Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

Thread Tools
Old 09-10-2005, 19:25   #61
Registered User

Slasher2K2001's Avatar

aceeasi situatie si in Timisoara Limitarile astea au facut concurenta (RDS) mult mai atractiva

Slasher2K2001 is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2005, 20:38   #62
Registered User

Chiar trebuie de fiecare dată să fie ceva acolo care să motiveze preţul mai mic? :damn:

hulubei is offline    Reply With Quote
Old 11-10-2005, 15:46   #63
Registered User

epsilon's Avatar

da chiar trebuie.din cate vad eu daca stresezi un upc din aia 45Kb raman doar 15-20 care este destul de decent pt 500k ....Oricum un abonament cu 256kb garantati la rds din cate stiu sare lejer suta de para.asa ca pt 500mii lei se merita ... doar ca nu este nebunia pe care o zicea lumea acum ceva timp.Eu am un amic de are astral dala de 12 para parca ... ala cu cea mai mica limita de download si ii merge si dupa ce termina limita aia tot in 256.

epsilon is offline    Reply With Quote
Old 11-10-2005, 16:18   #64
Registered User

Hawkie's Avatar

Lumea vrea să aibă 512 kbps garantat , fără limită de trafic (adică să şi scoată 140 GB / lună) , totul cu 500.000 lei.

Luaţi-vă fraţilor abonamente cu garantare că de-aia există dar atunci să nu mai comentaţi la preţ când veţi auzi de sume de peste 100 USD.

OK ?

Hawkie is offline    Reply With Quote
Old 11-10-2005, 17:20   #65
Registered User

Mustafa's Avatar

Ok Hawkie, dar cum ramane cu pinurile de 300 catre google care mai au loc din cand in cand pe la pranz. (sau procentul de 75% loss la ping reply). In ultimele zile nu am scos mai mult de 100mb/zi (e adevarat ca viteza a revenit la normal) insa pingul isi face de cap uneori...

Mustafa is offline    Reply With Quote
Old 11-10-2005, 19:55   #66
Registered User

epsilon's Avatar

asa este Hawkie.oricum ar fi fost frumos la 10-20para sa avem ceva gen 1mb ... dar pana in ziua aia sa nu uitam ca suntem in romania si mai dureaza .

epsilon is offline    Reply With Quote
Old 11-10-2005, 21:24   #67
dude

KillerOPS's Avatar

Quote:
s-au pus limitări dinamice la 128kbps în cazul unui dld îndelungat
bai deshteptzilor pentru voi s-au pus limitarile alea ca sa va mearga jocul cat de cat ok cand restu scarii downloadeaza cu nesimtzire. Incercatzi sa ganditi si pe aialalta parte. Inca nu au astia dark fiber peste tot... si ar fi chiar culmea sa aiba o retyzea care sa sustzina traficul ala ... la abonamente de 50 ron/luna.
of of, pentru ce exista carrier-ii? Pentru cei care au nevoie de internet adevarat.

KillerOPS is offline    Reply With Quote
Old 12-10-2005, 16:49   #68
Registered User

muntealb's Avatar

KillerOps, nu exista utilizatori care "downloadeaza in nesimtire". Fiecare abonat are dreptul sa descarce cit doreste, atita timp cit traficul este nelimitat. Grija celor de la UPC nu este pentru cei ce se joaca online, ci pentru propriul lor portofel, asa ca nu induce lumea in eroare, cum ca UPC face acte caritabile pentru "jucatori" in detrimentul "descarcatorilor". Cei mai multi dintre internauti desfasoara ambele activitati, deci manevra UPC-ului nu prea e pe placul nimanui.

Problema celor de la UPC (si a celor de la RomTelecom dealtfel) este lipsa unor oferte flexibile. De exemplu, UPC-ul in loc sa aiba o singura varianta de abonament, ar trebui sa aiba mai multe, in asa fel incit fiecare internaut sa o aleaga pe cea care ii convine. Ar putea de exemplu sa ceara 20-25 EUR (fara TVA) pentru conexiuni la 384-512 kbps la care traficul sa fie nelimitat si la care viteza sa nu scada. Ar putea sa ceara 50 EUR pentru o conexiune cu trafic nelimitat si viteza constanta de 2 mbps. Sau ar putea sa vina cu orice combinatie au ei chef la pretul pe care il doresc. Piata va decide viabilitatea acestor oferte, dar ele trebuie sa existe. Pina atunci trucul cu viteza care scade si creste la loc in fiecare zi este inca o palma pe obrazul internautilor romani, pentru ca UPC nu isi permite astfel de manevre in Europa de Vest, unde abonamentele la UPC (Chello) nu sint deloc scumpe, din cauza concurentei pe care le-o face ADSL-ul. Daca acolo se poate oferi viteza constanta si trafic nelimitat, aici de ce nu s-ar putea?

Este bine ca UPC a venit in Romania si se straduieste sa ofere internet prin cablu, dar nici nu trebuie sa li se scuze orice truc de marketing pentru acest lucru, in definitiv ei au profituri bunicele aici tocmai din banii primiti de la abonatii CATV si internautii romani.
Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri.

muntealb is offline    Send Message via Google Talk to muntealb Reply With Quote
Old 12-10-2005, 17:17   #69
Registered User

Slasher2K2001's Avatar

de acord cu muntealb... Ia bagati un ochi pe ofertele UPC din tarile civilizate sa vedeti cum se pot oferi viteze de 2MB/s download, 512kb upload la "imensele" tarife de 24 euro, fara limitari, alocari dinamice si bullshituri din astea specifice ofertelor UPC Romania

Old 12-10-2005, 20:00   #70
Registered User

cizin's Avatar

fara alocari dinamice ? interesant ... adik ei au banda maxima x nr lor de clienti ? ... ce-i drept, nu scade cum scade la noi dar absolut nicaieri nu o sa iti mearga in orele de varf cu maximul trecut in contract. diferenta dintre ei si noi pe langa pret mai este si media la care se opreste de scazut in orele de varf .... ah si maximul ... si calitatea oamenilor de la support ... si contractele cu mai putine clauze imbarligate de neasumare a responsabilitatii ... ..... .... dar si clientii sunt ceva mai civilizati in vest...

cizin is offline    Send Message via Google Talk to cizin Reply With Quote
Old 12-10-2005, 21:14   #71
sdr
Registered User

Quote:
Originally Posted by muntealb
KillerOps, nu exista utilizatori care "downloadeaza in nesimtire". Fiecare abonat are dreptul sa descarce cit doreste, atita timp cit traficul este nelimitat. Grija celor de la UPC nu este pentru cei ce se joaca online, ci pentru propriul lor portofel, asa ca nu induce lumea in eroare, cum ca UPC face acte caritabile pentru "jucatori" in detrimentul "descarcatorilor". Cei mai multi dintre internauti desfasoara ambele activitati, deci manevra UPC-ului nu prea e pe placul nimanui.

Problema celor de la UPC (si a celor de la RomTelecom dealtfel) este lipsa unor oferte flexibile. De exemplu, UPC-ul in loc sa aiba o singura varianta de abonament, ar trebui sa aiba mai multe, in asa fel incit fiecare internaut sa o aleaga pe cea care ii convine. Ar putea de exemplu sa ceara 20-25 EUR (fara TVA) pentru conexiuni la 384-512 kbps la care traficul sa fie nelimitat si la care viteza sa nu scada. Ar putea sa ceara 50 EUR pentru o conexiune cu trafic nelimitat si viteza constanta de 2 mbps. Sau ar putea sa vina cu orice combinatie au ei chef la pretul pe care il doresc. Piata va decide viabilitatea acestor oferte, dar ele trebuie sa existe. Pina atunci trucul cu viteza care scade si creste la loc in fiecare zi este inca o palma pe obrazul internautilor romani, pentru ca UPC nu isi permite astfel de manevre in Europa de Vest, unde abonamentele la UPC (Chello) nu sint deloc scumpe, din cauza concurentei pe care le-o face ADSL-ul. Daca acolo se poate oferi viteza constanta si trafic nelimitat, aici de ce nu s-ar putea?

Este bine ca UPC a venit in Romania si se straduieste sa ofere internet prin cablu, dar nici nu trebuie sa li se scuze orice truc de marketing pentru acest lucru, in definitiv ei au profituri bunicele aici tocmai din banii primiti de la abonatii CATV si internautii romani.

