![]() |
| | #21 | ||
| Discutie azi 22.10.2005, ora 11:00 cu reprezentant RDS: Buna ziua stiti cumva de ce merge externul ca pe dial-up? RDS: da stim ca este o problema, se incearca rezolvarea ei Stiti cat va mai dura? RDS: Nu va pot spune, va mai ajut cu ceva? Nu, multumesc (oricum nu m-a ajutat cu nimic, oare de ce am sunat la suport....!!!!) Download: 36,520 bps Upload: 18,808 bps QOS: 30% RTT: 245 ms MaxPause: 1719 ms | |||
|
| | #22 | ||
| Ai facut foarte bine ca ai sunat, chiar daca problema nu s-a rezolvat pe loc. Exista si situatii in care s-a stricat vreun dispozitiv important si nu poate fi reparat imediat, asta daca s-a reusit localizarea defectiunii si cei de la departamentul tehnic nu sint inca in cautarea ei. Dar daca nu suni la ei atunci cei de la RDS o sa-si inchipuie ca abonatii nu sint prea deranjati daca lucrurile nu merg asa cum ar trebui si rezultatul va fi ca nu se vor grabi deloc cu reparatiile. Ca sa nu mai vorbim ca pe viitor nu se vor grabi sa mareasca viteza de conexiune (la acelasi pret bineinteles) daca vad ca lumea tace din gura cind viteza scade la nivelul celei de dial-up. Singurul lucru care poate aduce un monopol pe calea cea buna, adica sa-si respecte contractele cu clientii si sa imbunatateasca serviciul sau produsul oferit, este ca abonatii sa nu dea semne ca accepta orice pentru ca nu au alta alternativa. Pe moment RDS este un monopol in multe zone din Bucuresti unde nu exista retele de cartier, pentru ca abonamentul ADSL de la RT (46 EUR lunar, incl. TVA si chirie modem) este prea scump pentru majoritatea internautilor romani. De aceea toti abonatii ar trebui sa sune la departamentul tehnic daca vad ca scade viteza pe perioade lungi de timp. Si in plus ar trebui sa posteze pe acest fir ori de cite ori se intimpla acest lucru, spunind si zona in care locuiesc. Pentru ca daca scaderile de viteza sint foarte frecvente intr-o anumita zona, poate ca aceia care doresc sa se aboneze la RDS ar trebui sa se gindeasca de doua ori inainte de a o face.
__________________ Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri. | |||
|
| | #23 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2005 | Ce am observat este că RDS şi-a făcut obiceiul la abonamentul de 9 $ să limiteze după anumite ore. De multe ori viteza este comparabilă cu dial-up-ul. Nu ştiu cum procedează la celelalte tipuri de abonamente. Fiecare ISP cu nebuneala lui. | ||
|
| | #24 | ||
| S-ar putea ca orele respective sa corespunda cu virful (sau mai bine zis platoul) de trafic, adica intre acele ore sa se afle online in acelasi timp cel mai mare numar de abonati. Banda alocata pentru abonatii la 9 USD este probabil infima si deoarece se imparte intre cei aflati online fiecare va avea o viteza scazuta. Nu e "nebuneala", e cel mai probabil "smechereala", adica RDS se doreste mai smecher decit cei care credeau ca o sa aiba la orice ora din zi o viteza de 128-256 kbps la doar 9 USD lunar (printre acestia ma voi afla probabil si eu). Sau poate ca este o metoda subtila a RDS de a incerca sa-i faca pe abonati sa migreze la abonamente mai scumpe. Oricum, cu un astfel de comportament anti-client din partea RDS se pare ca retelele de cartier nu vor dispare prea devreme.
__________________ Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri. | |||
|
| | #25 | ||
| Viitor inginer chitarist Join Date: Jan 2000 Location: Bucureşti | Dragilor sa va ofer si partea cealalta a povestii. Cum poate un utilizator cable link sa aiba pretentia ca in 99% din timp sa beneficieze de banda maxima(treaba ce echivaleaza cu o garantare pana la urma) cand un client business plateste (si obtine) pentru asta de pana la 10 ori mai mult ? Ceva nu se potriveste. | ||
|
| | #26 | ||
| Discutie aseara cu o reprezentanta Astral tehnic: (dupa 10 min.in asteptare) Buna seara,sun la Astral pt.a nu stiu cata oara si nu se rezolva nimic cu externu!M-ati pus sa va dau si screenshots cu loss de 19%,v-am trimis mail la support! Astral: Ma numesc ...bla,bla.Stati sa verific sa vad daca ati mai sunat la noi,aaaa... da vad ca si cu mine ati mai vorbit! Stiti problema asta o am de o luna si ceva iar banii pe abonament(1.300.000 lei internet + obligatoriu ab tv de care nu am nevoie) i-am platit regulat dar nu s-a rezolvat nimic! Astral: Da aveti dreptate,imi pare rau!O sa trimit sesizarea mai departe si sa speram ca se rezolva. Stiti ca la banii astia daca mai pun 200.000 lei pot beneficia de servicii mult mai bune decat la Astral? Astral: Ne pare rau sunt ceva probleme cu externu la care se lucreaza din greu dar din pacate nu s-a rezolvat inca! Daca nici saptamana viitoare nu se rezolva nimic atunci ma vad nevoit sa reziliez contractul si sa caut altceva! Astral: Da imi pare rau ,dar totusi mai asteptati putin ca trebuie sa se rezolve. Din pacate Astral o companie "gigant cu piciore de lut"(cum bine spunea cineva pe aici pe forum), care are ca slogan "Astral creat sa evolueze!"(OMG!) cu manageri indiferenti si incompetenti care prefera o stare letargica in care salariile personale merg iar clientela nemultumita emigreaza spre alte zari.
__________________ SSDD!!! | |||
|
| | #27 | ||
| Cosu, toata lumea stie ca viteza din ofertele RDS (sau Astral, UPC, etc.) pentru utilizatorii casnici este cea maxima care poate fi obtinuta in conditii favorabile (daca sint putini abonati online, daca asa vrea furnizorul, daca a aparut concurenta in "vecinatate", s.a.m.d.). Oricum vitezele pe extern (internet) ale marilor cablisti de la noi nu merita calificativul de "banda larga". Fiind cuprinse in intervalul 256 - 512 kbps ele ar merita cel mult denumirea de "banda semi-larga". Cred ca toti cablistii ar putea macar sa asigure o viteza de minim 128 kbps, din respect fata de clientii lor, dar dupa cum se vede exista si perioade (mai lungi sau mai scurte) in care viteza scade la nivelul celei prin dial-up. Sint sigur ca daca RT ar avea abonamente ADSL la preturi accesibile majoritatii utilizatorilor casnici, viteza minima la cablisti ar fi de cel putin 256 kbps, adica atit cit iti ofera (teoretic) si RT dupa ce depasesti 2,5 GB descarcati saptaminal la 1 mbps. Din pacate exista ca un fel de dispret al cablistilor fata de utilizatorii casnici, ca si cum acestia ar fi entitati umane de categoria a doua, cind repet pentru a nu stiu cita oara, fara abonamentele CATV platite lunar de utilizatorii casnici (multe familii, poate milioane, fiind abonate din anii 1990 pina acum, deci zece ani sau mai mult) companiile de cablu nu ar fi ajuns la statutul de pe care il au acum, de actori principali pe piata de telecomunicatii. Daca in Romania lucrurile s-ar petrece ca in Franta ( http://www.presence-pc.com/tests/Com...aut-debit-244/ ), unde cei mai mari furnizori de internet prin liniile telefonice ofera pentru utilizatorii casnici un pachet ce contine [ADSL (mbps) + Canale TV (multe) + Telefonie locala nelimitata], atunci sint absolut sigur ca si cablistii nostri nu si-ar permite sa scada viteza de conectare asa cum o fac acum. Deci pina la urma dupa mine nu este vorba de diferentierea intre abonamentele casnice si cele pentru firme, ci de absenta concurentei intre cablu si DSL in Romania. Atunci cind clientul cablistului va putea pleca la un deselist pentru o conexiune cu aceeasi viteza (sau mai mare) si la un tarif lunar similar, respectul cablistilor fata de utilizatorii casnici va inregistra probabil o crestere spectaculoasa.
|
| | #28 | ||
| Viitor inginer chitarist Join Date: Jan 2000 Location: Bucureşti | Agitarea si boicotul pe un forum (mare sau mic) nu vor aduce nimic. Singura solutie in acest caz este concurenta. | ||
|
| | #29 | ||
| Quote:
__________________ Now the past is over but you are not alone, together we'll fight Sylvester Stallone. We will not be dragged down in his South China Sea of macho bullshit and mediocrity | |||
|
| | #30 | ||
| Companiile de telecomunicatii tin foarte mult la imagine sau ar trebui sa tina, pentru ca si imaginea are o contributie la cresterea numarului de clienti. Managerii acestor companii cheltuiesc multi bani pe construirea unei imagini aproape perfecte, cumparind pagini intregi de reclame cu continut entuziast in ziare si reviste. Realitatea este de multe ori departe de aceasta imagine artificiala si acest fir de discutie le permite clientilor nemultumiti sa-si expuna parerea despre calitatea internetului bucurestean. Scopul firului nu este distructiv, ci constructiv, pentru ca toti bucurestenii au interesul ca sa se dezvolte concurenta in domeniul internetului, deci nu se doreste falimentul niciunei companii implicate in furnizarea lui, ci imbunatatirea calitatii serviciilor. Dar daca se pastreaza tacerea, atunci nici clientii si nici companiile nu au de cistigat. In mesajul de deschidere a firului eu nu vorbesc despre nici un boicot, deci e clar ca firul nu isi propune initierea de actiuni colective contra companiilor de telecomunicatii. Eu am pe situl meu o pagina numita "Campanie Anti-Cablisti" si alta numita "Campanie Anti-RomTelecom", dar ele nu au nici o legatura cu acest fir, asa dupa cum se poate vedea si din interventiile mele de pina acum, in care nu am pomenit nimic despre vreo campanie. Nu as fi facut-o nici acum daca nu mi-as fi dat seama ca unii se gindesc ca eu vreau sa folosesc acest fir pentru a incita la boicotarea cablistilor sau a RT. Nici vorba de asa ceva, scopul firului este unul informativ (despre ce s-a mai intimplat nou in internetul bucurestean, despre calitatea serviciilor oferite de furnizori, etc.) si in acelasi timp se doreste a fi unul colaborativ, in care angajatii companiilor de telecomunicatii sa conlucreze cu clientii lor pentru a imbunatati serviciile oferite si a remedia deficientele aparute. Cine vrea sa laude calitatea serviciilor oferite de RDS / UPC / Astral / RT / retelisti o poate face linistit, prezentindu-si experienta proprie in calitate de client. Eu insumi am facut "publicitate" pe alt fir la serverele de jocuri ale RT, care mi se par o initiativa binevenita. Ar fi si mai bine daca RT ar oferi un abonament ADSL pe la 10-15 EUR, in asa fel incit sa existe mai multi internauti care sa le foloseasca decit in prezent. PigBrother, se pare ca nu ai inteles sensul celor scrise de mine. Pe scurt, cablistii nu ar trebui sa ofere servicii de calitate proasta utilizatorilor casnici de internet, pe motivul ca platesc mult mai putin fata de firmele care iau si ele internet de la cablisti. Asta pentru ca de la inceputul activitatii lor cablistii se bazeaza pe veniturile obtinute de la o categorie de utilizatori casnici, anume abonatii la televiziunea prin cablu (CATV), pe care eu nu-i asimilez (confund) cu abonatii la internet prin cablu. Nu ar fi existat internet prin cablu pentru firme daca acesti abonati casnici la CATV nu ar fi platit abonamentul lunar timp de multi ani, in asa fel incit cablistii sa aiba fonduri pentru investitii. Iar daca abonatii casnici la internet platesc putin, asta nu inseamna ca nu este posibil ca peste vreo citiva ani sumele colectate lunar de la ei sa depaseasca pe cele obtinute din contractele cu firmele (in conditiile in care numarul de internauti care se conecteaza si de acasa va creste considerabil). P.S. O sugestie pentru cei care posteza mesaje in care se pling de calitatea conexiunii la internet. Scrieti si zona in care locuiti (adresa aproximativa, pentru cine nu doreste sa specifice strada si blocul). In acest fel va fi mai usor pentru deparatmentele tehnice sa remedieze defectiunea, din moment ce se va sti cu precizie unde este localizata.
|
| | #31 | ||
| Din Militari de dimineata .... | |||
|
| | #32 | ||
| Vad ca tare suparat esti Munte Alb si inca pe toata lumea "Campanie Anti-Cablisti" si alta numita "Campanie Anti-RomTelecom" daca nimeni nu te satisface adica sa iti dea un T1 la 9$ de ce nu emigrezi. Apropo probabil ai un Rols Royce, care merge cu 500 Km/ora, consuma 1 l/100 Km si te-a costat 8$, altfel ai fi facut galagie si pe forumuri auto. Internetul nu este un lux, este o necesitate, dar multi abuzeaza (descarci muzica si filme), si tot downloaderii astia fac galagie de parca ar pierde milioane de dolari cand sta net-ul. Stii cum vine asta??? Hotii striga cel mai tare, prindeti hotul ca ma fura imi ia o gramada de bani si merge prost. Mai pune-ti mana si mai dati bani si pe un bilet la film, sau pe un DVD original, ca de viteza nu se plang cei care folosesc internetul civilizat.
__________________ Software is like sex, is better when is free | |||
|
| | #33 | ||
| Atentie la Troli ! Nici nu ma gindeam cind am initiat firul Bucuresti-Internet ca voi putea sa rid cit am facut-o la mesajul tau, Eugeniusro. Chiar asa, credeai ca ma supar eu de cele scrise de un mini-trol ? Din contra nu ai reusit decit sa ma binedispui ! Citeste firul "Forumuri in Flacari" ( http://www.computergames.ro/forum/sh...threadid=62171 ) si ai sa vezi ca nu ma sperie nimic din ce poate scorni mintea forumistilor. Apropo Eugeniusro, nu te-am vazut pe firul "Timisoara Internet" reprosindu-le celor de acolo atitudinea critica la adresa cablistilor din orasul respectiv. Sa mai repet care este tactica trolilor sau deja toata lumea o cunoaste ? In momentul in care deschizi un fir de discutie ei vin cu mesaje in care amesteca ironia, injuriile, umorul grosolan si alte aberatii, totul in scopul de a te face sa raspunzi cu aceeasi moneda. Iar daca o faci ei vor alerga imediat la moderatori pentru a se plinge si a propune inchiderea firului. Asta este o tactica atit de veche, incit cred ca nici nu se mai preda la scolile internationale pentru troli. Sau si aici internetul romanesc este in urma ? Subiectul acestui fir nu este discutarea materialelor de pe situl meu, ci a ofertelor de internet din Bucuresti. E chiar atit de greu de inteles acest lucru ? Cele doua campanii initiate de mine sint ultra-cunoscute, paginile au avut pina acum o groaza de vizitatori si nu am nevoie sa le fac nici un fel de publicitate, le-o face destul Google impreuna cu celelalte motoare de cautare. Eu eventual sint uimit de reactia ta, Eugeniusro, la adresa celor care vin sa critice faptul ca nu le merge bine internetul, pe care ii incadrezi automat in categoria de "hoti", adica de persoane care folosesc internetul in scopul de a descarca produse (filme, muzica, softuri) piratate. Ideea este ca daca ai abonament la "internet prin cablu" te astepti ca viteza sa fie mai mare decit cea obtinuta printr-o conexiune dial-up. Iar daca nu este asa esti deranjat pentru ca multe lucruri pe internet au nevoie de o viteza mare, dintre care o mare parte (daca nu cea mai mare) sint legale. Poti descarca muzica disponibila in mod gratuit ( http://www.goingware.com/tips/legal-downloads.html ), poti descarca softuri - filme - jocuri gratuite, poti asculta radio sau sa te uiti la posturi TV din celalalt colt al lumii in mod gratuit, te poti juca online in mod gratuit, etc. Toate aceste activitati mai sus enumerate si multe altele sint perfect legale, iar daca doresti sa le desfasori si internetul nu merge la viteza mai mare decit 56 kbps , evident ca nu iti convine si poti sa reprosezi pe un forum calitatea slaba a furnizorului tau de internet. Ce este rau in asta ? Ar trebui ca internautii romani sa se autocenzureze, sa taca si sa inghita in sec ? Eugeniusro, eu iti recomand sa depasesti granitele internetului romanesc si ai sa dai peste forumuri unde in fiecare zi sint criticati dur furnizorii de internet. Mergi pe forumul Broadband Reports ( http://www.broadbandreports.com/forums/all ) si ai sa vezi cum sint criticati toti furnizorii din USA, desi vitezele pe care le ofera acestia si calitatea conexiunilor sint mult mai bune decit ce exista in Romania. Sau dupa parerea ta, faptul ca acolo este vorba de internauti care sint cetateni americani, ii scoate automat din categoria "hotilor" ? La fel stau lucrurile si in Franta, unde exista un forum numit ADUF ( http://www.aduf.org/index.php ) al asociatiei utilizatorilor celui mai mare furnizor de ADSL dupa France Telecom, anume Free.fr. Ce crezi ca se intimpla pe acel forum ? Se discuta despre calitatea serviciilor si se critica acolo unde este de criticat. Cultura democratica inseamna si expunerea libera a opiniilor, de ce nu ar trebui sa existe ea si in Romania ? Sau ideea este sa acceptam o piata libera a produselor, dar nu si una a ideilor, pentru ca face rau "situatiei economice" sau imaginii unor companii ? Atunci ce ne facem ? Am scapat cu greu de dictatura politica, cea in care functiona perfect autocenzura si ne afundam de bunavoie intr-una economica, unde ni se recomanda din nou sa ne tinem gura daca nu ne convine ceva ? P.S. Evident ca singura reactie eficienta impotriva trolilor este ignorarea lor si ca atare Eugeniusro a fost si el adaugat la lista mea de persoane ignorate pe acest forum.
__________________ Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri. Last edited by muntealb; 22-10-2005 at 20:49. | |||
|
| | #34 | ||
| Cum adica abonamentul meu nu are nimic garantat ?!?!?!?!? Ce ineptiune romaneasca mai este si asta ???!?!?!? Adica eu platesc in fiecare luna si ei nu imi garanteaza nimic??!?!?!?! Pot sta pe 36 kps o luna intreaga si ei sa imi spuna ...."ne pare rau....ai avut ghinion... altii au tras filme de pe brundul tau, si ca atare tie nu ti-a mai ramas nmic..... da malaiu incoa si taci din gura". NU suport sa se intample asa ceva, sa mi se spuna ca este reteaua aglomerata.... ca am 512 kps si niciodata sa nu am ? Ca din pacate este altul care ma face la bani.... ca altul care da acelasi abonament ca mine trage filme si din cauza asta eu nu pot sa fac nimic? Este inadmisibil !!!!! | |||
|
| | #35 | ||
| Eu nu inteleg ideea de banda garantata..... cum adica... daca avem ghinionul sa ne deschidem toti computerele cand venim de la servici seara sa nu ne putem folosi de internetul pe care il platim (si ne privesc reclamele "pana la xxx viteza pe net") Pai cand naiba sa fie maximul daca nu cand vine lumea acasa !!!!!! Si atunci .... "ne pare rau dar nu aveti o viteza garantata".... dar eu daca le spun ca luna asta nu mai au garantata plata facturii ei ce spun?? Taie-l.... | |||
|
| | #36 | ||
| Pentru un internet permanent prima garantie care o ai este aceea ca ai un cost fix pe factura (spre deosebire de dial-up, unde poti avea surpriza ca iti vine factura in cutie), caderile de viteza le ai datorita exceselor care le fac Downloaderii, ce nu intelegi este ca a fi membru intr-o retea este acelasi lucru cu a fi membru intr-o asociatie de locatari, sau actionar la o societate. Si exista situatia ca tu sa nu ai apa desii platesti iar vecinul de la parter inunda beciul pentru ca are teava sparta, sau directorul societatii are Rover iar actionarilor li se spune ca nu au de incasat profit. Evident depinde de priceperea administratorilor felul cum echilibreaza accesul la net al membrilor retelei. Cat despre aconturi este clar ca un acont de privat de 9$ nu are cum sa fie egal cu un acont busines de 150$, adica putin dai putin primesti. Exista putina marsavie si in politica de marketing pentru ca nu li se explica clientilor ca acel best effort nu prea or sa il aibe. Majoritatea clientilor oricum vor doar ieftin si bun ha, ha. Deasemenea luati in considerare si faptul ca Administratorii retelelor, si evident si companiile de cablu sau Romtelecom, fac aceste servicii pentru a obtine un profit. Daca Mos Teaca vrea net ieftin si bun ar putea sa sugereze ANRC sa dea aprobare pentru aceasta activitate, doar la fundatii de caritate, asociatii non-profit si manastiri. In Romania sunt la ora actuala o varietate mare de abonamente internet, cel mai multe ale Romtelecom intradevar deci de libertate de alegere oricum nu se plange nimeni. Observ ca nu se plange nimeni de zapp pe aici??? de ce??? pentru ca acolo nu viteza creaza probleme ci viteza cu care iti pleaca banii din portofel, bravo lor obrazu subtire.Nu ma supar daca sunt ignorat, certat sau injurat la urma urmei nu pierd nimic. ![]()
__________________ Software is like sex, is better when is free | |||
|
| | #37 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2005 | Gpapa ideea cu banda negarantata a fost inventată ca un subterfugiu pentru neregulile şi bătaia de joc a ISP-iştilor faţă de clienţi. Spre exemplu la un abonament de 9 $ de la RDS după ora 9 dimineaţa până pe seară nu văd viteze mai mari de 64Kbps. Având şi un abonament dial-up mă întreb de multe ori de ce a trebuit să închei contract cu RDS când în cea mai mare parte din zi calitatea conexiunii este sub orice critică. La noi au apărut trei tipuri de firme, unele care se extind fără a respecta în nici un fel calitatea serviciilor (gen RDS) iar altele sau extins sau se extind cu viteza melcului făcându-le în ciudă parcă clienţilor care doresc net(gen UPC) şi mai există o categorie de firme mici care ar dori să se extindă dar nu au suficientă finanţare (gen Opticnet). Până nu va apărea o concurenţă serioasă pe piaţă nu se va întâmpla nimic interesant. Tot ce se petrece prin presă (vezi declaraţiile celor de la UPC sau Rt) sunt numai vorbe în vânt. Dacă observaţi atent în momentul când pe piaţă apare ceva nou (de exemplu UPC cumpără Astral) firma concurentă RT, în cazul de faţă, vine cu o declaraţie prin care promite că va face marea cu sarea. Peste ceva timp vine contrarăspunsul celeilalte firme UPC Astral care arată şi ea că va face şi mai multe. Dar din păcate toate acestea sunt doar o furtună într-un pahar cu apă. UPC vor face într-adevăr modernizări dar, din păcate, se vor rezuma doar la oraşele mari unde profiturile vor veni foarte repede. La fel şi în cazul RT. Bătălia se va duce în oraşele mari dar nu toate. Spre exemplu preşedintele UPC România Anderson după ce a spus că va introduce nu stiu ce servicii revoluţionare a încheiat spunând că investiţiile şi serviciile vor fi diferenţiate în funcţie de puterea de cumpărare a cetăţenilor din fiecare oraş în parte, adică vor angaja o firmă care va spune dacă nea Ion îşi permite net sau telefonie sau nu. | ||
|
| | #38 | ||
| Viteza pe internet pentru utilizatorii casnici nu este garantata de nici un furnizor, indiferent de tara in care se gaseste. Motivul este ca orice furnizor vrea sa poata sa bage cit mai multi utilizatori in retea fara sa cumpere mai multa banda ("bandwith") si in acelasi timp sa nu dea socoteala clientilor pentru scaderea vitezei de conectare. Dar Romania pare a avea particularitatea ca viteza careia i se face publicitate este departe de cea reala, in sensul ca este mult mai mica pe perioade lungi de timp. In alte tari daca viteza pentru care se face contract este de exemplu prezentata ca max. 1 mbps, atunci viteza reala este de obicei mai mica, dar in tarile unde clientul este respectat ea nu scade in general sub 700 kbps (cam 75 % din viteza maxima), pentru ca altfel clientul se muta rapid la concurenta. Asta nu inseamna ca nu apar probleme si la case mai mari, adica viteza scade mult sub limita tolerabila. Un exemplu recent este luat de mine la intimplare de pe forumul Broadband Reports ( http://www.broadbandreports.com/forum/remark,14593987 ) si se refera la Comcast, un mare furnizor de internet prin cablu din USA. Pe acel fir un client se plinge ca are viteze apropiate de dial-up, si mai intervin si altii care reclama probleme asemanatoare. In final un forumist spune ca daca problemele nu se rezolva intr-o saptamina, se muta la deselistul local (furnizorul de internet prin ADSL). Ei bine, in USA (si tarile vest-europene) tarifele lunare la cablu si ADSL sint apropiate, deci migrarea la concurenta este usoara. La noi insa ADSL-ul este disponibil doar in citeva orase mari si acolo unde reprezinta o alternativa (de ex. in Bucuresti) este mult mai scump decit cablul, deci concurenta cablistilor este reprezentata mai degraba de retelele de cartier, dar acestea au de obicei o viteza scazuta pe extern (uneori chiar la nivel de dial-up). Rezulta deci ca aceia care doresc o viteza pe extern cit de cit adecvata internetului modern (peste 128-256 kbps) si nu doresc sa plateasca citeva zeci de EUR lunar pentru ea, nu au alta solutie decit sa ramina abonati la cablu, dar din aceasta cauza sint la dispozitia cablistilor care pot scade viteza la nivelul la care au chef fara sa le pese ca le pleaca clientii, pentru ca acest lucru nu se va intimpla, cel putin pe moment.
|
| | #39 | ||
| Viitor inginer chitarist Join Date: Jan 2000 Location: Bucureşti | Muntealb mai documenteaza-te. xDSL-ul are o rata de penetrare slaba in SUA in comparatie cu cablul. Datorita problemelor ce apar la distante mari xDSL tehnilogia asta nu e foarte populara. Tu chiar ai rabdare sa citesti tot ce scrii ? Pe mine ma apuca somul dupa 2-3 posturi. Vezi ca te cam repeti. Subforumul asta dintr-un loc unde apareau stiri deosebite sauprobleme *tehnice* interesante si cu rezolvari ulterior utile a devenit un mare birou OPC/ANPC virtual. | ||
|
| | #40 | ||
| Cosu, tu esti cel in urma cu informatiile legate de internetul in banda larga din USA. Tehnologia DSL este prezenta in toate orasele mari si mijlocii, deci majoritatea populatiei are acces la ea daca doreste (pentru ca populatia USA, spre deosebire de cea a Romaniei, locuieste majoritar in orasele mari si mijlocii). Cit despre localitatile rurale, acestea au in USA aceleasi probleme ca si in Romania, nimeni nu se inghesuie sa le conecteze la internetul de mare viteza, nici macar cablistii, pentru ca nu socotesc investitia rentabila. Intr-adevar cu DSL-ul exista probleme legate de distanta, insa lucrurile s-au imbunatatit mult in ultima vreme, mai ales ca se lucreaza si cu retele mixte [Fibra Optica - Fire de Cupru], deci se poate veni cu fibra optica pina la un nod de proximitate de unde se ofera conectare prin DSL pina la utilizatorul casnic (tehnologia VDSL). Cam asa ceva are de gind si RT sa faca in viitor. Si standardul ADSL 2+ deja in vigoare in Franta si Spania (poate si alte tari) permite o crestere a distantei pina la care poate fi oferit serviciul. Cine isi inchipuie ca marile companii de telefonie fixa din Europa de Vest si USA au stat pina acum cu miinile in sin si au asteptat sa fie intrecute de catre cablisti fara sa riposteze ? Deja in Europa de Vest cablul se poate spune ca a pierdut batalia cu ADSL-ul. Cablul se afla in mare pierdere de viteza si in USA, anul trecut numarul instalarilor de internet prin DSL l-a intrecut pe cel prin cablu, desi acesta ramine inca majoritar (cred ca proportia este 60% cablu - 40 % DSL, daca nu cumva chiar mai mare in favoarea acestuia din urma). Insa la moda este acum conectarea prin fibra optica, iar Verizon (care ofera si DSL) sta cel mai bine la acest aspect (serviciul FIOS). Iata topul celor mai mari furnizori din USA la data de 25 august 2005 (sursa http://www.isp-planet.com/) : Legenda : primul numar = Nr. Abonati (milioane) | al doilea numar = Cota Detinuta din Piata 1 America Online (all U.S. AOL brand accounts) 20.8 | 22.2% 2 Comcast (cable broadband) 7.7 | 8.2% 3 SBC (DSL only) 6.0 | 6.4% 4 EarthLink (DSL, dialup, cable, satellite, PLC) 5.4 | 5.7% 5 Road Runner (cable broadband) 4.5 | 4.8% 6 Verizon (DSL only) 4.1 | 4.4% 7United Online (counting paid dialup only) 3.1 | 3.3% 8 Cox (cable broadband) 2.8 | 3.0% 9 BellSouth (DSL only) 2.4 | 2.6% 10 Charter (cable broadband) 2.0 | 2.2% Cosu, daca te apuca somnul dupa ce citesti mai mult inseamna ca poti sa fii bolnav, deci o vizita la medic nu ar strica. Dar daca te apuca somnul doar la mesajele mele solutia este si mai simpla, nu le mai citi, nu te obliga nimeni sa o faci. Cit despre faptul ca ma repet, astept si argumente care sa demonstreze acest lucru, nu numai afirmatii fara acoperire.
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|