Results 1 to 12 of 12

Thread: Limited or no conectivity la wireless (Help ! urgent).

 1. Back To Top | #1
  Registered User
  Join Date
  Jun 2004
  Location
  Bucuresti

  Limited or no conectivity la wireless

  Intampin urmatoarea problema. Am luat un netbook acer aspire one d255e si vreau sa ma conectez wireless la routerul wireless D-link DI-524 (parca ii zice). Problema e ca vede routerul, zice ca are semnal excelent, insa la conectare sta ce sta apoi apare Limited or no conectivity. Routerul si conexiunea functioneaza (pe RDS) fiindca m-am conectat cu un HP si merge. Nu este problema de security key, fiindca l-am introdus corect de cateva ori si degeaba. Partea ciudata este ca am incercat sa ma conectez cu Acerul la alta retea (una nesecurizata) la care semnalul e cu o linie sau doua si s-a conectat. Alte ori nu se poate conecta nici la acela dar nu-mi apare treaba asta cu limited or no conectivity, ci apare ca s-a conectat dar daca incerc sa intru pe internet nu merge, probabil din cauza semnalului slab. Acum nu stiu daca problema este de la netbook sau e ceva ce n-am facut eu si de aceea nu se conecteaza la routerul meu, desi, cum v-am spus, HP-ul pe care il aveam mai dinainte, merge fara probleme. La asta nu se conecteaza deloc. Ce-mi scapa mie sau care ar putea fi problema? Ca nu vreau sa ma duc cu el de unde l-am luat si cei de acolo sa-mi spuna ca la ei merge. Si partea proasta e ca trebuie sa plec cateva zile si daca nu mi se conecteaza wireless il car degeaba dupa mine. Mentionez ca ambele au XP SP2. Multumesc si astept ceva sfaturi.
  Last edited by Rebox; 14-03-2011 at 14:07.

 2. Back To Top | #2
  Moderator Ivan's Avatar
  Join Date
  Mar 2001
  Location
  Bucuresti
  Ruleaza ipconfig /all intr-un command prompt pe laptop (cand esti conectat la d-link) si da-i paste aici.

 3. Back To Top | #3
  Problema e de la windows. Instaleaza SP3-ul. Oricum e vorba de ceva update.
  Windows XP service pack2 "default" nu cunoaste sistemul de criptare WPA2.
  Presupun ca ai criptarea pe router WPA2-AES. Sa nu pui WPA2-TKIP, eu am avut probleme cu TKIP.

  Eu am procedat asa. Lasam routerul fara criptare o ora cat sa imi updatez XP-ul. Apoi il puneam la loc cu criptare WPA2, si dupa ce s-a updatat windows-ul mergea ca uns.

 4. Back To Top | #4
  Registered User
  Join Date
  Jun 2004
  Location
  Bucuresti
  da, criptarea la router e wpa2-aes. ideea e ca placa de retea wireless aparea in setari TKIP si daca il schimbam in aes sarea la loc in tKIP. pana la urma a ramas in aes dar tot nu mergea. ideea e ca am instalat win 7 si acum se conecteaza la routerul meu, insa nu se mai conecteaza la celalalt necriptat care e mai departe si n-are decat 2 linii de semnal sau una uneori. mai incerc cu celalalt laptop sa vad daca ala se conecteaza sau e problema de semnal. daca se conecteaza si la celalalt o sa las win 7 ca se misca bine pe netbook. desi ma cam roade sa-l fac sa mearga si pe xp. multumesc tuturor pentru raspunsuri si daca mai aveti si alte idei din ce cauza nu merge as aprecia sa le aud. asta in cazul in care sigur e problema ca nu e sp3 si ca s-ar rezolva daca l-as pune.

  LE.

  vad ca merge si pe reteaua cealalta, gasita prin bloc, se pare ca merge ok cu win 7. dar de ce nu vrea cu xp? ideea e ca laptopul celalalt tot xp sp2 are si e configurat identic. ala de ce merge?
  Last edited by Rebox; 15-03-2011 at 19:56.

 5. Back To Top | #5
  Updateaza XP-ul la SP3...sau ma rog...adu-l cu update-urile la zi si sigur iti merge.

 6. Back To Top | #6
  Registered User
  Join Date
  Jun 2004
  Location
  Bucuresti
  posibil, dar de ce celalalt merge perfect tot cu sp2? e configurat identic si merge...

 7. Back To Top | #7
  sistemul de operare este identic dar driverele wireless nu au cum sa fie, win7 pune evident alte drivere, si se poate conecta si pe retele necriptate incearca sa cauti drivere mai noi sau schimba pe router criptarea in ceva compatibil.
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails Limited or no conectivity la wireless (Help ! urgent).-criptare.jpg  

 8. Back To Top | #8
  Registered User
  Join Date
  Jun 2004
  Location
  Bucuresti
  nu m-ai inteles, initial aveau ambele xpsp2 si erau configurate la fel. unul mergea pe ambele routere, iar ala mic si negru nu mergea decat pe ala indepartat. acum, cu win 7, merge pe ambele, dar pe ala indepartat mai greut... adica se conecteaza mai greu sau deloc

 9. Back To Top | #9
  daca e semnalul mic incearca sa limitezi data rate la valori mici din setarile wireless, pune si preamble pe long tot acolo in setari.

 10. Back To Top | #10
  Registered User
  Join Date
  Jun 2004
  Location
  Bucuresti
  la preamble e setat pe long si short. mai are optiunea long si atat, iar data rate nu figureaza, apare receive buffers si transmit buffers. e bine long si short?

 11. Back To Top | #11
  daca conexiunea radio e instabila pune long

 12. Back To Top | #12
  Incearca sa setezi din proprietati ale placii de retea ale netbook acer aspire one,sa isi ia IP-automat.
  Trebuie sa bifezi casuta cu DHCP automat,din proprietati,tcp ip.
  Succes!
  Nu este bogat cel care are mult,bogat este cel care are nevoie de putin!

 1.  

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •