![]() |
| | #81 | ||
| Ideea promovata de mine era ca UPC sa-i respecte pe internautii romani asa cum o face cu cei polonezi, slovaci, cehi, unguri, francezi, etc. si sa puna la dispozitie o oferta diversificata care sa cuprinda mai multe variante de abonament. Dar in definitiv de ce sa o faca, daca exista internauti romani care le iau apararea celor de la UPC, pe motivul ca nici cablistii RDS si Astral nu sint mai breji. Asa cum se spune ca romanii isi merita conducatorii, putem spune ca romanii isi merita si companiile de telecomunicatii pe care le au. Trebuie retinut ca UPC Romania este filiala locala a multinationalei UPC, care credeam eu ca are o reputatie de mentinut si de impus in Romania. Dar daca internautii autohtoni sint de acord ca UPC Romania sa devina o companie cu comportament balcanic, probabil ca acest lucru se va intimpla, daca nu cumva se intimpla deja. Faptul ca RDS are oferte de conectare cu viteza mare care nu sint la vedere, ci sint disponibile doar in urma unor tirguieli de piata, nu inseamna ca UPC ar trebui sa le urmeze exemplul. Mai ales ca in Polonia (12 mbps), Cehia (6 mbps), Austria (16 mbps), Belgia (20 mbps), Olanda (20 mbps), Franta (20 mbps), Suedia (24 mbps), UPC nu face nici un secret din tarifele pentru aceste variante de abonament. Sint romanii mai toleranti (ca sa nu zic prosti) si pentru ei merge si cu secretomania ? KillerOps, nu am sustinut niciodata ca viteza de 1mbps oferita de UPC sa fie garantata, preturile pentru asa ceva sint evident mult mai mari. Cum iti explici ca UPC ( http://home.pol.chello.pl/upcmnfc/st..._do_Internetu/ ) isi permite sa ofere (12 mbps / 1 mbps) in Polonia la doar 64 EUR ? Ca sa nu mai vorbesc de Suedia ( http://home.sve.chello.se/upcmnfc/start/abonnemang/ ) unde la 45 EUR ai (24 mbps / 1 mbps)... Simplu, viteza nu e garantata, dar ma indoiesc ca in cazul Poloniei viteza scade sub 6 mbps sau in cazul Suediei scade sub 12 mbps, ambele viteze fiind mai mult decit suficiente pentru orice activitate de pe internet. Hai sa zicem ca n-au romanii bani pentru asa ceva, desi s-ar gasi destui amatori dupa parerea mea. Dar de ce nu ofera UPC macar (1 mbps / 128 kbps), trafic nelimitat la 22 EUR ca in Polonia. Sint o groaza de internauti in Timisoara, Cluj si Ploiesti care dau deja aceasta suma lunar pe dial-up la RomTelecom, pentru o conexiune cu viteza ridicola si cu un trafic lunar extrem de mic. Nu se poate spune ca nu ar exista cerere pentru asa ceva. Oricum diversificarea si transparenta ofertei este actualmente o problema minora pentru UPC. In acest moment ei trebuie sa-si extinda aria de acoperire in care ofera internet prin cablu si asta ar trebui sa fie principala lor prioritate, lucru dealtfel recunoscut intr-un interviu recent cu unul din manageri care spunea ca se asteapta ca in urmatorii ani profiturile din internet sa creasca in mod semnificativ. Dar de unde sa scoti profituri daca nu te grabesti cu modernizarea retelei in orasele in care esti prezent ?
__________________ Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri. | |||
|
| | #82 | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 | @muntealb: degeaba introduc abonamente de x mbps, daca omul de rand (home userul) nu si-ar permite pretul respectiv. Cati crezi ca ar vrea/putea sa plateasca peste 2mil rol, cand marea majoritate abia isi permit sa plateasca 300-500.000/luna Quote:
Oricum, ideea e ca atunci cand cumperi de la o firma un produs in cantitati mari, de multe ori pretul se negociaza | ||
|
| | #83 | ||
| eu zic ca upcul are momentan o singura oferta pentru a "sparge" retelele de cartier.Eu asa cred.Oricum pentru 500k e decent internetul dar nu e nebunia pe care o povesteau unii. | |||
|
| | #84 | ||
| Whitenoise, niciodata nu este degeaba sa ai o oferta diversificata, asta pentru ca nu exista un tip de client standard. UPC are astfel de oferte peste tot, mai putin in Romania. De exemplu in Ungaria ( http://home.hun.chello.hu/upcmnfc/start/internet/ ) are o varianta de abonament (5 mbps / 512 kbps), 60 GB trafic lunar la 120 EUR. Or avea ungurii mai multi bani in medie decit romanii, dar chiar si asa ma indoiesc ca exista multi amatori sa dea 120 EUR lunar doar pentru internet, mai ales ca nici in USA nu gasesti multi utilizatori dornici sa dea mai mult de 50 USD lunar. Si cu toate ca nu are prea multi clienti pentru acest abonament scump UPC il mentine in oferta. Tot asa ar putea exista si pentru Romania variante de abonament la 20, 30, 40 EUR si se va vedea daca au succes sau nu. Pina si RomTelecom ofera internet prin ADSL la vreo 40 EUR lunar, iar daca nu ar avea un minim de clienti nu l-ar fi scos pe piata. Dar in sfirsit, politica tarifara a UPC este treaba lor, parerea mea este ca nu ar strica sa isi intrebe clientii daca ar fi sau nu oportun sa introduca si alte variante de abonament. Comparatia UPC cu Euroweb si GTS nu isi are rostul, aceste din urma companii sint angrosisti, nu ofera internet penrtu utilizatorii casnici. Chiar si asa ar putea sa isi publice preturile (macar orientativ) pe sit, dar daca nu o fac iarasi este treaba lor, exista probabil o placere a tirguielii care tine de specificul balcanic. Preturile pentru cumparaturi en-gros nu sint tinute secrete in alte parti ale lumii si voi da un exemplu din domeniul calculatoarelor. AMD si Intel publica regulat preturile cu care vind seturi de cite 1000 de procesoare, nu indeamna clientii sa ii contacteze pentru a participa la negocieri. Din ce am citit mai demult pe situl Euroweb conducerea a fost schimbata tocmai pentru ca strategia de axarea exclusiva pe contracte cu firme a fost o greseala, daca ar fi oferit internet si pentru utilizatorii casnici ar fi fost poate in locul RDS in acest moment d.p.d.v al profiturilor si cotei de piata. Euroweb a fost de la inceput o companie axata pe internet dar nu a vazut cresterea pietei utilizatorilor casnici, ceea ce le-a permis celor de la RCS / RDS (specializati in CATV, nu in internet) sa acapareze rapid aproape jumatate din piata de internet de mare viteza. Discutia a "deraiat" deja in afara subiectului si acest lucru nu e rau atita timp cit acest fir de discutie se mentine pe prima pagina la sectiunea "Networking si Internet" de pe forum. Dar este ingrijorator faptul ca internautii din Ploiesti nu isi expun parerea despre calitatea serviciilor UPC din orasul lor, in definitiv acesta era subiectul firului. Sa fie chiar atit de putini abonati in Ploiesti la UPC.net ? Ca sa termin pe o nota optimista am remarcat ca in sfirsit UPC a dedicat o pagina speciala ariei de acoperire a internetului prin cablu in orasele unde ofera acest serviciu. Din nefericire legatura care duce la aceasta pagina este denumita "News", la fel ca si pagina in cauza ( http://www.upcnet.ro/news.php ), dar poate ca acest lucru va fi remediat. Pentru Timisoara este oferita chiar o harta in care se observa ca UPC a acoperit cam jumatate din oras, ceea ce nu este rau, dar este totusi putin tinind cont ca au avut atita timp la dispozitie pentru a moderniza reteaua. In cazul Ploiestiului nu se ofera insa nici o informatie, dar am inteles de la cineva care locuieste in zona ca aria de acoperire este prezentata regulat pe postul TV al UPC-ului din acest oras. Nu ar strica insa ca si pentru Ploiesti sa fie prezentate pe sit strazile sau cartierele unde este oferit internet. Epsilon, UPC are o singura oferta probabil din comoditate, daca ar fi vrut sa distruga retelele de cartier ar fi pus la punct o retea metropolitana asa cum a facut RDS-ul, retea in care internautii sa schimbe fisiere la viteze mari, pentru ca acesta este punctul de atractie al retelelor de cartier, viteza mare intre participantii la retea.
__________________ Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri. | |||
|
| | #85 | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 | munteanalb, Oferta de 512kbs a upc-ului inghite toate solutiile pt clienti oferite momentan de rds. Cred ca diversitatea ofertelor din Europa vs Romania tine si de marimea pietei pt ca e absurd sa ai acelasi numar de oferte intr-o tara in care rata de utilizarea internetului este de 60% fata de una in care ea abia depaseste 20% (din care cei mai multi de la serviciu) si-n care upc-ul este prezent in doar 3 orase. Sa vedem ce se va intimpla dupa preluarea astralului pt ca momentan, ca sa citez spusele unui coleg de pe forumul Timisoara internet, e la nivelul unor retelelor de cartier dpdv al extinderii si numarului de clienti. Eu am trecut de 1 luna de la rds la upc si pot sa zic ca e mai bine pt ca au suportul mai bun, instalarea se face mai repede iar viteza e fie 2xrds sau 4xrds. Iata cumn merge la ora asta cind pe reteau rds aveam aprox 100 kb/s: .. Download Stats ..::: Connection is:: 474 Kbps about 0.5 Mbps (tested with 1496 kB) Download Speed is:: 58 kB/s Tested From:: http://testmy.net/ (server2) Test Time:: Sat, 15 Oct 2005 09:10:39 GMT+0300 Bottom Line:: 8X faster than 56K 1MB download in 17.66 sec Diagnosis: Awesome! 20% + : 32.03 % faster than the average for host (upcnet.ro) Validation Link:: http://testmy.net/stats/id-SMLNFY2EA | ||
|
| | #86 | ||
| Intr-adevar la o prima vedere oferta UPC este mai buna decit cele ale RDS si Astral. Dar asa cum spui si tu au un numar mic de clienti si poate ca de aceea viteza medie este mai buna decit cea de pe celelalte retele importante (RDS si Astral). Viitorul ne va spune daca si peste vreo 6 luni lucrurile vor sta la fel, presupunind ca in 6 luni UPC modernizeaza reteaua peste tot in Timisoara, Cluj si Ploiesti (greu de crezut dar nu imposibil). Discutia despre motivatia pentru care UPC nu are in Romania o oferta diversificata poate continua si toti putem sa ne lansam in speculatii (eu spun ca sint comozi, tu spui ca nu are rost pentru ca numarul de internauti e prea mic, etc.). Dar adevarul il stiu doar angajatii UPC, care insa tac milc desi sint prezenti pe acest forum si in mod sigur citesc si acest fir. Ar putea sa ne lamureasca (postind anonim bineinteles), daca nu cumva aceasta informatie este considerata "secret de servici" sau argumentul in favoarea nediversficarii este atit de penibil (ridicol) incit este mai bine sa fie trecut sub tacere. Oricum eu cred ca diversificarea ofertei va avea loc in cursul anului urmator. Dar s-ar putea sa ma insel pentru ca am spus acest lucru si despre RomTelecom si nu am avut dreptate. In primavara acestui an managerii RT anuntau cu surle si trimbite ca au cumparat un soft de 10 milioane de dolari cu ajutorul caruia vor putea sa diversifice oferta de telefonie fixa, asa cum se practica in alte tari (numere favorite, etc.) de cel putin 6-7 ani. Eu am scris un material ( http://muntealb.com/Comentariu050305-AburealaRT.htm ) in care speculam pe tema acestei diversificari si concluzionam ca RT va face tot posibilul ca sa foloseasca acest soft in folosul sau exclusiv, nu si al clientilor. Dar nici macar eu nu ma asteptam la anuntul RT de acum citeva saptamini in care anunta noile optiuni tarifare, unde nu era vorba de numere favorite (care ar fi fost in folosul clientilor), ci doar de modificarea tarifarii fix-mobil daca se plateste un plus de bani la abonament. In concluzie "super-abureala" de la departamentul de marketing si mentinerea pe mai departe a ofertei unice a RT in ce priveste convorbirile locale. Deci oricite speculatii am face aici pe tema ofertelor companiilor de telecomunicatii, s-ar putea sa nu ne apropiem deloc de adevar. Atita timp cit nu exista concurenta, clientul va plati cit i se va cere iar dorinta sa de a alege abonamentul cel mai convenabil dintr-o oferta diversificata nu va fi luata in considerare, pentru ca oferta diversificata va lipsi. Revenind la UPC, testul facut de tine Sdr demonstreaza ca UPC este mai bun la "sprint" decit RDS. Dar ce ne facem la proba de "maraton" ? Ar fi interesant un test in care sa descarci un fisier de 1 GB si sa urmaresti etapele in care scade viteza de la 512 la 128 kbps si timpul descarcarii fisierului.
|
| | #87 | ||
| hehehe ... in primul rand chiar crezi muntealb ca doar din comoditate au oferte de maxim 512kb ?eu zic ca reteaua lor nu suporta mai mult ... pe ploiesti cel putin acapararea s-a facut foarte foarte rapid si nu cred ca au apucat sa modernizeze reteaua. Legat de maraton ... eu cam asta fac.Dau jos dvd-uri .. & shit peste 700mb constant si am observat modificarile de viteza.Primele 25-30min merge cu 40-45 ... chiar si 50KB care este super.Pe urma scade pe la 20-22 .... ceva de genu.In 20-22 sta cam o ora .. pe urma iar 25-30min de 45 si tot asa.Daca facem o medie tot e convenabil iar limitarile acestea sunt cool pt cei ce folosesc conexiunea pt browsing si descarcari de fisere relativ mici de pe http. Iar numarul de "internauti" utilizatori upc din ploiesti nu stiu daca este atat de redus dar cred ca numarul de "internauti" de pe CG din ploiesti este mai redus . | |||
|
| | #88 | ||
| Companiile de telecomunicatii din Romania sint insasi intruchiparea comoditatii, unele din ele (in speta RomTelecom) fiind si intruchiparea lacomiei. Ca veni vorba de RT, reteaua lor suporta bine-mersi 1 mbps pentru ADSL-ul casnic, asta fiind singura varianta de abonament la ora actuala. Deci ar trebui sa suporte si 512 kbps, 384 kbps sau 256 kbps, dar RT nici macar nu se gindeste sa ofere si variante mai ieftine de abonament cu astfel de viteze, pentru ca tin prea mult la cei 40 EUR / lunar cu care vor sa-i obisnuiasca pe romani, internetul fiind in viziunea lor un lux, daca nu cumva chiar un viciu, pentru care trebuie sa platesti din greu daca vrei sa ai acces la el. Cit despre UPC este mai mult ca sigur ca reteaua lor suporta mai mult decit viteza maxima actuala. Existau chiar zvonuri ca in aceasta toamna vor exista si variante de abonamnet cu 1 sau 2 mbps, dar acestea nu s-au materializat pina acum. Cred ca UPC furnizeaza internet doar in zonele in care reteaua a fost modernizata, altfel toti internautii din Ploiesti, Timisoara si Cluj ar fi avut acces pina acum la internetul prin cablu. Iar reteaua modernizata trebuie sa permita un trafic mare de date pentru ca UPC va fi nevoita sa ofere si telefonie fixa in viitorul apropiat. Epsilon, extrem de utile datele pe care le-ai oferit despre modul de alternare a vitezei de descarcare. Rezulta o viteza medie in jur de 30 KB/sec (240 kbps). Adica vreo 8-9 ore pentru descarcarea a 1 GB de date. Nu este chiar cea mai buna veste pentru amatorii de muzica si filme, dar se poate trai cu asa-ceva. Daca UPC ar veni si cu niste servere de jocuri (cum au RDS si mai nou RT) atunci ar insemna ca incep sa ia internetul in serios.
|
| | #89 | ||
| servere de jocuri rt ? detalii ? | |||
|
| | #90 | ||
| De la 1 iulie 2005 RT a inaugurat un asa-zis portal de jocuri la adresa http://www.clicknetgames.ro/ . Articolele sint traduse dupa un sit ceh. Jocurile pentru care exista servere se gasesc la adresa : http://www.clicknetgames.ro/Games.asp Desi nu m-as fi vazut niciodata in calitate de agent publicitar pentru RT, o fac de aceasta data pentru ca RDS (Linkmania) are astfel concurenta, ceea ce e un lucru bun. Nu ma pot pronunta insa asupra calitatii serverelor.
|
| | #91 | ||
| ar fi ceva daca am avea si un metro ceva .... .Oricum iti zic exact cat e media de download ... dar orientativ pe la 26-27kB.mai am nitel si termin de downloadat un dvd acum de 2.5GB si ma uit la bitcomet cat am avut viteza medie.Pana acum si sunt la 95% am avut 26kB in 29de ore | |||
|
| | #92 | ||
| Registered User Join Date: Oct 2005 | Prea multe tzepe!!! Majoritatea ma stiu de BEASTMAST...prea putini de adi...ma ocup cu retele de cartier...de curand mi-am deschis si o firma ca sa fie totul legal...studiez de ani de zile preturile & stuff ... eu va spun o chestie ...tot ce se intampla in Ploiesti nu inseamna "netu din Romania" dar oricum este mare tzeapa...in afara 3Mbps se vand cu 30 $ si iti garanteaza 1Mbps...in schimb RDS Ploiesti vinde cu 500 $ 1 Mbps . cam mare diferenta nu ?ei bine va zic eu o chestie...in Bucuresti RDS vinde cu 300 $ si poti sa il scoti si mai ieftin ... eu detin o retea in zona de sud a ploiestiului...incerc sa schimb imaginea internetului.... cunosc majoritatea retelelor din Ploiesti si pe adminii lor... so ... Sud bariera buc - RackNet Soft ( cel mai mare tzepar al retelelor ) , Kulak Net - republicii ( a incercat sa faca treaba dar nu a inceput bine caci mmcu este reseller) ... Gerea - 23 august si malu roshu ... la fel preferat al rds-ului dar nu are cunostintele necesare ( aka A Computers ) ... Shadow - 9mai - Valecs parca este firma ... primu` client al rds-ului ... voi trageti concluziile.mai nou evolva a intrat in ploiesti ... merge destul de bine dar ii cam doare la basca ...eu ii sustin dar se misca super greu ... baieti valabili tot respectul pentru Adrian Petrus dar doar atat...cat despre retele aici ... no chance ... toti trag pentru ei...cand o fi vreunu mai periculos care sa le deschida ochii ca daca s-ar infiinta InterLan pe Ploiesti s-ar schimba situatia...dar asta e ... eu va dau un sfat ... daca vreti sa faceti treaba...aveti retea sau ceva de genu ... nu va duceti la rds , mmc , globtel , etc ... vb cu baietii cu retele ca daca va uniti cu ei luati mai ieftin ... ce bine ar fi sa ne unim toate retelele sa luam net de la unul singur...scoatem netu 100 $ / mbps ...cred ca fiecare admin de retea si-ar permite sa ia net sa dea la fiecare utilizator un 200 K de download si vreo 5 Megi de metro cu Bucuresti si local 10 Megi ... pentru cei care citesc mesajul meu fie ca sunt de la rds , astral , upc , evolva etc ... sustin ca ceea ce am zis ar fi mai bine si ptr voi si ptr noi ... cei cu retele care vor sa adere la proiectul meu de interlan ploiesti sa ma contacteze pe yahoo beastulika@yahoo.com. | ||
|
| | #93 | ||
| Beastmast, ideea ta cu Interlanul ploiestean nu este rea, insa nu cred ca va fi usor de realizat, mai ales daca tu te apuci sa ii critici in mod deschis aici pe forum pe administatorii altor retele, care iti pot fi potentiali parteneri. In Bucuresti exista asa ceva ( http://www.interlan.ro/ ), insa nu a intrunit unanimitatea admnistratorilor retelelor de cartier, dar nu cunosc exact motivele pentru care multe retele nu s-au asociat la Interlanul bucurestean (in afara poate de orgoliile personale). Din cite am vazut eu pe http://www.retele.net/lista.php ai o retea (Beastmast LAN) destul de mare, insa caracteristicile tehnice puse de tine acolo imi par un pic exagerate : Viteza Internet / Metro / Retea : 20480 kbps / 102400 kbps / 100 Mbps Sa intelegem ca tu oferi acces la internet (extern) cu 20 mbps si metropolitan 100 mbps ? Cred ca pe undeva este o greseala de tastare. Iar pretul este de 350 de lei, banuiesc ca din cei noi. Dar 350 RON = 3.500.000 ROL. Cine da 3,5 milioane ROL lunar pe internet ? Cred ca iarasi este vorba de o greseala de tastare, poate ca e vorba de 35 RON (350.000 ROL). In rest succes cu constituirea Interlanului ploiestean, ar reprezenta o concurenta redutabila pentru UPC (care nu are retea metropolitana) si chiar pentru viitorul ADSL de la RT cind va ajunge in Ploiesti. Sfatul meu este sa fii totusi mai diplomat (mai rezervat in aprecieri la adresa celorlalti), in definitiv toti administratorii de retele sinteti in aceeasi "barca" si aveti tot interesul sa fiti uniti, nu dezbinati de orgolii si conflicte personale.
|
| | #94 | ||
| mda ... foarte interesant.Daca esti cine cred eu adi te cunosc.In fine eu unu nu prea sunt incantat de partea cu interlan sa zic ... mai exact de un singur ISP.Atunci nu ar mai fi concurenta si .... concurenta este esentiala comertului intr-un stat democratic.Oricum .. interlan in ploiesti va fi destul de greu de realizat mai ales acum dupa ce i-ai complimentat pe administratori .. ehehh | |||
|
| | #95 | ||
| Se poate realiza interconectarea retelelor din Ploiesti, chiar si dupa aprecierile "inelegante" ale lui Beastmast la adresa celoralti adminstratori de retea. Omul spune multe lucruri la suparare, dar daca isi cere scuze si demonstreaza ca este sincer lucrurile se repara cu timpul. Oricum nu a inventat cel mai celebru prahovean sintagma "Pupat Piata Independentei" ? Poate ca este in interesul retelistilor ca acest Interlan sa apara si atunci se poate trece peste orgolii. Teoria lui Beastmast era ca o retea foarte mare poate cumpara banda mult mai ieftin, ceea ce este logic la urma urmei si ar permite profituri mai importante care ar putea fi reinvestite in extinderea retelelor sau in marirea vitezei de descarcare pe extern a utilizatorilor, pentru ca acestia sa nu fie tentati sa migreze catre UPC sau eventual RT (ADSL). Poate ca sint si dezavantaje care tin de alcatuirea acestei mega-retele, in special dificultati de ordin tehnic si de intretinere a retelei sau de administrare a ei. Dar daca cei din Bucuresti au reusit sa depaseasca aceste probleme de ce nu ar face-o si ploiestenii ? Un schimb de experienta cu cei de la Interlan Bucuresti nu poate fi decit binevenit. Forumul lor ( http://www.interlan.ro/forum/index.php ) sta la dispozitie oricui vrea sa ceara informatii despre construirea si viabilitatea pe termen lung a unui astfel de proiect. Cred ca vor fi bucurosi sa isi impartaseasca experienta dobindita si altora. Sefii retelelor din Ploiesti se pot intilni in persoana sau in mod virtual pe internet si pot decide prin vot cine sa fie responsabilul principal cu demararea proiectului. Se pot afla costurile implicate pentru interconectare de la cei din Bucuresti si se poate decide daca sa se treaca la actiune sau sa se lase lucrurile asa cum sint acum. Oricum situatia internetului de mare viteza nu sta pe loc, UPC a inceput sa se miste mai rapid ca pina acum, RT va aduce ADSL in anul 2006 si a venit si rindul retelelor sa incerce ceva care sa le mentina numarul de utilizatori. Interconectarea ar avea ca avantaje un numar mai mare de fisiere puse in comun si un numar mai mare de internauti care sa participe la jocuri online. Dezavantajul ar fi ca nu se stie ce le rezerva viitorul retelelor de cartier d.p.d.v. legal (obligativitatea ingroparii cablurilor ?) si deci cheltuielile pentru o mega-retea s-ar putea sa nu fie rentabile. Dar probabil ca si cei de la Interlan Bucuresti s-au lovit de aceste lucruri si totusi au decis sa mearga mai departe cu interconectarea. Parerea mea este ca merita incercata o apropiere intre administratorii de retele din Ploiesti si o coalizare a lor pentru ca afacerea lor sa supravietuiasca si pe viitor. P.S. Propun unui moderator sa schimbe titlul acestui fir de discutie in "Prahova Internet", pentru ca pe el sa se trateze si probleme legate de alti furnizori decit UPC si mai ales sa se discute si despre problemele internautilor care locuiesc in alte orase din judetul Prahova. Sint uimit ca nu exista inca un fir de discutie "Bucuresti Internet" sau "Cluj Internet", "Constanta Internet", etc. Ar fi extrem de utile si ar aduce multi vizitatori forumului ComputerGames.ro, dupa modelul deja consacrat al internautilor din Timisoara care au probabil cel mai popular fir de pe tot forumul.
|
| | #96 | ||
| buna idee muntealb cu redenumirea threadului.Sunt pentru! .Legat de interlan ploiesti ... ce pot sa zic.E clar ca cel care va fi "sAf" peste tot proiectul va incerca incet dar sigur sa acapareze restul pietei si sa instaoreze monopolul. Ca idee utopica suna super .... preturi joase ... metro mare .... marfa rau suna dar in realitate lucrurile stau cam altfel , si oricum e greu sa faci ceva.Cum sa le unesti cu FO pe stalpi ? E greu de tras .... si in ploiesti nu sunt retele asa mari ca in bucuresti unde sunt mamuti de peste 1000 useri. | |||
|
| | #97 | ||
| Epsilon, nu este neaparat necesar ca lucrurile sa decurga asa cum prevezi tu, desi poate ca si asta este o posibilitate, nefericita dealtfel. Din cite stiu eu de pe situl lor, Interlan Bucuresti nu are un sef, ci un Consiliu Director, format cel mai probabil din toti administratorii retelelor componente. De aceea spun eu ca initiatorii unui astfel de proiect in Ploiesti trebuie sa-i contacteze pe cei din Bucuresti, pentru ca astfel au mai multe sanse sa-si duca proiectul la bun sfirsit, invatind din experienta altora. Iar din punct de vedere practic Ploiestiul are un avantaj, anume ca fiind un oras mai mic decit Bucurestiul costurile de interconectare vor fi si ele (substantial) mai mici. Cit despre schimbarea numelui firului (in "Prahova Internet"), cred ca internautii ploiesteni (sau prahoveni) care sint de acord cu acest lucru ar trebui sa trimita un mesaj personal unui administrator sau moderator cu aceasta solicitare.
|
| | #98 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2005 | Quote:
| ||
|
| | #99 | ||
| am mai vb cu tine bogda parca.Pai esti tu asa sigur ca ai reteaua modernizata?Eu cred ca internet in zona ta pur si simplu nu face parte din planul lor ... chiar daca au posibilitate.M-am tot lovit si eu de birocratie in general .. asa ca nu ai ce zice.Oricum ar fi interesat un interlan in ploiesti .. dar suntem prea mici ca sa vorbim de asa ceva.Asta e clar | |||
|
| | #100 | ||
| Registered User Join Date: Oct 2005 | Placut Impresionat !!! chiar am fost impresionat cand am vazut ca cineva intr-un timp atat de scurt a putut sa discute despre problema care am puso.am sa raspund pe cat se poate la intrebarile care si le-au pus ceilalti utilizatori..epsilon da ne cunoastem , am fost colegi de clasa.si sa realizezi interlan nu este greu...esti chiar usor...deja beneficiem de ajutorul catorva fondatori ai interlanului din Buc...vb in cunostinta de cauza...se vorbea de net in boldesti scaieni...inca o data ...ma repet ... se poate net oriunde ... id : beastulika si am sa iti explic tot ce trebuie sa faci ca sa primesti internet ptr reteaua ta acolo...se spunea ca i-am criticat pe admini...nu am criticat pe nimeniin afara de rake..sau cel putin asa am simtit eu...internetul in prahova ar fi mult mai puternic...eu...sincer...cred ca as putea sa realizez ce s-a propus numai si numai daca admini celorlalte retele -care sunt la fel de multe ca in Buc(vezi epsilon) dar este un oras mai mic- ar fi de acord.intr-adevar am gresit putin pe interlan si am sa modific acum !!! | ||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|