Informatia ta este inexacta. Pe siturile UPC-ului din alte tari se precizeaza limitarile :

Ex in ungaria abonamentul UPC (www.upc.hu)
chello plus

chello plus is the 'non plus ultra' of internet services, since it works at the dream speed of 3072/512 kbit/sec and also provides 60 GB monthly data transfer and can connect three computers to the internet at the same time. We recommend it for smaller companies.

The package contents:
5120 kbit/sec donwload and 512 kbit/sec upload speed
3 email address and 5 aliases (alias)
10 MB email storage
30 MB web storage for you own web pages
60 GB monthly broadband traffic*
access can be divided between max. 3 PCs

Available
chello is available in the following service areas.

* restriction is applied until the end of the calendar month after reaching the provided amount

sdr is offline    Reply With Quote
Old 12-10-2005, 22:30   #72
Registered User

Slasher2K2001's Avatar

pai atunci intra pe www.upc.nl sa vezi acolo abonamentul de 24.9 euro si mai mari care nu mai contin limitari.

Old 12-10-2005, 23:17   #73
dude

KillerOPS's Avatar

ceea ce nu intzelegetzi voi ii ca aia au o infrastructura care si suporta acel trafic, iar la ei costa mult mai putzin "transportul" din afara a netului. Toate astea noi le platim bine, iar daca nu le platim cum le platesc ei (si in procentajul care il platesc ei), avem calitatea pe care o avem.

Old 13-10-2005, 02:25   #74
Registered User

Quote:
Originally Posted by KillerOPS
ceea ce nu intzelegetzi voi ii ca aia au o infrastructura care si suporta acel trafic, iar la ei costa mult mai putzin "transportul" din afara a netului. Toate astea noi le platim bine, iar daca nu le platim cum le platesc ei (si in procentajul care il platesc ei), avem calitatea pe care o avem.
Corect, as face o analogie imperfecta si as zice ca ceea ce noi numim "extern" e pentru cei din Europa Occidentala si din Statele Unite & Canada "metropolitan"...

duku is offline    Reply With Quote
Old 13-10-2005, 06:47   #75
Registered User

muntealb's Avatar

Sdr, m-ai citat pe larg dar din pacate nu m-ai si citit. Nu am spus nicaieri in cadrul postului la care faci referinta ca UPC practica limitari doar in Romania, mai mult nu am pomenit de limitari ci de viteza alternanta de conectare (512=>384=>256=>128=>512, etc.) introdusa de curind de UPC, pe care eu nu am intilnit-o in ofertele UPC din Europa de Vest (sau chiar de Est). In pagina de la adresa http://muntealb.com/ConectareCablu-bn.htm prezint ofertele cablistilor romani si apoi pe cele ale unora din Europa de Est, Vest si USA. Printre altele sint prezente ofertele UPC-ului (prin diviziunea sa Chello) din majoritatea tarilor europene unde activeaza. Nu am facut acest lucru pentru ca am o afinitate deosebita pentru UPC, ci pentru ca ei au un model de sit standard si astfel eu pot sa aflu conditiile ofertelor din Cehia, Polonia, Suedia, etc. fara sa stiu limbile tarilor respective, ghidindu-ma dupa ofertele dintr-o limba pe care o cunosc (franceza).

Interventia mea anterioara a fost determinata de afirmatia lui KillerOps cum ca viteza alternanta (sau mai bine zis scaderea ei progresiva dupa descarcarea unui anumit numar de MB, apoi revenirea la "normal" in ziua urmatoare) este o masura ce vine in sprijinul abonatilor care se joaca online, pentru ca daca viteza ar fi constant aproape de 512 kbps banda ar fi saturata de abonatii care descarca filme, muzica, etc. Masura luata de UPC este una care vizeaza scaderea costurilor si maximizarea profitului, nu este un cadou facut vreunei categorii de abonati.

Reprosul meu fata de UPC din postul anterior era legat de faptul ca in Romania exista o singura varianta de abonament. In toate celelate tari unde isi ofera serviciile, UPC are mai multe variante de abonament (intre 3 si 6), unele cu limitare de trafic, altele cu trafic asa-zis nelimitat (se specifica existenta unei "Politici de Utilizare Corecta" - FUP in engleza) si altele cu trafic aparent nelimitat (unde nu se pomeneste de vreo politica de utilizare corecta, cazul Frantei de exemplu). Nu ar strica deloc daca UPC i-a trata pe internautii romani ca pe cei din celalte tari, adica sa le ofere posibilitatea sa aleaga abonamentul care le convine. Iar cine are bani si vrea sa descarce cite 2 GB pe zi la viteze apropiate de 512 kbps sau 1-2 mbps sa o poata face, fara ca dupa citeva sute de MB viteza sa ii scada in mod dramatic.

Chestia cu infrastructura din Romania care nu suporta traficul la viteze mari poate fi posibila, dar atita timp cit ea nu este confirmata oficial de catre UPC eu imi permit sa nu o socotesc adevarata. UPC a avut destul timp si destui bani de la abonatii CATV pentru ca sa modernizeze infrastructura de la diferitele companii de cablu pe care le-a cumparat cind a venit in Romania. Iar eu cred ca actuala infrastructura face fata la un trafic mai consistent, insa UPC incearca sa limiteze costurile sale, mai ales ca nu are pe moment concurenta. Daca RT ar propune pentru 14 EUR lunar ADSL la 512 kbps (fara politica lor actuala de limitare a vitezei dupa 2,5 GB descrcati saptaminal) atunci si UPC ar face acelasi lucru, de teama sa nu-si piarda clientii, iar infrastructura ar face fata la trafic.

La fel stau lucrurile cu "transportul" internetului pina in Romania, care ar costa mai mult decit acelasi transport intr-una din tarile occidentale. Lucrurile nu stau deloc asa, ofertele UPC din diversele tari europene nu tin cont de acest lucru, ci de prezenta sau absenta concurentei si de strategia de marketing adoptata. De exemplu varianta de abonament cu trafic nelimitat si viteza de 1024 kbps /128 kbps costa 22 EUR in Polonia, 28 EUR in Slovacia, 25 EUR in Cehia, 25 EUR in Franta. Dupa cum se vede nu sint diferente prea mari de tarif, iar "transportul" internetului in Polonia costa mai putin decit in Franta.
Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri.

muntealb is offline    Send Message via Google Talk to muntealb Reply With Quote
Old 13-10-2005, 21:11   #76
dude

KillerOPS's Avatar

intr-adevar, se numeste business la urma urmei, dar nu uitati de infrastructura, care de bine de rau eu bag mana in foc ca in vest DE OBICEI ii mult mai buna. Si vorbesc in cunostintza de cauza. Ca ei vor sa profite de pe lipsa concurentzei mi se pare perfect normal, se numeste economie de piatza si ar fi tembeli daca nu ar face-o.

Referitor la oferte diversificate, acestea, chiar daca nu sunt publice, cred ca exista. Adica daca tu ceri sa zicem 5mbps constant, fii sigur ca ei itzi vor da...dar la alti bani. Oferta prezenta de obicei este cea mai profitabila si pentru ei, si pentru voi.

Old 13-10-2005, 23:10   #77
Registered User

munteanalb e interesanta pagina ta dar am o nedumerire de ce tratezi asa de aparte upc-ul cind momentan se poate spune ca au oferta cea mai buna dpdv pret /limitari/ viteza.

dangall3 is offline    Reply With Quote
Old 14-10-2005, 11:56   #78
Registered User

muntealb's Avatar

Chestia cu infrastructura inadecvata poate fi sau nu adevarata, insa nu trebuie folosita ca scuza. Nici unul dintre cablisti nu ofera internet pe o infrastructura veche, instalata la inceputul anilor 1990. Absolut toti si-au modernizat retelele in zonele unde ofera internet, iar aceasta modernizare s-a facut de cele mai multe ori in ultimii doi ani, deci infrastructura instalata ar fi trebuit gindita pentru a suporta traficul de date pentru cel putin zece ani de acum incolo, la cerintele din ce in ce mai mari ale utilizatorilor. RDS de exemplu a facut acest lucru instalind fibra optica pina la bloc si apoi facind legatura cu calculatoarele abonatilor prin cabluri UTP. Cred ca asta este si cazul UPC care a inceput sa ofere internet de-abia la sfirsitul anului 2004. Este greu de crezut (dar nu imposibil) ca inginerii de la UPC au instalat si continua sa instaleze o infrastructura depasita, pe care vor trebui s-o schimbe iarasi peste doi ani. Iar infrastructura din occident o fi ea mai buna, dar sa nu uitam ca acolo UPC are in acest moment oferte care presupun viteze de 10, 16, 20 sau 24 mbps, pe cind la noi lumea ar fi multumita si cu un amarit de 1 mbps, cit de cit constant, adica fara scaderea vitezei dupa efectuarea unui anumit trafic. Cred ca acest 1 mbps poate fi furnizat lejer prin actuala infrastructura a UPC.

CIt despre ofertele "secrete" ale UPC-ului eu ma indoiesc ca ele exista. Ce rost ar avea ca UPC-ul sa nu faca cunoscut faptul ca poate oferi viteze de 5 mbps la un pret pe masura ? Sau hai sa nu zicem 5 mbps, ci 2 mbps. Daca se poate si exista cerere pentru asa ceva, de ce UPC-ul nu incearca sa-i atraga pe acesti clienti ? Raspunsul e simplu, aceste posibilitati nu exista in acest moment, indiferent de pretul pe care vrea sa-l plateasca o persoana particulara. In Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, UPC-ul are variante de abonament care presupun viteze de 2 mbps sau mai mult si nu le tine secrete, le prezinta pe sit. In Romania de ce nu ar face acelasi lucru ? De ce sa fie obligat clientul roman sa dea telefoane la sediul UPC pentru a afla daca exista astfel de variante de abonament ?

Poti sa profiti de lipsa concurentei daca aceasta nu are nici o sansa sa apara, insa in cazul internetului de mare viteza lucrurile se misca repede si te poti trezi de azi pe miine cu concurenta la usa (in speta ADSL-ul). Iar daca pina atunci nu ai un numar mare de clienti fidelizati (multumiti de calitatea si pretul serviciilor oferite) exista toate sansele ca sa pierzi locul unu pe piata respectiva prin migrarea clientilor la concurenta. Repet, norocul UPC-Astral si RDS se numeste RomTelecom, care nu este in stare pe moment sa ofere o concurenta viabila, poate si pentru ca nu are resursele financiare necesare, dupa atitia ani de lucru in pierdere.

Dangall3, nu tratez in mod aparte UPC-ul fata de RDS sau Astral. Daca ai sa citesti ce am scris eu vei vedea ca sint mult mai critic la adresa RDS-ului, pentru ca s-au facut promisiuni cae fie nu s-au onorat, fie s-au onorat cu o intirziere de citiva ani (la mine in bloc au instalat reteaua modernizata si au lasat-o sa lincezeasca aproape doi ani, dind drumul la internet doar atunci cind RT a iesit pe piata cu oferta de ADSL pentru utilizatorii casnici). Iar pactele de neagresiune pentru crearea de monopoluri zonale s-au incheiat intre RDS si Astral, UPC-ul din Romania fiind prea mic la acea vreme.

Oferta UPC o fi cea mai buna (lucru discutabil, in lumina ultimelor evenimente), insa ea nu este disponibila decit in foarte putine zone. UPC ofera internet doar in trei orase si nici macar pe acestea nu le-a acoperit in intregime. Cu ultima oferta UPC a facut un pas inainte si unul (sau doi) inapoi. Cum stau lucrurile cu adevarat pot spune doar cei care au avut 384 kbps aproape constant pina acum, iar de acum au 512, 384, 256, 128 kbps dupa bunul plac al UPC. Este interesant de auzit care este parerea acestor internauti si cum considera ei oferta UPC , o evolutie sau o involutie ? Nu acuz UPC-ul pentru aceasta manevra, nu ei au inventat-o, ea a fost pusa in practica intii in USA, unde exista si acum la unii cablisti. Insa reducerea treptata a vitezei pe masura ce creste traficul (asa-numitul "throttling") nu este deloc pe placul internautilor din USA, asa cum poate oricine constata citind forumurile de discutii de acolo. Din pacate internautii romani accepta orice numai sa scape de cosmarul tarifelor dial-up de la RomTelecom si pe asta s-a bazat UPC-ul cind a venit cu oferta cu viteza alternanta. In Franta, UPC a incercat acelasi lucru acum citeva luni, pe motiv ca astfel combate schimbul de fisiere piratate prin softuri P2P, dar reactia prompta a internautilor de acolo i-a facut sa dea inapoi dupa citeva zile.

Inca o data afirm ca nu am nimic cu UPC-ul, dar foarte multi internauti si-au pus sperante in ei (in virtutea faptului ca sint o multinationala cu experienta), iar aceste sperante nu au fost satisfacute. In materialul Campanie Anti-Cablisti ( http://muntealb.com/CampanieInternetCablu-bn.htm ) este intr-adevar un lung schimb de mesaje critice la adresa UPC-ului, dar nu este "vina" mea ca am dat peste un internaut foarte indignat (pe buna dreptate) de modul in care angajatii UPC Romania ii trateaza pe potentialii clienti.

In concluzie, parerea mea este ca o critica de tip constructiv le ajuta pe companii sa isi inteleaga mai bine clientii, lucru de pe urma caruia nu au decit de cistigat. Oricine poate observa ca presa de orice fel din Romania nu critica deloc companiile de telecomunicatii, de teama ca astfel ar pierde contractele publicitare cu acestea. Iar UPC nu este singura companie criticata de mine sau de altii. RDS a intins coarda prea mult lasind sa se inteleaga ca vitezele de metropolitan sint viteze de extern, iar internautii au taxat acest lucru pe internet, pentru ca nici o revista de tehnologia informatiei sau ziar cu profil financiar nici macar nu au cricnit. De ce ar trebui ca internautii sa renunte la critica ? Ce se intimpla, incep sa plinga managerii companiilor de telecomunicatii ? Nici vorba de asa ceva, critica le intareste pe aceste companii care s-au cam "molesit" de pe urma lipsei de concurenta.

Last edited by muntealb; 14-10-2005 at 13:02.

Old 14-10-2005, 17:37   #79
Registered User

Quote:
CIt despre ofertele "secrete" ale UPC-ului eu ma indoiesc ca ele exista. Ce rost ar avea ca UPC-ul sa nu faca cunoscut faptul ca poate oferi viteze de 5 mbps la un pret pe masura ? Sau hai sa nu zicem 5 mbps, ci 2 mbps. Daca se poate si exista cerere pentru asa ceva, de ce UPC-ul nu incearca sa-i atraga pe acesti clienti ? Raspunsul e simplu, aceste posibilitati nu exista in acest moment, indiferent de pretul pe care vrea sa-l plateasca o persoana particulara. In Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, UPC-ul are variante de abonament care presupun viteze de 2 mbps sau mai mult si nu le tine secrete, le prezinta pe sit. In Romania de ce nu ar face acelasi lucru ? De ce sa fie obligat clientul roman sa dea telefoane la sediul UPC pentru a afla daca exista astfel de variante de abonament ?
Nici la RDS sau Astral pe siteuri nu sunt preturi pt 5mbps, 10mbps sau whatever, asta nu inseamna ca nu ofera, ci doar ca preturile pt asa ceva se negociaza

white noise is offline    Reply With Quote
Old 14-10-2005, 18:11   #80
dude

KillerOPS's Avatar

Quote:
Cred ca acest 1 mbps poate fi furnizat lejer prin actuala infrastructura a UPC.
un simplu calcul itzi arata ca nu au cum sa suporte 1mbps, chiar daca ar avea utp peste tot. La 100 de useri poc un 100mbps, la 1000 sa zicem ca trag un gbit link (eventual pe fo), dar totusi sunt mai mult de 1000 de useri in tm. De unde atata banda, frate? rds-ul are (din cate stiu eu) in jur de 500mbps, la nush cate mii de abonatzi. Sa aiba upc-ul 1gbps pe 1000 de useri? M-ash indoi. La abonamente de 100 ron? Si daca ar fi 100ron, care ar fi mia aia de useri care ar plati atata? Infrastructura aia nu iese din pamant, se plateste si se INTRETZINE cu bani grei. Sa nu mai vorbesc de angajatzi si alte "nimicuri".

Nu vreau sa se para ca tin cu UPC, dar cam asta e treaba pe la noi. N-ai ce-i face. In Danemarca au aia 74Mbps/1000 useri (si merge netu super). Ar fi culmea sa avem noi 1000Mbps/1000 useri. Si vrei-nu vrei, dc-u itzi omoara banda intr-o veselie.
De ce nu ofera UPC-ul net ca in .dk? (74Mbps/1000 useri) Pentru ca nu exista cerere...

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules