![]() |
| | #1 | ||
| Bucuresti-Internet Deschid acest fir de discutie pentru ca bucurestenii sa-si exprime parerile despre furnizorii de servicii internet din capitala. Pot fi postate : a) Teste de viteza b) Discutii despre disponibilitatea serviciilor (intreruperi pentru ore sau zile!) c) Calitatea departamentului de depanare a problemelor de ordin tehnic d) Calitatea departamentului de relatii cu clientii e) Tarifele lunare f) Existenta / absenta de servicii adaugate si calitatea lor (huburi si servere de jocuri) g) Cereri de extindere a ariei de acoperire pentru un anumit tip de internet (de ex. cel prin cablu) h) Orice alte probleme pe care clientii le doresc rezolvate i) Sugestii pentru imbunatatirea furnizarii de internet Ar fi de dorit ca acest fir sa devina nu numai un loc in care internautii sa-si exprime frustarea (sau dimpotriva satisfactia) fata de serviciile furnizorilor de internet, ci si un loc in care reprezentantii furnizorilor sa intre in contact cu clientii lor pentru a incerca sa ofere servicii cit mai pe placul acestora, in asa fel incit sa-si mentina baza de clienti si eventual sa si-o mareasca. Lipsa de comunicare intre furnizori si clienti a dus de multe ori la oferte care nu sint pe placul majoritatii internautilor d.p.d.v. financiar sau calitativ si acest lucru se poate schimba in interesul ambelor parti implicate. Prin furnizori inteleg : 1) Cablistii - internet prin cablu : RDS si Astral 2) Deselistii - internet prin (A)DSL : RomTelecom si Digicom, eventual si altii care vor mai apare 3) Retelistii - internet prin retea de bloc sau de cartier 4) Dialupistii - internet prin dial-up 5) Radistii - internet prin radio => fara-fir ("wireless") 5) Satelistii - internet prin satelit Reprezentantii furnizorilor citesc de obicei firele de discutii de pe acest forum si este de dorit sa intervina prompt ori de cite ori este semnalata o problema, pentru a nu strica imaginea furnizorului respectiv. Internautii sint invitati sa semnaleze orice fel de problema care apare in furnizarea servicului de internet la care sint abonati.
__________________ Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri. | |||
|
| | #2 | ||
| alt thread pe aceleasi subiecte?
__________________ Daca te simti bine, nu fi ingrijorat; va trece | |||
|
| | #3 | ||
| Scopul noului fir este sa centralizeze parerile despre internetul disponibil in Bucuresti, lucru benefic atit pentru forumistii care sint interesati de cele mai bune variante de abonament, cit si pentru furnizori, care pot afla pareri despre serviciile pe care le pun la dispozitie. Firele existente despre RDS si Astral, de exemplu, nu sint specifice pentru Bucuresti, de aceea nu sint convenabile de citit (d.p.d.v. al timpului) pentru un bucurestean care doreste sa afle repede situatia in cartierul lui, adica la ce furnizori poate apela. Chiar si problemele care sint semnalate vor putea fi rezolvate mai repede pentru ca probabil firul va fi citit de responsabilii cu partea tehnica de la furnizorii din Bucuresti. In sprijinul acestui punct de vedere sta firul "Timisoara Internet", unde anumite probleme tehnice si-au gasit rezolvarea relativ rapid dupa ce au fost semnalate de internauti, dar oricum mult mai rapid decit daca s-ar fi trimis mesaje de posta electronica sau s-ar fi dat telefoane. Nici unui furnizor nu ii convine sa fie expuse problemele tehnice aparute in reteaua sa in vazul a mii de oamnei, dintre care unii sint potentiali clienti ai sai sau ai concurentei. Cu cit problemele se vor rezolva mai repede cu atit clientul potential se va indrepta spre furnizorul respectiv pentru ca va aprecia partea de asistenta tehnica. De aceea este de presupus ca firul va duce la un internet mai de calitate in Bucuresti. Asa cum am mai spus si cu alta ocazie, ar fi de dorit ca si internautii din alte orase (sau mai degraba judete) sa isi deschida fire specifice pentru a discuta despre internetul din localitatile (judetele) respective. In acest fel pot stabili un contact direct cu furnizorii de internet de acolo si eventual problemele pe care le au se vor putea rezolva mai repede.
__________________ Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri. | |||
|
| | #4 | ||
| Se sfarseste pamantul.
__________________ It has been said that the contents of the rules sections of sendmail.cf most closely resemble the effect of line noise on a non-error-correcting modem. It has also been said that capturing such line noise into a text file has about as much chance of resulting in a working sendmail.cf as does any attempt to actually edit that file. | |||
|
| | #5 | ||
| Nu ma pronunt cu privire la afirmatia ta, droopy, pentru ca este in afara subiectului acestui fir. Insa iti pot spune ca lista mea de persoane ignorate pe acest forum se mareste cu aceia care posteaza doar ca sa se afle in treaba.
|
| | #6 | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001
| Poate ar fi o idee să se facă o subsecţiune unde să fie doar topicuri cu nume de oraşe. Sau de judeţe, mai degrabă. | ||
|
| | #7 | ||
| Wirespot, ideea unei subsectiuni separate e buna, mai ales ca nu se inghesuie nici un bucurestean sa posteze pe acest fir, deci probabil ca in doua zile va dispare de pe prima pagina. Imi mentin parerea ca ar putea fi create fire separate pentru judete, bineinteles pentru judetele unde exista destui internauti dornici sa contribuie la ele in mod regulat si sa-si impartaseasca experientele. S-ar crea astfel o panorama a internetului romanesc si ar iesi la iveala ca lucrurile nu stau deloc atit de bine pe cit ar dori sa ne faca sa credem responsabiliii cu strategia in domeniul informaticii din guvern.
|
| | #8 | ||
| Quote:
| |||
|
| | #9 | ||
| Migabi, ma tem ca noi insine, internautii obisnuiti sintem tratati ca niste "panarame" de catre companiile de telecomunicatii. Sintem pusi de catre cablisti sa asteptam ani intregi pina sa fie modernizata reteaua de cablu si nici atunci nu este sigur ca se va da drumul la internet (cazul meu care am asteptat un an si jumatate pina ca RDS sa activeze reteaua modernizata, lucru facut numai de teama ADSL-ului de la RT). Si nici RomTelecom nu sta mai bine cu repectul fata de internautii care i-au umplut buzunarele ani de zile cu conectarea lprin dial-up. Dupa ce au recunoscut ei insisi ca au intirziat foarte mult cu introducerea ADSL-ului, odata ce au facut-o s-au gindit sa ne jupoaie de bani pentru un prapadit de 1 mbps (si ala limitat), care i-ar face sa rida pe internautii din Franta sau din orice alta tara din Europa de Vest. Pina si internautii greci stau mai bine, pentru ca au mai multe variante de abonament, desi si acolo OTE practica niste tarife exagerate fata de caracteristicile tehnice ale conexiunilor. Panorama sau panarama este bine de stiut care este starea adevarata a internetului romanesc si a celui bucurestean in special, despre care unii internauti din provincie cred poate ca este raiul pe pamint, cind lucrurile nu stau deloc asa si daca nu ar fi fost retelele de cartier multi s-ar fi chinuit inca ani buni pe dial-up.
|
| | #10 | ||
| are cineva cumva DNS-urile de la EVOLVA ? acum merg pe unele de la teentelecom shi am peste 12ms latency... ![]()
__________________ Black... All Black... | |||
|
| | #11 | ||
| Join Date: Apr 2000
| whois evolva.ro | grep ns nameserver: ns1.evolva.ro 193.19.192.2 nameserver: ns2.evolva.ro 193.19.192.3 deh | ||
|
| | #12 | ||
| thx, nu mi-a crapat niciodata prin cap ideea sa dau un whois ![]()
__________________ Black... All Black... | |||
|
| | #13 | ||
| Intrebari : 1) Mai exista internauti in Bucuresti care locuiesc in zone unde reteaua de cablu (RDS sau Astral) este nemodernizata, deci incapabila sa asigure conectarea la internet ? 2) In acelasi sens, exista internauti care locuiesc in zone in care reteaua de cablu este modernizata, dar nu este inca data in folosinta pentru internet de catre cablisti (se receptioneaza doar TV) ? ======================= Daca noua oferta a RomTelecom pentru ADSL-ul casnic se adevereste (512 kbps la 20 EUR lunar), inseamna ca RT incepe sa-si dea seama ca nu poti face concurenta cablistilor daca ai preturi aproape duble. Nici viitorul abonament nu este prea ieftin (se ajunge la 30 EUR cu TVA si chiria modemului), dar probabil ca vor exista mai multi amatori pentru el decit au fost pentru cel de 46 EUR (incl. TVA si chirie modem) la 1024 kbps. Asa ca daca mai exista zone de cablu nemodernizate sau neactivate, RDS si Astral ar face bine sa se grabeasca si sa le puna in functiune. Cred insa ca adevarata lovitura din partea RT va fi o varianta de abonament ADSL la 256 kbps cu trafic nelimitat la tariful de 10-15 EUR, desi ma indoiesc de faptul ca ea va aparea vreodata, dat fiind apetitul financiar deosebit al RT si parerea lor de neclintit cum ca internetul este un lux, a carui calitate trebuie sa fii dispus s-o platesti scump.
|
| | #14 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2005
| Acum pot spune ca sunt jumatate in Bucuresti si jumatate in Prahova respectiv Boldesti Scaeni, datorita faptului ca jumatate de saptamana stau in Bucuresti iar la sfarsitul ei vin acasa. In Bucuresti am abonament de la RDS de 9 $ si pot spune ca merge bine mai putin in cursul zilei intre orele 9 - 15 cand scade viteza drastic. Cand vin acasa ma rezum doar la un dial -up de la RT de care sunt in general multumit, tinand cont ca asta este singura optiune intr-o zona acoperita de UPC, care la randul lui nu s-a sinchisit nici pana azi sa bage net. In momentul in care o sa fiu in Bucuresti o sa afisez cateva teste de viteza in diferite ore din zi. | ||
|
| | #15 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2005
| Quote:
Chiar daca nu vor dori totusi cred ca piata va obliga RT-ul sa bage net prin adsl la preturi in jurul a 15 euro si asta deoarece UPC -ul vine tare din urma chiar daca cu poticneli. Cred ca 2006 se va anunta unul interesant in ceea ce priveste duelul dintre UPC si RT. Cred ca abonamentele pentru adsl din partea RT vor scadea considerabil dar cred ca numai dupa a doua jumatate a anului 2006 (asta este doar o ipoteza tinand cont de ultimele tendinte.) | ||
|
| | #16 | ||
| Bogda, ar fi o premiera si un prilej de uimire nemasurata pentru mine daca RT se va ghida dupa cererea de pe piata si nu dupa propriile calcule fanteziste concepute in izolarea din turnul de fildes in care s-au baricadat cei de la OTE Grecia. Si pe deasupra ar fi si ridicol sa propuna ADSL la 256 kbps pentru 15 EUR in a doua jumatate a lui 2006, cind probabil cablistii vor propune 1 mbps (in extern, nu metropolitan) la acelasi pret. Acum este timpul pentru o asemenea oferta, nu peste 8 luni, dar poate ca tu Bogda ai dreptate, RT se ghideaza dupa principiul "festina lente"... Pentru ca la jumatatea lui 2006 va fi prea tirziu pentru planurile RT de a deveni cel mai important furnizor de internet in anul 2007, asa cum se tipa (tzipa) in gura mare in mass-media de catre gornistii RT care au dat drumul la supapa cu abur, special pentru fraierii care vor cumpara actiuni RT la inceputul lui 2006, cind vor fi listate la bursa.
|
| | #17 | ||
| Registered User Join Date: Feb 2005 Location: undeva sub pamint
| Lucrurile stau fff simplu: in acelas stil balcanic nu va exista concurenta reala. Singura concurenta reala in materie de internet o fac retelele de cartier(cu dejavantajele ei). Nu cred ca UPC va incerca sa faca ceva mai mult decit a facut RDS si ASTRAL pina acum.RT a contata in segmentul de piata dial-up; in segmentul ab cu banda garantata in afara de firme (si aici doar citeva mai mari....) nu au avut clienti.
__________________ Numarul populatiei este in crestere dar masa de creier este constanta | ||
|
| | #18 | ||
| RomTelecom nu are alta solutie de supravietuire decit sa incerce sa intre ca un actor important pe piata de internet in banda larga. Nu o va face de placere, ci de nevoie, pentru ca altfel si-ar pierde o buna parte din abonatii la telefonia fixa, principala sa sursa de venit. RT ofera ADSL in tot Bucurestiul, insa numai daca ai si abonament la telefonie fixa. Nu cred ca va oferi veodata "DSL nud" ("naked DSL"), adica DSL simplu, fara obligatia de abonament telefonic, mai ales ca aceasta varianta nu este pe placul nici unui operator de telefonie fixa, fie el si din USA, unde nu s-a reusit pina acum sa se desparta internetul (ADSL) de abonamentul telefonic, chiar daca s-au facut si interventii la nivel politic. Deci RT se cam afla intre ciocan si nicovala, daca ofera ADSL ieftin ar putea pierde clienti pentru convorbirile internationale (ce rost ar mai avea sa folosesti RT cind poti folosi Skype sau alt soft asemanator, eventual unul cu capacitatea de transmitere si de semnal video), iar daca nu ofera ADSL ieftin abonatii se vor duce la cablisti unde tariful lunar pentru internet este bun, iar telefonia fixa este mai ieftina decit la RT. Si retelistii reprezinta o solutie, dar faptul ca nu vor oferi telefonie fixa (sau o vor face si ei in 2006 ?) va fi un punct negativ fata de cablisti. Dupa mine soarta RT se va decide anul viitor, cind compania va fi listata la bursa, iar pretul actiunilor va fluctua liber, ceea ce inseamna ca va conta enorm de mult performanta companiei pe piata de telefonie si internet. Statul roman isi va vinde actiunile si RT nu va mai avea umbrela statului deasupra capului, care sa-i fereasca de un eventual faliment cauzat de scaderea brusca a pretului actiunilor. Asa ca vor trebui nu numai sa ofere internet ieftin si in cit mai multe localitati, ci probabil sa scada tariful minutelor de convorbire locala sau sa ofere optiuni de abonament diversificate (numere favorite, etc.). Dar poate ca vor prefera sa dea faliment, cine stie, poate ca grecii si-au facut suma si se vor retrage...
|
| | #19 | ||
| deja a vorbi de 1mbs/extern pentru 15euro mi se pare fantezist sau dea dreptul utopic eu inca astept acel 256kbs/extern garantat la 10-15euro nu sunt un impatimit al d/l, dar veau ca macar un joc online sa il pot juca normal , nu sa fiu limitat sa joc doar pe servere din metropolitan | |||
|
| | #20 | ||
| Monstru, previziunea mea cu viteza de 1 mbps oferita de cablisti la 15 EUR se refera la a doua jumatate a anului viitor. Sau nici macar sperante sa nu mai avem, ne gasim deja in iadul internetului ("lasciate ogni speranza voi ch'entrate... cf. Dante"), fara putinta de avansare nici macar in purgatoriul unitatilor de mbps, daca nu in raiul zecilor de mbps ? Peste un an cea mai mare parte din internautii (vest)europeni o sa zburde cu viteze de la 10 mbps in sus si noi o sa stam inca pe citeva sute de kbps ? Posibil, dar cred ca piata se va misca pina atunci si previziunea mea se va adeveri, din cauza ca se va face in sfirsit simtita concurenta cablu - ADSL. Si apropo, cine face legea in Brasov, cablistii sau retelele de cartier ? Cine are cei mai multi abonati si ai carui abonati sint mai multumiti de calitatea serviciilor ?
|
| | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |