Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 15-07-2008, 15:36   #1 (permalink)
Registered User

Fibra garantata...comparatie

Ma intereseaza pentru un server de mail o legatura de fibra cu uptime si canal garantat....deocamdata am gasit oferta doar la dotrotelecom http://www.dotrotelecom.ro/index.php...ernet_promotie aveti careva? Isi respecta contractul, uptime-ul acela de 99,7% si viteza garantata?

Sau poate sunt altii cu preturi echivalente mai stabili...?

Si inca ceva http://www.opensys.ro/content.php?id=13 opensys astia cum sunt...vad ca-s mai scumpi ca fiberlinkul de la rds, merge si mai bine?

Multumesc anticipat!

CardPlayer is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2008, 09:11   #2 (permalink)
Registered User

eugeniusro's Avatar

de fapt depinde cat esti dispus sa platesti vrei banda garantata platesti mai mult dar e posibil sa iti rezolvi problema si cu un abonament best effort, la firme mici (retele de cartier) nu te incurca sa ceri banda garantata ca e poveste o sa dai doar bani mai multi, cat despre uptime e dupa noroc depinde de cat de aproape esti de serverul lor si cat de bine este pusa la punct si intretinuta reteaua lor, cel mai bine te interesezi in zona prin vecini ce au la ce bani si cum merge.
asa banda garantata indiferent de locatie mai gasesti si la radiocom sau Vodafone dar destul de scump, ar mai fi si Romtelecom care pot sa iti dea pe fibra cam peste tot in tara un Iptranzit la un uptime si o latenta foarte buna dar trebuie sa negociezi de la 50 Mbps in sus nu se incurca cu maruntisuri si nu te astepta la preturi de cativa euro.
ca o idee sa stii ca peste tot unde vezi pret de lista afisat e vorba de conexiune best effort chiar daca nu se specifica, pentru ca la conexiunile garantate intotdeauna se negociaza, conteaza cantitatea de trafic ceruta pozitia proximului POP al providerului si locatia ta unde vrei sa ti se faca furnizarea, solutia de transport folosita si costurile implicate, ei bine toate acestea se negociaza si difera de la caz la caz deci nu ai cum sa gasesti in oferte un pret deja pus si care sa fie universal valabil, preturile fixe se pun pentru conexiuni end-user si sunt valabile de regula pe zona unde are acoperire providerul respectiv.

Last edited by eugeniusro; 16-07-2008 at 09:22.

eugeniusro is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2008, 13:13   #3 (permalink)
Registered User

Ms de raspunsuri eugen...de asta am is intrebat daca a folosit cineva pe dotrotelecom astia.
Acuma stiu ca la noi se negociaza, desi mai normal mi se parea sa existe preturi universale pentru banda garantata mai mica, sa iti faci macar o idee...numai ca si uptime-ul garantat sa fie chiar garantat!

Fibra asta de la RDS de 45 de lei merge bine ai idee?

Old 21-07-2008, 13:51   #4 (permalink)
Moderator

droopy's Avatar

Nu poti face server de mail peste Fiberlink, RDS filtreaza portul 25/TCP. Iar aia de 45 lei nu e fibra, sunt abonamente home care se intampla sa fie construite peste FTTB.
La RDS e vreo 60EUR/megabit-ul garantat, conectare FO. GTS, mai scump dar si SLA mai mare. Suna, negociaza, nu-ti trage internet de la retele de cartier daca e o chestie serioasa.
It has been said that the contents of the rules sections of sendmail.cf most closely resemble the effect of line noise on a non-error-correcting modem. It has also been said that capturing such line noise into a text file has about as much chance of resulting in a working sendmail.cf as does any attempt to actually edit that file.

droopy is offline    Reply With Quote
Old 23-07-2008, 21:34   #5 (permalink)
Registered User

Pai 60 euro/Mb garantat e mai ieftin decat la dotrotelecom astia...pare ok. Dar megabitul garantat e si in limita de sus sau poate sa mearga chiar mai bine? Uploadul si downloadul sunt simetrice sau asimetrice la RDS?

Old 24-07-2008, 08:03   #6 (permalink)
Registered User

eugeniusro's Avatar

la romtelecom pe Ipfix ai undeva la 50 E/Mb garantat, dar trebuie sa iei cantitate mare, deasemenea au planuri de negociere diferite in functie de zona, in buc este mai ieftin
banda este simetrica si au uptime bun

eugeniusro is offline    Reply With Quote
Old 24-07-2008, 10:42   #7 (permalink)
Moderator

droopy's Avatar

E 60USD la RDS. My bad. In general ai 10Mbps metro. Afara nu e alocat nimic dinamic, dar negociaza daca ai nevoie.
It has been said that the contents of the rules sections of sendmail.cf most closely resemble the effect of line noise on a non-error-correcting modem. It has also been said that capturing such line noise into a text file has about as much chance of resulting in a working sendmail.cf as does any attempt to actually edit that file.

droopy is offline    Reply With Quote
Old 07-08-2008, 10:54   #8 (permalink)
Registered User

Thx droopy.......e simetrica banda la RDS da? 60 usd ar fi ok dar mai mult nu cred ca ar da firma...e nasoala faza cu alocarea dinamica in schimb, nu stiu cat de suficient ar fi 1 mbit pt server de mail...uf

Old 07-08-2008, 11:39   #9 (permalink)
Nick anterior: Bkp_e-on

[Wanted]'s Avatar

Quote:
Originally Posted by droopy View Post
E 60USD la RDS. My bad. In general ai 10Mbps metro. Afara nu e alocat nimic dinamic, dar negociaza daca ai nevoie.

si daca ai noroc mai prinzi si 55mb/sec si e AB de ala de 9 $ .. ala cel mai mic .. din cate am vazut eu nu prea conteaza ca e ab de 9 / 15 ...
mi-a cazut fata cand am vazut ca am tras 4 gb in mai putind e 50 sec
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	55mb.jpg
Views:	47
Size:	155.0 KB
ID:	372864  
Intel e8400 C0@ 3.6 Ghz(1.25v) , MSI P35 neo2-FR, Samsung 501LJ, Asus 7950GT,Crucial Balistic DS 2x1GB 800 @ 1000 mhz ( 5 4 4 12 2.2v ) ,Sirtec HPC-460-P12S , LG DVD-RW, Cooler Master CM690, Windows Vista Ultimate 64 bit
Intel Celeron D 356 3.33 Ghz, Gigabyte GA-VM900M v2,Kingstone 1 GB 667 mhz, WD800JD 80 GB, LG DVD-RW, Deluxe 400w, KME case, Windows Xp Sp2
Contact YM:wanted_seby / Org 0751627711

[Wanted] is online now    Reply With Quote
Old 07-08-2008, 12:36   #10 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

Quote:
Originally Posted by [Wanted] View Post
si daca ai noroc mai prinzi si 55mb/sec si e AB de ala de 9 $ .. ala cel mai mic .. din cate am vazut eu nu prea conteaza ca e ab de 9 / 15 ...
mi-a cazut fata cand am vazut ca am tras 4 gb in mai putind e 50 sec
Omu nu vrea FTTB cu PPPoE care sunt pentru persoane fizice ci un canal garantat.

aurasdoom is offline    Reply With Quote
Old 07-08-2008, 17:35   #11 (permalink)
Registered User

kjaskar's Avatar

Quote:
Originally Posted by CardPlayer View Post
Thx droopy.......e simetrica banda la RDS da? 60 usd ar fi ok dar mai mult nu cred ca ar da firma...e nasoala faza cu alocarea dinamica in schimb, nu stiu cat de suficient ar fi 1 mbit pt server de mail...uf
Banda este simetrica

kjaskar is offline    Reply With Quote
Old 14-08-2008, 13:40   #12 (permalink)
Registered User

Te putem ajuta noi cu oferta foarte buna de internet da-mi doar un nr. de telefon ca sa pot sa`ti prezint oferta noastra. Nr meu de telefon este 0700.000.000- Mihai

Last edited by droopy; 14-08-2008 at 13:56.

Sarsaila is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules