Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-07-2008, 19:58   #1 (permalink)
Nick anterior: Ice_Twista

Rds fiberlink.... la 2 pc in casa

Ok ,se da urmatoarea problema

-Am o conexiune rds fiberlink [ user & parola]
-Astazi instalat al doilea PC in casa
-Este Sambata si Luni plec la mare
-Dispun de switch,cabluri,s.a.m.d.
-Ei nu raspund la telefon pana luni

din cate imi aduc aminte ,acum un an mi-au spus ca pot pune NET si la un al doilea pc (prin switch) insa nu inteleg cum ? din moment ce am 1user si o parola.

astept raspunsuri,dau o bere

L.E. : am reusit sa contactez RDS insa mi s-a spus ca nu au dreptul sa ofere asemenea informatii insa pot folosi un router / switch. mi se pare absurd. ce e de facut?

Last edited by Rush; 12-07-2008 at 20:23..

Rush is offline    Reply With Quote
Old 12-07-2008, 20:45   #2 (permalink)
Nick anterior: pasarrrica

M_L_K_ing's Avatar

ori folosesti un router care stie pppoe si il config cu user/pass de la RDS si apoi un NAT in spatele lui la cele 2 pcuri, ori mai pui o placa de retea pe primul PC si acolo config user/pass si internet connection sharing enablat.
"Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului. Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic. Nu ma pot imagina francez, englez, german, adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam. Sunt roman prin vocatie, ca altfel nu pot sa ies.Tot ceea ce gandesc devine romanesc"

M_L_K_ing is offline    Reply With Quote
Old 12-07-2008, 20:55   #3 (permalink)
mex
Registered User

Quote:
Originally Posted by Rush View Post
din cate imi aduc aminte ,acum un an mi-au spus ca pot pune NET si la un al doilea pc (prin switch) insa nu inteleg cum ?
Cei care ti-au facut instalarea ti-au spus ca poti sa mai dai net prin router, nu switch

Ai 3 variante:
1.Folosesti ce spui ca ai acum (switch&cablu). Conectezi ambele calculatoare la switch; cablul care vine de pe scara(FiberLink) il bagi tot in switch. Creezi conexiunea pppoe si pe al 2-lea calculator (cu acelasi user si pass pe care le-ai primit de la ei). Dezavantajul solutiei e ca nu poti sa ai net activ decat pe un singur calculator. Adica esti pe PC1, te conectezi la net si daca iti trebuie net pe PC2 va trebui sa te deconectezi de pe PC1 si sa te conectezi pe PC2 (nu stiu de ce Dzeu ar folosi cineva metoda asta...)

2.
Mai pui o placa de retea pe PC1 (o cumperi sau poate mai ai prin casa) si conectezi PC1 la PC2 prin noua placa de retea (nu mai ai treaba cu switch-ul) Apoi instalezi pe PC1 un program cu care imparti internetul la PC2 prin placa de retea noua (internet connection sharing, cum spune si M_L_K_ing) Dezavantajul solutiei e ca PC1 trebuie sa fie aprins in momentul care vrei net pe PC2.

3.
Cumperi un router care stie pppoe, bagi cablul de la rds in router (in portul WAN) configurezi user si pass primite de la rds pe router si apoi legi PC1 si PC2 la router (pe porturile LAN).

Personal nu vad de ce ar folosi cineva alta varianta decat 3 (un router cu pppoe gasesti de la 6-70lei in sus).

P.S: Daca nu ma insel s-a mai discutat problema asta p-aci

mex is offline    Reply With Quote
Old 12-07-2008, 20:58   #4 (permalink)

Quote:
Originally Posted by M_L_K_ing View Post
ori folosesti un router care stie pppoe si il config cu user/pass de la RDS si apoi un NAT in spatele lui la cele 2 pcuri, ori mai pui o placa de retea pe primul PC si acolo config user/pass si internet connection sharing enablat.
ok,am studiat si celelalte topicuri similare... nu ma intereseaza router si nici nu am de gand sa ma complic cu asa ceva.vreau sa ma axez pe ce am acum,switch + 3 placi retea

deci,1 PC server cu doua placi,una pentru net iar alta --->switch ----> pc2

ce setari fac ? (pc 2 ,placa 1 pc 1,placa 2 pc 2)

@Mex,acum am citit ce ai scris

desigur vreau 2 conexiuni active si vreau sa stiu daca il ia ca external (adica sa pot juca cu ambele pc sa zicem o strategie ,pe un acelasi server)

so,setarile fratilor .. am pus o a doua placa in PC 1(server)

Old 12-07-2008, 21:05   #5 (permalink)
mex
Registered User

Treaba ta, dar te complici cu varianta pe care vrei sa mergi. Cu router e foarte simplu...nu stiu de ce zici ca te complici cu router

Setari? In primul rand scapa de switch si leaga PC1 la PC2 printr-un cablu crossover

P.S: Bineanteles ca o sa iesi pe net cu acelasi ip real pt ambele calculatoare.

Old 12-07-2008, 21:08   #6 (permalink)

Quote:
Originally Posted by mex View Post
Treaba ta, dar te complici cu varianta pe care vrei sa mergi. Cu router e foarte simplu...nu stiu de ce zici ca te complici cu router

Setari? In primul rand scapa de switch si leaga PC1 la PC2 printr-un cablu crossover
il bag prin switch mane ca nu imi mai trebuie crossover in felul asta;cel putin asa am inteles.something like:

[RDS]
.
.
.
.
.
[PC1 PLACA 1]
||||||||||||||
[PC1 PLACA 2]-----------------[SWITCH]-------[PC2]

asa-i ?

Old 12-07-2008, 21:28   #7 (permalink)
mex
Registered User

Da, e ok "diagrama retelei"
Dar permite-mi sa observ ca o complici al naibii de mult...preferi switch in loc de cablu crossover Ma rog..fiecare face cum vrea

Setarile le gasesti aici http://forum.computergames.ro/38012228-post146.html Ignora faza, ca am impresia ca face urat pe pppoe. Incearca cu astea: http://support.microsoft.com/kb/316276/jp

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules