Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 02-08-2008, 06:06   #1781 (permalink)
Need I explain?

Bogotta's Avatar

bogrado, acesta e modelul pe care il ai tu ?

http://www.evomag.ro/produs.php?prod...ow_tab=19#tabs

Bogotta is offline    Reply With Quote
Old 02-08-2008, 07:21   #1782 (permalink)
Registered User

bogrado's Avatar

Da, dar in poza de la evomag apare si o antena de wireless, iar 524T nu are asa ceva.
Asta e modelul.

bogrado is offline    Send Message via Google Talk to bogrado Reply With Quote
Old 13-08-2008, 19:43   #1783 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Din pacate se pare ca sunt pus in situatia de a cauta un nou provider... stau in Dr Taberei, am tot fost abonat pe la diversi provideri de cartier pana am fost la Decknet de care am fost mai mult decat multumit cu 25 ron/pe luna, pentru ce imi trebuia mie era mai mult decat suficient in conditiile in care mai mult in w/end eram pe acasa

Acum...se pare ca au fost preluati de jegosii de la c-zone, si cica trebuie musai sa semnez alt contract cu ei, iar instalarea dureaza 10-15 zile LUCRATOARE !!!

Cum lucrurile s-au mai schimbat si deja am o firma dependenta de internet acasa, 2 lapturi + 1 desktop ... m-am gandit ca as putea apela la solutia Clicknet.

Insa pentru inceput vroiam sa iau solutia cea mai ieftina, de 7,5 euro si 2 mbps...

As avea insa niste intrebari, poate primesc si niste recomandari de la voi, astia mai vechii cu clicknetul

1. In principiu as avea nevoie de pagini din romania + pagini si din afara, insa totodata mai am si "prostul" obicei de a mai transfera cate un film, joc, torrente ... cam in ce masura acesti 2 mbps m-ar ajuta? Daca voi fi limitat la cei 256 k atunci nu stiu daca chiar s-ar merita ...

2. As fi tentat sa apelez la solutia clicknet in principiu datorita modemului wi-fi si a solutiei acesteia...cu 2 laptopuri si un desktop deja a devenit o necesitate o conexiune wireless (de fapt nu stiu cum am putut sta fara pana la ora actuala ). Deci, cam cat de bine s-ar comporta ca semnal wi-fi intr-un apartament de bloc, comunist, dr taberei, probabil constructie beton ?

3. Iar punctul 3 este legat de pret. Vad aici oferta la modem 99 euro + tva, insa nu imi este clar daca modemul IL CUMPAR sau doar il inchiriez pentru cei 99 euro...intreb asta deoarece am inteles ca de fapt suma platita nu este pentru a-l cumpara ci doar pentru o inchiriere, oricat de stupid mi s-ar parea acest lucru. In acest caz, probabil ca ar pica toata incercarea mea de a fi viitor abonat clicknet, pentru ca ma bazez teoretic pe aceasta conexiune wi-fi si din cate am vazut si asa este destul de scumpa, daca nu imi ramane mie modemul e cam clara treaba

4. Ar mai fi si punctul 4, cat de bine s-ar misca in jocuri conexiunea wi-fi ??? Adica, as avea ping rezonabil pentru un rts, nu ma intereseaza cine stie ce viteza, nici nu ma astept la cei 2 mbps, ci doar sa fie jucabile...caci inca mai am si acest hobby

Cu stima stimabililor, astept un raspuns, daca se poate destul de urgent, caci maine m-as cam duce sa semnez cu clicknetul fiind presat de timp (ah, si inca ceva - aici la rtl am inteles ca durata maxima la instalare ar fi de 4 zile lucratoare!!! ceea ce pt mine inseamna enorm, tinand cont ca depind foarte mult de internet - acum postez de la un wi-fi din plazza )

Merlin is online now    Reply With Quote
Old 13-08-2008, 20:14   #1784 (permalink)
Efficiency

Rezare's Avatar

Modemul iti ramane tie, cand il cumperi primesti factura de vanzare. Referitor la 4, merge decent, doar ca la mine are un bug, o data la cateva minute are un freeze de vreo 1-2 secunde (nu stiu daca e din modem sau din adaptorul meu wireless, o sa-l schimb cu altceva sau alt driver). Referitor la semnal, din casa am semnal 3/5 liniute daca stau cu laptopul in curte (pereti de caramida + izolatii).

In alta ordine de idei, am o problema cu modemul wifi, ca tot l-am laudat Imi face disable la conexiunea wireless cam o data pe zi, de vreo 4-5 zile incoace. In rest functioneaza normal, doar ca trebuie sa ma duc pe ethernet in pagina de config si sa dau enable la wireless (pur si simplu se debifeaza conexiunea wireless). In loguri apare "wireless interface turned off" ca si cum as da-o eu, dar nu apare si login de administrator. Am facut update de firmware la 6.2.29.x ceva si tot asa face. Any ideas? Modemul e Thompson st585 v6.

Rezare is offline    Reply With Quote
Old 13-08-2008, 20:28   #1785 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Merlin View Post
Din pacate se pare ca sunt pus in situatia de a cauta un nou provider... stau in Dr Taberei, am tot fost abonat pe la diversi provideri de cartier pana am fost la Decknet de care am fost mai mult decat multumit cu 25 ron/pe luna, pentru ce imi trebuia mie era mai mult decat suficient in conditiile in care mai mult in w/end eram pe acasa

Acum...se pare ca au fost preluati de jegosii de la c-zone, si cica trebuie musai sa semnez alt contract cu ei, iar instalarea dureaza 10-15 zile LUCRATOARE !!!

Cum lucrurile s-au mai schimbat si deja am o firma dependenta de internet acasa, 2 lapturi + 1 desktop ... m-am gandit ca as putea apela la solutia Clicknet.

Insa pentru inceput vroiam sa iau solutia cea mai ieftina, de 7,5 euro si 2 mbps...

As avea insa niste intrebari, poate primesc si niste recomandari de la voi, astia mai vechii cu clicknetul

1. In principiu as avea nevoie de pagini din romania + pagini si din afara, insa totodata mai am si "prostul" obicei de a mai transfera cate un film, joc, torrente ... cam in ce masura acesti 2 mbps m-ar ajuta? Daca voi fi limitat la cei 256 k atunci nu stiu daca chiar s-ar merita ...

2. As fi tentat sa apelez la solutia clicknet in principiu datorita modemului wi-fi si a solutiei acesteia...cu 2 laptopuri si un desktop deja a devenit o necesitate o conexiune wireless (de fapt nu stiu cum am putut sta fara pana la ora actuala ). Deci, cam cat de bine s-ar comporta ca semnal wi-fi intr-un apartament de bloc, comunist, dr taberei, probabil constructie beton ?

3. Iar punctul 3 este legat de pret. Vad aici oferta la modem 99 euro + tva, insa nu imi este clar daca modemul IL CUMPAR sau doar il inchiriez pentru cei 99 euro...intreb asta deoarece am inteles ca de fapt suma platita nu este pentru a-l cumpara ci doar pentru o inchiriere, oricat de stupid mi s-ar parea acest lucru. In acest caz, probabil ca ar pica toata incercarea mea de a fi viitor abonat clicknet, pentru ca ma bazez teoretic pe aceasta conexiune wi-fi si din cate am vazut si asa este destul de scumpa, daca nu imi ramane mie modemul e cam clara treaba

4. Ar mai fi si punctul 4, cat de bine s-ar misca in jocuri conexiunea wi-fi ??? Adica, as avea ping rezonabil pentru un rts, nu ma intereseaza cine stie ce viteza, nici nu ma astept la cei 2 mbps, ci doar sa fie jucabile...caci inca mai am si acest hobby

Cu stima stimabililor, astept un raspuns, daca se poate destul de urgent, caci maine m-as cam duce sa semnez cu clicknetul fiind presat de timp (ah, si inca ceva - aici la rtl am inteles ca durata maxima la instalare ar fi de 4 zile lucratoare!!! ceea ce pt mine inseamna enorm, tinand cont ca depind foarte mult de internet - acum postez de la un wi-fi din plazza )
1. Limitarea la 256 nu exista, nu prea a existat niciodata. Ai 2 mbps, trafic nelimitat.
2. Ma indoiesc sa ai probleme cu wireless-ul intr-un apartament. Daca il pui relativ la mijloc vei avea semnal full oriunde.
3. Modemul e proprietatea ta.
4. Latency-ul e putin mai mare fata de ceilalti provideri. Insa conexiunea e constanta si se misca foarte bine cand e vorba de RTS-uri. La FPS-uri pe servere straine vei avea probleme, dar le ai oricum indiferent de provider.

PR.Raven is offline    Reply With Quote
Old 13-08-2008, 22:52   #1786 (permalink)
dude

KillerOPS's Avatar

mai bine itzi iei modemu ala ethernet de il primesti gratis la inrobire pe 2 ani si itzi iei un AP sau un router wireless de aia 99eu. Pentru ca daca in viitor iti schimbi provideru vei avea nevoie again de un alt router wireless. Ala nu merge numa pe adsl.

KillerOPS is offline    Reply With Quote
Old 13-08-2008, 23:57   #1787 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Killerops ai dreptate, numai ca mai bine iau la alt provider direct decat clicknet fiind mai slab in metro, ceea ce de ce sa nu recunosc ma mai intereseaza din cand in cand

Sunt in dilema nu stiu ce sa zic, din cate vad pe aici nu mi-ati zice nu, dar nici sa am 3-400 k constant fie ca e metro fie ca e exterior nu stiu daca chiar mi s-ar potrivi...

In ceea ce priveste wi-fiul chiar mi se pare normal sa fie al meu dupa ce platesc cei 99 euro , dar am tinut totusi sa mai intreb pentru siguranta

Old 14-08-2008, 01:28   #1788 (permalink)
dude

KillerOPS's Avatar

daca ai alternativa cu metro, si mai ales UPLOAD adevarat, nici sa nu te uitzi la ca..net. I mean io m-ash trage czone fara sa clipesc daca ash avea de ales intre ei si clicknet, cu toate bubele lor.

KillerOPS is offline    Reply With Quote
Old 14-08-2008, 10:22   #1789 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

pai asta e problema, ca nu stiu ce sa fac, inca sunt in dilema

Cat ar fi de kkcioase retele astea de cartier si cat as vrea totusi un serviciu mai profesionist, cred ca mai degraba mi s-ar potrivi un c-zone decat un clicknet

Si culmea, chiar stau si ma gandesc cum toata lumea imi zice sa evit CZONE ca au niste servicii de relatii cu clientii de toata jena, cand acum vreo 2-3 ani era chiar invers...romtelecomul era injurat si blestemat iar Czone d-abia intra pe piata si era numai lapte si miere. Oare cum se intampla ca numai la noi in Romania, cum da de bani o mica firmulita de genul si ajunge mai mare, gata isi trateaza cu "respect" clientii...

Si nu vorbesc din auzite, prietena mea de la care postez acum are CZONE si prin cate aventuri a trecut in ultimul an cu ei, iar eu m-am lovit chiar zilele astea cu cei de la vanzari care m-au tratat ca pe ultimul om, daca vreau sa ma abonez BINE DACA NU LA REVEDERE! (chiar mi-a si zis-o ala ) ...asa ca poate ma intelegeti sa nu ziceti ca vorbesc aiurea

Si nu pot sa cred ca stau sa postez pe forum despre problema internetului, sa nu mai am practic din ce alege, mai ales in conditiile in care chiar eram multumit pentru ceea ce oferea vechiul Decknet

Old 14-08-2008, 10:54   #1790 (permalink)
Registered User

party_man's Avatar

Quote:
Originally Posted by Merlin View Post

ai luat in calcul si abonamentul de fix obligatoriu?

Nu sunt din Bucuresti. YM-traffic_live 0755-387705
Am avut probleme cu tot_yo_andrei, mecanicdj, Cryo, Candya, El_cid, Cata1lin, Pitu, mentorica

party_man is offline    Reply With Quote
Old 14-08-2008, 16:36   #1791 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

am abonament fix obligatoriu la 550 ron nelimitat de care pot zice ca-s chiar multumit nu ar fi asta problema. Oricum, deja este prea tarziu, am fost azi la deck si am facut ceva "scandal" pe acolo si m-au rezolvat cu reteaua si pe urma au venit si de la czone si mi-au facut contractul ...si mi-au zis ca nu o sa dureze chiar 3 saptamani (era si absurd avand infrastructura chiar ca lumea facuta cu boxuri pe scara,etc.), astfel ca nu stiu ce sa zic acum ... va multumesc la toti care mi-ati raspuns si cam asta e !

Sper sa nu fi facut chiar o greseala..la urma urmei externul merge binisor si metro chiar zboara ...chiar cu riscul de a numara numeroase probleme in relatiile cu clientii (asta e acum, la urma urmei reziliez si la revedere )

Old 30-08-2008, 10:03   #1792 (permalink)
Registered User

vreau sa ma abonez si eu la clicknet
m-ar interesa linia de 6mbps cu 12.5 euro + tva si inca 2euro +tva pentru IP static + modem Wi-Fi

contract pe 2 ani... 6 luni gratuite = in total 18x12.5=225euro + tva PLUS IP static 24x2=48euro+tva => TOTAL 273euro + tva |=> 325EURO (platite pe 2 ani cu 6 luni ab gratuite)

m-am gandit si la optiunea cu contract pe 3 ani... si laptop gratuit.. si am facut un calcul...
orice abonament aleg vreau un modemul Wi-Fi care sa aiba o raza de ~20-30m in interiorul casei si ~50-75m in curte

(EDIMAX Router ADSL EDIMAX AR-7084gA ~ 162lei => Mariosoft)
(SMC 54 Mbps Wireless Router with built-in ADSL2/ASLS2+ compatible modem ~ 234lei => Shopix)
(D-Link DSL-G624T la ~249lei => Mariosoft)
(NetGear DG834GTBGR 108 MBit/s~ 300lei => PC-Garage)
(Alcatel Speed Touch 585 (Wi-Fi & 4xEth) ~425lei => Clicknet)
(D-Link DSL-2740B Wireless N ~ 575lei => PC-Garage)

---------------------------------------------------------------------------------
ABONAMENT LUNAR

( fara laptop) 3 ani => 30x12.5=375euro+tva PLUS IP static 36x2=72euro+tva => TOTAL 447 euro+tva |=> 532EURO (platite pe 3 ani, contract 2 ani cu 6 luni ab gratuite)
(cu promotia laptop) 3 ani => 36x16.5=594euro+tva PLUS IP static 36x2=72euro+tva => TOTAL 666 euro+tva |=> 793EURO (platite pe 3 ani, contract 3 ani, laptop gratuit)

DIFERENTA este de 793euro-532euro=261euro (tva inclusiv) ~ 939lei(pe 3 ani) (cu 3.6lei/euro)
---------------------------------------------------------------------------------
AVANTAJE la ab de 2 ani
-primesc 6 luni de ab gratuit, platesc un abonament mai mic chiar daca raman dupa 2-3-5 ani la romtelecom
-dupa 2 ani daca nu sunt multumit, pot trece la un alt furnizor de internet
DEZAVANTAJ
-nu primesc laptop la 989lei
AVANTAJE la ab de 3 ani
-primesc un laptop in "rate" cu doar 939lei... cat de cat acceptabil...
DEZAVANTAJE la ab de 3 ani
-sunt obligat sa raman la ei timp de 3 ani, presupun nu pot schimba abonamentul, daca intre timp apare ceva mai bun, trebuie sa raman la ei si sa platesc suma semnata in contract
-dupa 3 ani o sa platesc in continuare abonamentul mai scump cu 4 euro lunar.. nu stiu ce conditii o sa impuna la reziliere, modificare contract... niciodata un stii ce ii trece prin capul lor

ideea este ca m-ar bate gandul sa cumpar un laptop pe la inceputul anului 2009 februarie - aprilie - martie...
dar un laptop mai performant.... pe care ar putea rula fara probleme un autocad map... poate ar face fata si acest laptop Lenovo N200... dar mai greu

cat despre internet.. nu prea ma intereseaza ODC, dc++, torrenturi.. si alte minuni.. imi trebuie pentru browsing, mail si radio... dar sa mearga decent...
eventual daca vreau un download... las calculatorul pentru noapte (am calculator fff silentios) si pana dimineata descara informatia dorita
si daca imi pica internetul pentru 1h odata la o luna, nu e problema

astept pareri si sugestii
va multumesc

djxhouse is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2008, 11:01   #1793 (permalink)
Registered User

Blackhawk's Avatar

Semneaza cel mai bine pe 18luni. Ai abonament lunar mai mic si perioada contractuala mai scurta decat la oferta cu electronice "cadou" si 6luni gratuite.

Este o teapa oricum, laptopul practic il platesti rate, abonamentul lunar este mai scump inclusiv dupa expirarea perioadei contractuale, in caz de reziliere inaite de termen penalitatile sunt mult mai mari(pretul aparatului + taxa).
RTC are toate avantajele, pastreaza clientul si castiga mai multi bani pe o perioada mai indelungata.
Unde mai pui ca ei dau mult mai putin pe laptop decat ajungi tu sa platesti. Iar castiga de pe urma ta.

Modemul Wi-Fi nu e musai sa-l cumperi de la RTC, e si asta cam scump.

Blackhawk is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2008, 12:10   #1794 (permalink)
Registered User

ok.. m-am decis.. semnez contract pe 2 ani cu 6 luni gratuite...
DAR intrebarea este.. CE router ADSL wireless sa aleg?

tocmai am incercat un Zyxel P 334WT (router wireless classic, dar fara ADSL) si imi satisface necesitatiile privind wi-fi
tot am cautat pe net acest Zyxel P 334WT ce putere de emisie (?db?) are, dar nu am gasit nimic

ma puteti ajuta ce router sa cumpar care sa aiba semnal cat mai bun, sau cel putin egal routerului mai sus mentionat...

ce am gasit pana acuma....

(EDIMAX Router ADSL EDIMAX AR-7084gA ~ 162lei => Mariosoft)
(SMC 54 Mbps Wireless Router with built-in ADSL2/ASLS2+ compatible modem ~ 234lei => Shopix)
(D-Link DSL-G624T la ~249lei => Mariosoft)
(NetGear DG834GTBGR 108 MBit/s~ 300lei => PC-Garage)
(Alcatel Speed Touch 585 (Wi-Fi & 4xEth) ~425lei => Clicknet)
(D-Link DSL-2740B Wireless N ~ 575lei => PC-Garage)

sau astept oricefel de sugestii.. de unde pot cumpara router adsl wifi cu semnal bun - f bun...
va multumesc

Old 30-08-2008, 12:26   #1795 (permalink)
Registered User

Blackhawk's Avatar

Quote:
Originally Posted by djxhouse View Post
ok.. m-am decis.. semnez contract pe 2 ani cu 6 luni gratuite...
DAR intrebarea este.. CE router ADSL wireless sa aleg?

Primesti 6luni gratuite si la contractul pe 18luni.
Eu zic ca SMC-ul este bun

Old 30-08-2008, 14:00   #1796 (permalink)
Registered User

oh.. chiar Blackhawk
atunci semnez pe 18 luni, din care platesc 12 luni, si asa imi va veni 35.7 lei / luna + IP static care este in 8.5-9.0lei/luna

iar cu routerul... faza interesanta.. la ei arata 2 antene, pe smc arata cu o singura antena
http://www.smc.com/index.cfm?event=v...cid=4&pid=1588
http://www.smc.com/files/AG/DS_7904WBRA2.pdf

Last edited by djxhouse; 30-08-2008 at 14:02.. Reason: asd

Old 30-08-2008, 15:12   #1797 (permalink)
Registered User

Blackhawk's Avatar

Quote:
Originally Posted by djxhouse View Post
atunci semnez pe 18 luni, din care platesc 12 luni, si asa imi va veni 35.7 lei / luna + IP static care este in 8.5-9.0lei/luna

iar cu routerul... faza interesanta.. la ei arata 2 antene, pe smc arata cu o singura antena
http://www.smc.com/index.cfm?event=v...cid=4&pid=1588
http://www.smc.com/files/AG/DS_7904WBRA2.pdf
Daca dai google vezi ca e un produs solid. Nu e cel mai performant, dar stabil, iar pt o banda de 6Mb e perfect.

Sa inteleg ca ai nevoie de IP FIX, asta e. Pacat ca e oferit doar la abon. de 8 si 20Mb. Oricum se merita cei 9lei in plus, abon. de 8Mb costa aproape dublu (24.5eur)

p.s. Feedback f. bun a primit si EDIMAX Router ADSL EDIMAX AR-7084gA ~ 162lei http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=346664

Old 30-08-2008, 18:33   #1798 (permalink)
Registered User

TKD29's Avatar

Am luat eu de la clicknet abon de 2Mb pt backup in caz ca imi pica reteaua, din ianuarie pana acum cateva saptamani nu am fost nevoit sa il folosesc decat ocazional, cateva ore sau 1 zi maxim pana se rezolva cu reteaua, de vre-o 3 saptamani mi-a taiat cineva cablu la retea si a trebuit sa trec pe clicknet si am reusit sa imi fac o parere cat de cat despre asta.

Am modemul pe USB, nu am vrut sa ma complic cu inca o placa de retea.
Pe torente merge cu maxim 200KB dar ai probleme cu navigarea, se incarca paginile mult mai greu, cum opresc torentul , zbarnaie netul.
Am ramas fara net o singura data si atunci noaptea pe la 2-3 , pana dimineata si-a revenit.
Nu sa deconectat modemul niciodata si merge aproape nonstop, am fost nevoit sa fac conexiunea prin router ca sa dau net si la laptop.
Daca vrei doar pt surf si download fisiere mai mici , mp3 soft etc, e perfect, daca vrei torente + navigare in accelasi timp..mai bine nu.
Pana acum nu am ce sa ii reprosez, merge perfect.
Intel Core2 Duo E8200 ,Gigabyte GA-P35-DS3R, EVGA 8800GTS , 4 GB DDR2 Kingston , 320GB Sata2 Seagate, 160 GB WD, LCD Horizon 2206SW , DVD-RW Samsung SH-S203D, , Audigy 2 ZS Platinum, Logitech G15, MX 1000 Laser, Magnat 880

TKD29 is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2008, 21:00   #1799 (permalink)
Registered User

Blackhawk's Avatar

Quote:
Originally Posted by TKD29 View Post
Pe torente merge cu maxim 200KB dar ai probleme cu navigarea, se incarca paginile mult mai greu, cum opresc torentul , zbarnaie netul.
Asta stiu ca e limitare a nr de pachete ce pot fi transmise/primite per secunda la netul prin modem.
La fel pateam si eu pe cablelink.

Old 31-08-2008, 14:07   #1800 (permalink)
Registered User

in legatura cu Edimax 7084gA oare daca ii pun aceasta antena Edimax EA-IO5D, o sa fie compatibile, si o sa am semnal mai bun?

ce ziceti?

m-ar interesa sa am semnal mai bun

LE. dupa cum observ au conector RP-SMA teoretic ar fi compatibile...
oare o sa am semnal mai bun prin casa si curte?

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules