![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2004 Location: Cluj-Napoca | Configurare switch Nortel Baystack 450-24T
Salut, Am o problema mare: Am cumparat 3 switchuri cu management layer 3 (sau 2) si... nu prea pot face nimic cu ele, in afara de a le folosi ca pe niste switchuri simple, fara management. Deoarece switchurile nu au fost achizitionate de la Nortel (le-am luat second) nu reusesc sa obtin suport de la ei. Ca atare, nu stiu cum sa intru in consola de management. Mentionez ca aceste switchuri au un port serial - cel mai probabil prin acesta se efectueaza managementul. Probleme principala este ca nu pot fi legate in cascada 2 sau mai multe asemenea switchuri. Au o mufa speciala de cascadare, si pot fi cascadate DOAR printr-un cablu special (pe care evident, nu il am, si nici nu am reusit sa il achizitionez aici in romania) Indiferent cat am incercat, prin porturile UTP nu am reusit sa le cascadez. So, the BIG problem esteee.... sa incerc sa creez un VLAN o modalitate prin care sa setez softul intern al celor 2 switchuri astfel incat se functioneze ambele in aceeasi retea. Switchurile nu sunt defecte, se pot lega oricate ALTE MARCI de switchuri la oricare switch Nortel. dar... nu reusesc sa configurez 2 echipamente. Anyway, orice idee, ajutor, soft... e bine-venit Multumiri in avans Dan | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
ai incercat cu un cablu cross-over? incearca sa faci rost de un cablu serial sa te dai cu hyper-terminal prin ele.
__________________ "daca pui 3 huburi de 10 mb unu dupa altu cele 2 capete o sa comunice cu viteza luminii. In cauciuc." "Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience" | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Merg cascadate intre ele doar daca folosesti un cross. Am si eu o bucata si l-am cascadat cu echipamente de la Zyxel, AT, Cisco, China fara nici o problema. Daca tin eu bine minte, parca avea si interfata web dar trebuie activata. Probabil ca tie ti-a mers sa cascadezi cu alte echipamente fiindca aveau auto-MDX activat. Totusi ar fi indicat sa fie folosesti cablul ala special de cascadare.
__________________ "A wedding is just like a funeral except that you get to smell your own flowers." | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
cablu se gaseste .... daca il mai gasesc il ai :d Nortelurile mau cam dezamagit avind in vedere ca totul e invers ca la cisco si mi s-au parut cam lente..
__________________ Numarul populatiei este in crestere dar masa de creier este constanta | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2004 Location: Cluj-Napoca | numa' un pic....
Sati asa: nortelurile se cascadeaza cu ALTE marci de echipamente prin UTP. DAR, intre ele, se cascadeaza doar cu un cablu special... pe care nu-l am. Cablu serial am, dar nu ma prea stiu cu hyperterminal Any help is appreciated - dupa cum zice englezul cand nu mai stie ce sa faca. Si apropos de interfata web: pe ce port/adresa de IP o gasesc ? Dan
| ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Ce interfata web bre, alea-s switch-uri facute intre razboaie. De cusut. De ce vrei tu sa le cascadezi cu cablul lor? Ce vrei de la ele? 9600-8-N-1 in hypertrm si CTRL-Y pentru Main Menu. Quote:
__________________ It has been said that the contents of the rules sections of sendmail.cf most closely resemble the effect of line noise on a non-error-correcting modem. It has also been said that capturing such line noise into a text file has about as much chance of resulting in a working sendmail.cf as does any attempt to actually edit that file. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
in principiu intri prin seriala 9600 8 n 1 hardware. mai departe meniul e intuitiv si exista help ca sa te ajute. nu e chiar asa de greu doar ca e diferit de cisco
__________________ "Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului. Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic. Nu ma pot imagina francez, englez, german, adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam. Sunt roman prin vocatie, ca altfel nu pot sa ies.Tot ceea ce gandesc devine romanesc" | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Merge cablu serial 9600 8N1, doar ca pinii 2 si 3 sunt invers decat la un cablu serial crossover. Aceasta este o "inovatie" Nortel. Interfata web e slabuta si e java based. Pentru cascadare iti trebuie cablu ethernet inversor. Switch-urile astea sunt facute inainte de Auto-MDX. Daca nu ai parola de acces atunci situatia e cam de kko. Pentru a mai stoarce un ban de la clienti Nortel nu le-a facut procedura de recovery si in acest caz trebuiau returnate in Canada | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
******************************************************* * Nortel Networks * * Copyright (c) 1996,2001 * * All Rights Reserved * * BayStack 450-24T * * Versions: HW:RevL FW:V1.48 SW:v4.1.0.6 ISVN:2 * ******************************************************* mda se pare ca acest switch nu are web management cu toate ca doua anterioare aveau...am setat un IP si merge sa te conectezi pe telnet.De asemenea tot din consola se poate reseta la default. Parola default pe telnet este "secure" | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
BayStack 450 10/100/1000 Series Switch Software Release V4.1.0 Part No. 311523-D_Rev_00 July 2001
__________________ It has been said that the contents of the rules sections of sendmail.cf most closely resemble the effect of line noise on a non-error-correcting modem. It has also been said that capturing such line noise into a text file has about as much chance of resulting in a working sendmail.cf as does any attempt to actually edit that file. | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|