crashat deloc
Si nici nu am patchul pentru con/con. Dar, cand ai pomenit de ecran albastru, mi-am dat seama ca asta trebuie sa fie, si am dat disable la load images
De fapt, cu JS disabled, si imaginile pe OFF,
am trecut cu bine de toate 'obstacolele' de pe pagina respectiva
Exista o singura cale sa crashezi (de fapt 2) windozeul cu BSOD *evil grin*, atata timp cat ai imaginile off.

Si ca sa revin cat de cat la topic, ce nu imi pace mie la Netscapeul de Linux (4.7) este ca , cand dai scrool up/down la o pagina, sta o GRAMADA sa revopseasca ecranul, si palpaie, and stuff, chiar daca e pagina text only (pe un P2 la 250, cu 256 MB)
Asta a fost rezolvat in noua versiune?

------------------
Don't let reality ruin your life.

Entropy is offline    Reply With Quote
Old 05-08-2000, 01:26   #3 (permalink)
Registered User

Dark's Avatar

Nu a fost rezolvata, ti-am zis ca se misca ca un kur si repaintu tot la categoria asta intra.
Intre timp mi-a mai crapat odata (cind am dat pe submit - din fericire s-a dus requestu mai departe si dupa aia a crapat). Si am mai observat o chestie foarte timpita: DESCRESC FONTURILE: adica intr-un post prima linie (sau primele citeva) sint cu font mai mare si restu cu font mai mic!

PS: pai cred si io ca nu a crapat cu js disabled . Faza cu img src e adevarat n-a avut ala imaginatie cind a facut pagina acu ca ai mentionat mi-au venit in cap 2 chestii si mie, frame src si object codebase(?).

PS2: just thought of one more (and edited the message): Meta Refresh. Inaf iz inaf.

------------------
lost and dead.

[This message has been edited by Dark (edited 05 August 2000).]
Parintilor, isprava ta.

Old 05-08-2000, 01:48   #4 (permalink)
Chaos Master

Entropy's Avatar

Smile

Pai inseamna ca Netscapeul asta (versiunea asta) e foarte... unreliable.
Drept sa spun, pe Windoze folosesc Netscapeul doar din motive morale (IEul e facut de Billy *grin*). Dar, obiectiv judecand, IEul e mai bun decat Netscapeul... Sper sa faca si ei o versiune stabila si rapida, chiar daca nu adauga nimic nou. Si sa manance si mai putina memorie... si daca se crasheaza, sa moara si el ca tot omu', nu sa ramana zombie, cum imi face mie in Windoze...
Nu ca iubesc IEul, dar macar IEul cand se crasheaza, se crasheaza numai fereastra curenta, fara sa arunce in aer tot programul (nu ca nu s-ar intampla si asta, dar oricum, se intampla mai rar decat la Netscape)

P.S.
Frame Src si background sound (care e tagul, ca l-am uitat?). Bineinteles, trebuie facut si cu Embed, ca IEul stie de unul, si NSul de altul (asta ca sa faci exploitul 'compatibil' *grin* cu amandoua browserele

BTW, l-ai folosit vreodata? io l-am folosit prin martie, pe un forum al unor dusmani
Au incercat saracii o zi intrega sa il scoata, si n-au reusit
Chestia e ca il bagasem in locul numelui, si orcine incerca sa vada lista cu posturi, sau cand vroiau sa il stearga, BSOD *grin*. pana la urma, mi sa facut mila de ei, si le-am spus

Entropy is offline    Reply With Quote
Old 07-08-2000, 11:26   #5 (permalink)
senior intruder

Question

Dark, care-i treaba cu www.ciumeg.ro ?

Magnum is offline    Reply With Quote
Old 07-08-2000, 11:33   #6 (permalink)
Registered User

Dark's Avatar

Are diverse balarii in pagina aia care incearca sa iti crape browseru/windowsu. Prima chestie pe care o incearca e img src=c:\con\con .. asta iti da albastru in vindoze daca ai enable images. Da-i disable images in browser si poti sa incerci sa te uiti la site.. desi ns tot o sa crape (cred), macar nu ia tot vindoze cu el.

------------------
lost and dead.
Parintilor, isprava ta.

Old 07-08-2000, 13:50   #7 (permalink)
senior intruder

Discutia de pe irc a fost foarte interesanta, din pacate nu crapa numai ns, crapa tot ce e in jur asa ca nu am mai putut sta cu voi

Iar NS 6 e sux tare, cel putin beta version-ul. Crapa intr-o veselie. Pacat...si eu eram fan NS, dar din pacate se pare ca va mai trebui sa asteptam pana va aparea un ns stabil...

Magnum is offline    Reply With Quote
Old 07-08-2000, 20:41   #8 (permalink)
DXN
Banned

uey, dar un cur (de gagica) se misca chiar misto, nu? se unduieste, se leagana, te stirneste, te excita...se misca ca un cur...asta e misto?!!!???sau cum??? naspa?
poate ca un cur de baba!?

DXN is offline    Reply With Quote
Old 07-08-2000, 22:40   #9 (permalink)
Registered User

Dark's Avatar

DXN: tu ai vrut sa zici si ceva util cu asta? Sau doar te bagi in vorba?..

------------------
lost and dead.
Parintilor, isprava ta.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software