Results 1 to 5 of 5

Thread: cum sa setezi un router wireless sa mearga pe clicknet

 1. Back To Top | #1

  Question cum sa setezi un router wireless sa mearga pe clicknet

  salut,....vreau sa creez aici o pagina generalizata a modului si setarilor de conectare a unui routter wireless la un modem clicknet (ex: thomson 516 v6)... va astept pe toti cu opinii si sugestii cat mai precise
  stima...si va multumesc pt ajutor
  Last edited by valyr89; 15-06-2009 at 13:29.

 2. Back To Top | #2
  - Nameless One - MackTK's Avatar
  Join Date
  Sep 2006
  Location
  -
  Depinde destul de mult ce tip de router wireless ai, evident, adica daca mufa de la WAN e RJ-45 sau RJ-11 si daca stie de ADSL.

  Daca e RJ-11 (adica mufa de telefon, gen D-Link 524G parca), trebuie sa setezi router-ul cu setarile de la clicknet (user, pass, VCI/VPI 0.35 etc.) si merge.

  Daca ai un router cu intrare pe RJ45, nu trebuie decat sa lasi pe "dynamic" si sa conectezi WAN-ul la router-ul Romtelecom.

  E destul de general ce am scris eu pe aici, dar, daca ai vreo intrebare legata de un anume tip de router, posteaza aici si sunt sigur ca se va gasi cineva care sa te lumineze.

 3. Back To Top | #3
  deci, este vorba de un router wireless care nu are functie de modem DSL integrat, si pe portul WAN intrarea se face pe mufa RJ45...si
  MackTK, te rog fii putin mai explicit in legatura cu setarile care le pun k sa "vada" modemul meu de clicknet...am incercat sal las pe IP dinamic sa le ia el singur insa vede modemul dar nu stie sa-l foloseasca....ai vreo idee exacta pt satarile de ip sau gateway pt un modem de clicknet k sa poata fii utilizat normal...?
  stima.

 4. Back To Top | #4
  - Nameless One - MackTK's Avatar
  Join Date
  Sep 2006
  Location
  -
  In principiu, ar trebui sa-l ia pe "dynamic", dar sunt cativa pasi: in primul rand, routerul merge daca il bagi la calculator? Daca da, vezi ce IP ii da calculatorului si apoi seteaza routerul pe IP static cu acel IP.

  In principiu, IP-ul de la clicknet e de forma:
  IP 10.0.0.x
  Subnet Mask 255.255.255.0
  Gateway 10.0.0.138,
  iar la DNS 193.231.100.130 si 193.231.100.134.

  Asta daca mai tin bine minte configuratia de pe clicknet. Alta idee ar fi sa-l pui in bridge cu routerul romtelecom. Apropo, ce router wireless ai?

 5. Back To Top | #5
  pana una alta, am facut personal cateva teste si am gasit o solutie fff simpla....setezi modemul conectat la pc sa fie pe Bridge in loc de PPoe, si apoi il conectezi la router unde setezi conexiunea din softul ruterului sa fie PPoe si acolo iti treci username si parola de la clicknet si in cateva secunde esti conectat, fara batai de cap sau alte setari din windows ori din softuri...
  ms de ajutor ori si cat, sper doar k acest topic sa fie de ajutor si pt alte persoane care intempina o problema asemanatoare...

 1.  

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •